sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

resident evil 2

recenzje, solucje, kody, oraz wszelka pomoc w tym zakresie

Moderator: Moderatorzy

arni195
-#

resident evil 2

Post autor: arni195 »

mam zapytanie jaka jest różnica w cd1 i cd2 w residencie 2 bo niby chodzi się do wyboru albo nim lub nią a takto różnicy nie ma chyba . dobrze mówie czy żle

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

Re: resident evil 2

Post autor: ExGamer »

arni195 pisze:mam zapytanie jaka jest różnica w cd1 i cd2 w residencie 2 bo niby chodzi się do wyboru albo nim lub nią a takto różnicy nie ma chyba . dobrze mówie czy żle
1. mam "pytanie" :D
2. nie rozumiem pytania- RE ma dwie płyty z tego co kojażę (grałem w oryg) ale po obejrzeniu tematu RE2 mogę się mylić. Tzn nie wiem co to jest ten DualShock, gdyż jak mówiłem grałem w oryginał ale nie pamiętam czy wibracje działały.
3.zawsze masz 2 postacie do wyboru.
4.być może pomyliłeś się z RE 1,5 (BioHazard) :D
hasło do moich uploadów: 1234

Awatar użytkownika
Drakson
-#

Post autor: Drakson »

Dwie płyty, dwie postacie, dwa nieco odmienne scenariusze. Inne rozmieszczenie przedmiotów (zależy jaką postacią grasz) inne bronie dla Claire i Leon'a. Warto pobrać-kupić obie płyty, gdyż opowiada historie i zmagania obu postaci w różnych często odmiennych sytuacjach i miejscach.
ExGamer Resident Evil 2 DualShock version to rozszeszona wersja drugiej części. Rozszerzona o możliwość pełnego korzystania z dualshocka czyli sterowanie analogiem + wibracje;)

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

Post autor: ExGamer »

Oj to przepraszam. W RE2 grałem bardzo dawno i nie pamietam dokładnie. W każdym razie były 2 postacie do wyboru, więc musiałem mieć 2 płyty. A gra mi się nie spodobała i wstyd się przyznać, gdyż przeszedłem nawet chłam pokroju Alexi Lalas International Soccer, że gry tej nigdy nie ukończyłem. ;P
hasło do moich uploadów: 1234

arni195
-#

rozumiem dzięki za wypowiedzenie się w temacie .

Awatar użytkownika
ZbyNioMir
-#

Post autor: ZbyNioMir »

Drakson dobrze opisał co i jak, ale ja dodam jeszcze parę szczegółów.
Grają Cleir czy Leonem nie widzimy niby większej różnicy - a jednak:
1. Trochę inna droga po korytarzach komisariatu.
2. Inne bronie itp.
3. No i podstawa: scenariusze - jeśli przejdziesz najpierw Leonem scenariusz A to grasz dalej od nowa ale Clair scenariusz B - różnice? - znaczne:
a) pojawiają się czasami duzi kolesie w płaszczach (nigdy nie wiedziałem jak się nazywają :) ),
b) wzrasta oczywiście poziom trudności,
c) parę fajnych smaczków np. jeśli w scenariuszu A grając Leonem znajdziesz plecak (po zabraniu którego powiększa się podstawowy) to w scenariuszu B grając Clair musisz radzić sobie już bez niego :) = wybór należy do ciebie,
4. Pamiętam też że chyba z sześc razy jak przejdziesz całość czyli raz to scenariusz A + B to dostajesz dodatkową grę.

Ważne w RE2 są też oceny przejścia gry od A do D chyba. Od tego zależy dostępność nowych broni przy kolejnych grach. coś pamiętam, że na A wolno było się leczyć tylko roślinkami. Przejście jednego scenariusza jest możliwe bez ani jednego zapisu w czasie ok 2 czy 3 godzin. Niestety grałem w to jakieś 10 lat temu na pożyczanej konsoli więc mogłem coś pokręcić - ale mniej więcej tak to było.

Po co to wszystko piszę? Ponieważ jak chcesz zagrać w Resident Evil 2 musisz mieć 2 płyty. Posiadając tylko jedną to jak przejście z 1/6 scenariusza gry tylko......
"Są tacy, którzy umieją tasować karty, ale nie umieją grać."

arni195
-#

dzięki za wypowiedż w tym temacie . bo wcześniej byłem przekonany że różnicy nie ma .

ODPOWIEDZ