Witam.
Otóż mój problem wygląda następująco. Pobrałem sobie Tekken'a 3 w wersji PAL (by były kolorki)
i po włożeniu płytki do mojej konsoli gra chodzi jakby ledwo zipiała. Do momentu napisu "NAMCO" jest ok. Później jest zwiecha i konsola coś tam mieli.. jak odpali filmik (po długim czekaniuu) to zacina się strasznie. Wciskam Start i za kazdym przejsciem miedzy Menu->Wyborem Postaci trzeba poczekać krótszą chwilkę niż ma to miejsce z udziałem napisu "NAMCO". Ale najgorsze jest czekanie za walką... przynajmniej ze 2-4 minut trzeba czekać. Normalnie czuje jak mi broda rośnie. Tak samo jest z wersją [JAP]. A obrazy NTSC mają po 11 tys. błędów .. Czego to może być wina?
Laser ledwo zipie pewnie. Tekken 3 trochę ciśnie laser, ze względu na Muzykę. Sprawdź płytkę, na emulatorze i jeśli będzie działać to znaczy, że wina jest gdzieś w PSX. Na początek wejdź w Tekkenie do Opcji (na konsoli, rzecz jasna) i w audio, jako BGM SELECT wybierz SILENT. Jeśli dalej nie pomoże, to nagraj grę na inną płytę (inna marka) i sprawdź efekt.
PS: Powiedz mi jakim programem i jaką prędkością nagrywasz gry PSX? I jakich nośników używasz. Z góry odradzam płyty z marketu. Najlepsze do tego są Verbatimy i SONY.
Co do nagrywania, to nagrywaj programem Alochol 120%. Przy opcjach nagrywania wybierz profil PlayStation i prędkość 8x. To najlpesze ustawienie do nagrywania gier PSX.
Do nagrywania używam Alcoholu. Leci na płytkach Philips (nie są tanie. 1,30zł, o dziwo inne gry na nich chodzą bezbłędnie). Co do prędkości właśnie dziwne jest to, że kiedy chcę nagrać np. 10x albo 4x alcohol mówi ze nośnik nie obsługuje takowej prędkości i nagrywa 1x. A w szybkości w trakcie nagrywania i tak widnieje na przemian 4.1X - 4.0X.
Spróbuje także z płytkami i opcjami. Gorzej jeśli to nie pomoże.
Coś nie tak z tym nagrywaniem. Kup płyty SONY, są tanie (1zł) i chodzą bezproblemowo. Jesli na nich nie będziesz mógł nagrywać z prędkością 8x (ja nagrywam) to znaczy, że problemem może być nie konsola, a wypalarka.
Ok. W najbliższym czasie sprawdzę płyty Sony. Ewentualnie Verbatim. Jutro sprawdzę czy to faktycznie wina płyty. Na razie dzięki za pomoc. Obym nie musiał więcej pisać na ten temat
michael69, po części mówi Bo jeśli napęd PC daje radę z płytą, to znaczy że może być coś z laserem, albo i też z płytą. Ale po tym można też wyciągać wnioski
... albo że gra jest spreparowana (np. rip niechodzący na psx'ie), czyli żadne wnioski....
emu nigdy nie był żadnym "sprawdzaczem" poprawności kopii....
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.
michael69, tak masz w sumie rację. Ale ja tylko mówię, że skoro na konsoli się ścina.Chodzi, ale ścina. a na pc czyta ok. to może być coś z laserem. no ale ogólnie to emulator ma mało wspólnego z psx'em
Jak się okazało problemem był nośnik. Nagrałem tak samo jak poprzednie płyty Tekken'a 3 na płytach Verbatim i śmiga aż miło. Nawet te płytki z którymi w niektórych momentach był problem i całość się wieszała.