Wasze zdanie już znam czas na dalsze działania. Poniżej widnieje regulamin w wersji BETA [czekam na uwagi, propozycje]:Także mam pewnien pomysł mogący nieco ożywić SPSX. Ktoś żalił się, że 75% zawartości strony stanowią linki do gier. Dobrym rozwiązaniem byłoby zatem stworzenie debat, takich wojen dwóch gier tego samego gatunku. Jeśli trudo jest wam zobrazować moje słowa zarknijcie na vrp [paranormalne.pl] do działu debaty. Oczywiście model trzeba poddać wielu modyfikacjom, w tym celu potrzeba zebrać kilka mądrych głów.
Potrzebujemy:
*3 rzetelnych sędziów, dostosuwujących się do regulaminu debaty
*regulaminu debaty [mogę stworzyć]
*kompetentnych userów mogących uczestniczyć w konwersacji na poziomie [1st debata ma być przykładem dla przyszłych debatujących]
*odpowiedniego działu [trzeba najpierw dopracować nazwę, PS Wars lub coś podobnego]
*inne...
Czas stworzyć schemat dodawania wpisów. Liczę na Wasze uwagi, współpracę.1. "Wojna Gier" to prowadzona na poziomie debata, wymiana opini na temat danej gry. Dwóch przeciwników staje po stronie wybranego tytułu przedstawiając go w jak najlepszym świetle tak, aby zwykły użytkownik "ze śliną na ustach" na nowo odkrywał przyjemność płynącą z grania.
2. Każdego użytkownika obowiązuje regulamin forum w związku z tym nie wolno używać niestosownego słownictwa oraz okazywać brak kultury wobec innych.
3. Nie wolno kopiować całości jak i fragmentarycznej treści pracy osoby trzeciej. Dozwolone jest stosowanie cytatów, lecz nie one będą stanowić o wartości wypowiedzi.
4. Zabroniona jest edycja wpisu.
5. Każdy biorący udział w dyskusji ma obowiązek umieścić 3 wpisy na przemian user1, user2, user1 itd.
6. "Wojna" rozpoczyna się w momencie gdy obydwaj przeciwnicy okażą gotowość do walki, po wpisie opiekuna czyli w tym wypadku mojej osoby [Cigaro].
7. Czas na dodanie wpisu wynosi 7 dni. W przypadku opóźnienia użytkownik otrzymuje punkty karne, w najgorszym czasie zostaje zdyskwalifikowany. Czas zostaje naliczany od ostatnio dodanego wpisu, czyli wiadomości przeciwnika.
8. "Wojnę" ocenia sztab sędziów - wybranych osób przyznających punkty za każdy kolejny wpis. Punktacja wynosi po 10 za każdą wiadomość czyli maksymalnie 30 punktów od jednego sędziego, innymi słowy do 90 w całości. !!!Uwaga opiekun ma prawo przyznać do 10 punktów w przypadku niezwykle interesującej argumentacji zawodnika/ów, wówczas maksymalna liczba wynosi 100.!!!
9. W przypadku zerwania dyskusji [niestawienia się przeciwnika] użytkownik otrzymuje ostrzeżenie oraz odjęcie 50% $. Oczywiście możliwe jest zawieszenie "Wojny Gier" w przypadku podania sensownego powodu. Osoba która raz się wycofała, nigdy już nie otrzyma prawa do wystąpienia w zabawie.
10. Udział mogą brać osoby nie posiadające ostrzeżenia na swoim koncie będące zarejestrowane od minimum 30 dni.