sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

Wojny Gier - dyskusja

recenzje, solucje, kody, oraz wszelka pomoc w tym zakresie

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Pierce
-#

Wojny Gier - dyskusja

Post autor: Pierce »

Kilka dni temu w temacie "Pomysły przyszłości Świata PSX" umieściłem projekt:
Także mam pewnien pomysł mogący nieco ożywić SPSX. Ktoś żalił się, że 75% zawartości strony stanowią linki do gier. Dobrym rozwiązaniem byłoby zatem stworzenie debat, takich wojen dwóch gier tego samego gatunku. Jeśli trudo jest wam zobrazować moje słowa zarknijcie na vrp [paranormalne.pl] do działu debaty. Oczywiście model trzeba poddać wielu modyfikacjom, w tym celu potrzeba zebrać kilka mądrych głów.

Potrzebujemy:
*3 rzetelnych sędziów, dostosuwujących się do regulaminu debaty
*regulaminu debaty [mogę stworzyć]
*kompetentnych userów mogących uczestniczyć w konwersacji na poziomie [1st debata ma być przykładem dla przyszłych debatujących]
*odpowiedniego działu [trzeba najpierw dopracować nazwę, PS Wars lub coś podobnego]
*inne...
Wasze zdanie już znam czas na dalsze działania. Poniżej widnieje regulamin w wersji BETA [czekam na uwagi, propozycje]:
1. "Wojna Gier" to prowadzona na poziomie debata, wymiana opini na temat danej gry. Dwóch przeciwników staje po stronie wybranego tytułu przedstawiając go w jak najlepszym świetle tak, aby zwykły użytkownik "ze śliną na ustach" na nowo odkrywał przyjemność płynącą z grania.
2. Każdego użytkownika obowiązuje regulamin forum w związku z tym nie wolno używać niestosownego słownictwa oraz okazywać brak kultury wobec innych.
3. Nie wolno kopiować całości jak i fragmentarycznej treści pracy osoby trzeciej. Dozwolone jest stosowanie cytatów, lecz nie one będą stanowić o wartości wypowiedzi.
4. Zabroniona jest edycja wpisu.
5. Każdy biorący udział w dyskusji ma obowiązek umieścić 3 wpisy na przemian user1, user2, user1 itd.
6. "Wojna" rozpoczyna się w momencie gdy obydwaj przeciwnicy okażą gotowość do walki, po wpisie opiekuna czyli w tym wypadku mojej osoby [Cigaro].
7. Czas na dodanie wpisu wynosi 7 dni. W przypadku opóźnienia użytkownik otrzymuje punkty karne, w najgorszym czasie zostaje zdyskwalifikowany. Czas zostaje naliczany od ostatnio dodanego wpisu, czyli wiadomości przeciwnika.
8. "Wojnę" ocenia sztab sędziów - wybranych osób przyznających punkty za każdy kolejny wpis. Punktacja wynosi po 10 za każdą wiadomość czyli maksymalnie 30 punktów od jednego sędziego, innymi słowy do 90 w całości. !!!Uwaga opiekun ma prawo przyznać do 10 punktów w przypadku niezwykle interesującej argumentacji zawodnika/ów, wówczas maksymalna liczba wynosi 100.!!!
9. W przypadku zerwania dyskusji [niestawienia się przeciwnika] użytkownik otrzymuje ostrzeżenie oraz odjęcie 50% $. Oczywiście możliwe jest zawieszenie "Wojny Gier" w przypadku podania sensownego powodu. Osoba która raz się wycofała, nigdy już nie otrzyma prawa do wystąpienia w zabawie.
10. Udział mogą brać osoby nie posiadające ostrzeżenia na swoim koncie będące zarejestrowane od minimum 30 dni.
Czas stworzyć schemat dodawania wpisów. Liczę na Wasze uwagi, współpracę.

Awatar użytkownika
LukasTe
-#
Kontakt:

Post autor: LukasTe »

Surowy regulamin ale chyba taki powinien być by to prezentowało jakiś poziom :)
I przekonałem się do udziału tylko dwóch osób, tak będzie lepiej niż np. dwóch na dwóch.. Jeśli będziesz nad tym czuwał to niedługo jak znajdą się jeszcze chętni myślę, że powstaną stosowne działy do tego ;-)

Awatar użytkownika
OldShatterhand
-#

Post autor: OldShatterhand »

a to w tym temacie trzeba zglosic chec wzieca udzialu w tej debacie? i w tym temacie napiszesz ty czy my mamy napisac jakie gry maja stoczyc wojne?

Kurde dopiero za 3 dni bede mogl "walczyc"
Ocalić od zapomnienia PSX

Awatar użytkownika
Pierce
-#

OldShatterhand pisze:a to w tym temacie trzeba zglosic chec wzieca udzialu w tej debacie? i w tym temacie napiszesz ty czy my mamy napisac jakie gry maja stoczyc wojne?

Kurde dopiero za 3 dni bede mogl "walczyc"
Bez pośpiechu ;) .
Projekt jest jeszcze nieukończony, a jeśli nadejdzie odpowiednia chwila LukasTe założy osobny dział - w nim znajdą się stosowne tematy, także wątek do zgłoszeń.

///

Inna sprawa, nazwa jest dosyć prosta i nawet niezła, lecz Polacy zwykle obchodzą się z pogardą do podobnych określeń - "Wojna Gier" - gdyby to było PS Wars to stosunek od razu zmianiłby się na znacznie lepszy. Dlatego sprawa nazwy jest nadal otwarta. Czekam na Wasze propozycje.

///

Odnośnie pierwszych tytułów toczących walkę, to proponuję mniej znane gry. Od czegoś trzeba zacząć, a po za tym nie warto wypalać wszystkich ofensyw już na samym początku. Jeśli przykładowo w pierwszym starciu postawić GT2 i ... GT1 [gdyż jedynie jedynka może stawić czoła dwójce ;) ] a później znów wyskoczyć z Tekkenem kontra Mortal Combat, to zabawa szybko się znudzi.

Ważne jest, aby dobór gier stanowił wyrównane widowisko. Jeśli będą bić się dwa hity - to walka będzie fair, jeśli natomiast podjąć się walki mniej znanym tytułem, to przeciwnik powienien zastosować również mniej polularną jednak rónie dobrą grę.

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

"The great war of PSX games."

;)
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

Awatar użytkownika
OldShatterhand
-#

"Battles between PSX's games"

Awatar użytkownika
LukasTe
-#
Kontakt:

Dlaczego tak bardzo zmierzamy ku innym językom zamiast cieszyć się z możliwości jakie daje nam język polski :roll:
"Bitwy gier", "Walki gier", "Potyczki" , "Pojedynki gier", "Starcia gier" ...

Awatar użytkownika
Pierce
-#

Z polskich określeń dobrze wypada "Bitwy gier".

Odnośnie wpisów:
Kolejne wiadomości w Bitwie Gier powinny odnościć się do poszczególnych zagadnień
1. Efekty graficzne oraz wizualne. Obowiązkowo dodając od 2 do 4 screenów [w wersji link lub miniaturka na forum]
2. Skala trudności, sterowanie, długość gry itp..
3. Fabuła

Powyższe kryteria to także projekt w fazie beta. Zmiany są nieuniknione a w tym celu potrzebuję Waszej dalszej pomocy.

Awatar użytkownika
LukasTe
-#
Kontakt:

Pomyślę jeszcze nad każdym punktem z osobna ale co do screenów to mam teraz kilka słów do powiedzenia. Jestem w fazie przygotowywania projektu tworzenia przez użytkowników Świata PSX własnych screenów, pisania recenzji itp.
Czy dobrym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie w debatach obowiązku umieszczania tylko własnych screenów? Czy to będzie zbyt dużym problem by ukazać to co się chcę? Ale skoro mają wypowiadać się "znawcy" danych gier..

Awatar użytkownika
Pierce
-#

Obrazki niewątpliwie pomogłyby zobrazować to, o czym dany użytkownik będzie opowiadać. Zawsze można posłużyć się screenem z zewnątrz [w przypadku korzystania z konsoli, epsxe ma opcję robienia zrzutu ekranu - przycisk f8].

Innym rozwiązaniem byłoby podanie przez opiekuna "bitwy gier" [czyli przeze mnie] linku do galeri obu walczących gier. Jeśli istnałaby takowa w naszych zasobach to było by świetnie, lecz zawsze można przekierować na gamespot. ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
OldShatterhand
-#

LukasTe pisze: "Bitwy gier", "Walki gier", "Potyczki" , "Pojedynki gier", "Starcia gier" ...
Moze byc jeszcze konfrontacje ale to juz sa po prostu synonimy ;]

Awatar użytkownika
Pierce
-#

Zagadnienia we wpisach uległy modyfikacji:
1. Efekty graficzne oraz wizualne. Obowiązkowo załączając od 2 do 4 screenów [w wersji link lub miniaturka na forum], ewentualnie link do galerii z zewnątrz.
2. Fabuła, bohaterowie oraz ich inwentarz.
3. Skala trudności, sterowanie, długość gry, innowacje.
Zmieniłem przede wszystkim miejsce fabuły. Zwykle punkt kulminacyjny pracy mieści się w jej centrum, wypada aby w Bitwie Gier było podobnie. Dodatkowo będzie klarowniej oceniać - w 2/3 bitwy powinien powoli ujawniać się lider.

Awatar użytkownika
qpawlo94q
-#
Kontakt:

Post autor: qpawlo94q »

Chyba nie ma chętnych do tych wojen.
Może jest to przyczyną nie znania tych gier (ja na przykład z tych wszystkich wymienionych gier w (Oczekujące rozgrywki) nie znam :| ) Wiem że wojny gier to ma służyć aby zbliżyć nieznane gry(mało popularne). Ale róbcie co chcecie bo widze że interes jakoś nie idzie :kwasny:
"Nie ranga odzwierciedla usera"

I have:
PSX
PSP

Awatar użytkownika
Pierce
-#

qpawlo94q pisze:Chyba nie ma chętnych do tych wojen.
Może jest to przyczyną nie znania tych gier (ja na przykład z tych wszystkich wymienionych gier w (Oczekujące rozgrywki) nie znam :| ) Wiem że wojny gier to ma służyć aby zbliżyć nieznane gry(mało popularne). Ale róbcie co chcecie bo widze że interes jakoś nie idzie :kwasny:
Być może rzeczywiście w tym leży problem. Zakładałem, iż do walki muszą stanąć zbliżone gry nie tylko pod względem gatunku, lecz również jakości. Jeśli problemem jest nieznajomość tytułow mogę poddać bitwę modyfikacji - to użytkownicy będą decydować o produkcji za którą się wstawią. Nie obejdzie się bez akceptacji, inaczej Gran Turismo zmiecie połowę samochodówek, a teken pokaże prawdziwą żelacną pięść.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gicha7
-#
Kontakt:

Post autor: Gicha7 »

Ja jestem za i chciałbym żeby powstały te tzw. wojny gier :)

ODPOWIEDZ