problem z grą shadowman i mdk
Moderator: Moderatorzy
problem z grą shadowman i mdk
Witam, Sciągnąłem z tego forum wersję shadowmana ntsc i pal oraz mdk ale z innego forum , nagrałem tak jak w instrukcji, wszystkie inne gry działają bezproblemowo, natomiast te tylko wczytują się do znaku PS , chwilowo coś tam laser czyta i nagle płyta sie zatrzymuje, Co może być nie tak?? płytki Verbatim AZO które świetnie chodzą na PSX.
Ooo... widzę że używasz płytek takich jak ja. Są po prostu revel, he he takie mercedesy wśród płyt, nawet wśród własnych verbatimek.
A teraz do rzeczy, sprawa podstawowa, skorzystałeś
http://www.swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=490
i jeszcze jedno, jak rozpakowałeś jakie pliki otrzymałeś ?
A teraz do rzeczy, sprawa podstawowa, skorzystałeś

i jeszcze jedno, jak rozpakowałeś jakie pliki otrzymałeś ?
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.
nie korzystałem z tego programu, zaraz sciągnę i przetestuję
najpierw miałem wersję NTSC U wypakowałem winrarem i były dwa pliki mds i mdf, no to wrzuciłem w alkohola mds tak jak to jest w poradniku i wypaliłem, wsadzam, znak ps i dalej stoi , płyta staje, pobrałem z forum PAL w plikach bin i cue, wrzuciłem cue w alcoholu i to samo, podobnie z grą mdk, oraz metal slugiem ale nie pamietam części(pliki mds,mdf).
[ Dodano: Sob 18 Kwi, 2009 10:07 ]
shadowman jeszcze mam plik ccd
[ Dodano: Sob 18 Kwi, 2009 10:24 ]
przeskanowałem shadowmana cdmage, za pierwszym razem pojawił sie 1 błąd, przy dugim skanowaniu 2 błędy, musiałem zrobić rebuild, i znów zeskanowałem - 1 błąd.
[ Dodano: Sob 18 Kwi, 2009 10:27 ]
każda gra ma przy samym końcu 1 błąd, a działają prócz tych trzech
[ Dodano: Sob 18 Kwi, 2009 10:49 ]
natomiast na eccregen na żadnej grze niema błędów. Nie wiem co jest grane miałem z 3 różnych źródeł shadowmana w innych wersjach i problem występuje z każdą. na emu śmigają aż miło.

[ Dodano: Sob 18 Kwi, 2009 10:07 ]
shadowman jeszcze mam plik ccd
[ Dodano: Sob 18 Kwi, 2009 10:24 ]
przeskanowałem shadowmana cdmage, za pierwszym razem pojawił sie 1 błąd, przy dugim skanowaniu 2 błędy, musiałem zrobić rebuild, i znów zeskanowałem - 1 błąd.
[ Dodano: Sob 18 Kwi, 2009 10:27 ]
każda gra ma przy samym końcu 1 błąd, a działają prócz tych trzech

[ Dodano: Sob 18 Kwi, 2009 10:49 ]
natomiast na eccregen na żadnej grze niema błędów. Nie wiem co jest grane miałem z 3 różnych źródeł shadowmana w innych wersjach i problem występuje z każdą. na emu śmigają aż miło.
coś mi to wygląda tak jak z Tomb Raiderem 1, boże ile źródeł przerobiłem a ile płytek poszło do kosza, to nawet nie policzę, a sprawa wygląda tak: wszystko ok, gra się ładowała i nawet odpalała tylko jak się wcisnęło "START" lub "SELEKT" albo gra miała się doładować dalej to stop klatka i dead.(na konsoli) A na emulatorze nie można było tego sprawdzić, bo gra (z każdego źródła) śmigała aż miło.
(Nawiasem mówiąc zdobyłem już T.R. w 100% działający na konsolce i go dziś w nocy wrzucę na stronkę.)
Tak więc sytuacja może być podobna z tym shadowmanem.
A pozostałe gry śmigają?
(Nawiasem mówiąc zdobyłem już T.R. w 100% działający na konsolce i go dziś w nocy wrzucę na stronkę.)
Tak więc sytuacja może być podobna z tym shadowmanem.
A pozostałe gry śmigają?
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.