sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

Dziwny problem z Buzz Mega Quiz [ps2]

dyskusje na temat gier i pomocy w tym zakresie

Moderator: Moderatorzy

kamykkamyk
-#

Dziwny problem z Buzz Mega Quiz [ps2]

Post autor: kamykkamyk »

Witam, jestem nowy na forum.
Zwracam się z prośbą o pomoc z rozwiązaniem dziwnego problemu.
Ściągnąłem sobie obraz gry jak w temacie na ps2 , po dokonaniu patcha obrazu za pomocą ESR okazuję się że podczas gry, gra zaczyna "świrować". Mianowicie do pytań do których dodawany jest obrazek, wyświetla obrazek nie związany z pytaniem???
Przykład jest pytanie jakie to zwierzę, są podane cztery odpowiedzi z nazwami zwierząt, a na obrazku jest wyświetlony samochód? W ten sposób gra staję się trochę loterią i traci sens.

Mam podejrzenia, że jest to związane z patchowaniem i tym że spatchowana płyta zawiera foldery AUDIO i VIDEO (takie jak w zwykłym DVD), a to w jakiś sposób miesza w ustawieniach gry, chociaż teoretycznie nie powinno. Oczywiście gdy nagram bez patchowania to PS2 oczywiście nie widzi dysku.

Czy ktoś ma pomysł, jak zmienić zapis w tablicy UDF, aby dysk był rozpoznawalny jako PS2DISC lub PS2DVD bez patchowania ESRem.

Z góry dziękuję za wszystkie sugestie
pozdrawiam.

xzer0

Post autor: xzer0 »

Nigdy w to nie grałem, ale to na pewno wina obrazu, albo już tak jest. Gry trzeba patchować, bo jak pewnie nie zauważyłeś płyty z filmami kręci non-stop, a kopie gier zatrzymują się i pojawia się komunikat. Nic ci nie da zmienienie tablicy UDF, lepiej ściągnij nowy obraz i porządnie nagraj na płytach verbatim.

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

Ja powiem tylko tyle, że to na pewno nie wina patchowania. Gdzieś kiedyś było napisane, że patchowanie w ŻADEN sposób nie wpływa na grę. Zmienia to jedynie wpisy w tablicy UDF, które nie mają nic wspólnego z działaniem gry, a jedynie jej rozpoznaniem. Także jeśli masz pomylone obrazki przy pytaniach, to zmień obraz płyty ;)
SCEE™

kamykkamyk
-#

Post autor: kamykkamyk »

Temat do zamknięcia, nalazłem informację, że po prostu gra została skaszaniona przy polonizacji i właśnie to jest jej błędem - źle dopasowane obrazki do pytań. Ponoć nawet ją wycofali ze sprzedaży.

Zablokowany