sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Gry godne polecenia

recenzje, solucje, kody, oraz wszelka pomoc w tym zakresie

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Pierce
-#

Gry godne polecenia

Post autor: Pierce »

Na pierwszą konsolę Play Station zostało wydanych ponad 10 tys. gier. Większość miała swe odpowiedniki wyłącznie w Japonii [nie tłumaczono ich na angielski], lecz mimo wszystko pozostaje pula rzędu kilku tysięcy gier. Prawdopodobnie o większości z nich nigdy nie słyszałem, równie prawdopodobne jest, iż perły klasyki czekają, aż Cigaro dostrzeże w nich piękno. :]

Mam do Was prośbę. Podajcie mniej lub bardziej znane tytuły których nie wolno ominąć. Nie przeszkadza mi jeśli połowa z was wymieni między innymi Crasha 3, chyba każdy posiadacz konsoli marnował się z czerwonym lisem. Proszę was także o uarugementowanie swojej decyzji: dlaczego gra zasługuje na wasze uznanie?

Awatar użytkownika
piopio125
-#

Post autor: piopio125 »

Polecam cis Metal gear solid to odjazdowa gra w strzelanki. musisz wykonywać misje a w czasie misji walczyć z bossami. nie jest taka trudna. Ale w niektórych momentach się zorientować . Bo trzeba rozwalić ścianę z c4 zadzwonić do merry .
Ale tak w ogóle to zajebiastrza gra .POLECAM w nie których momentach gry mogę cię podpowiedzieć :-D

Awatar użytkownika
cloud18
-#
Kontakt:

Post autor: cloud18 »

Ja polecam Final Fantasy VII a Dlaczego ? No cóż mnie ona wciągnęła i może głupio to zabrzmi ale w wielu grach online w które grałem zawsze tworzyłem postać o nicku Cloud (główny bohater gry FF VII).
Gra co najważniejsze ma fabułę nie jest do przejścia w dwa dni co tez jest ważne ( no cóż 2 dni może by ktoś przeszedł ale nie zdobył by nawet 50 % rzeczy do zdobycia jak np materia KOtR) Grafika nie stoi na najwyższym poziomie ale czego się spodziewać po bądź co bądź 11 letniej grze za to sam system walk porostu zmusza gracza do wgłębienia się w dalsze losy gry zalet tej gry mógłbym wymieniać wiele a o wadach hmm jako wielki fan tego FF nie widzę żadnych :)

Na pewno warto zwrócić uwagę na ten tytuł
Obrazek

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

Post autor: Zohan »

Polecam Rollcage Stage 2 gdyż można sie naprawde namęczyć przy tej grze. Są fajne auta, a najlepsze jest to, że są 3 serie aut, są te same ale mają inne kolorki i silnik. Ogólnie fajnie to wygląda. Do trybu multiplayer jest do odblokowania tryb "ruble soccer" w którym gracze wybierają po aucie, mają takie jakby boisko, na którego boku stoi kamień który trzeba wbić do bramki przeciwnika jaką jest dziura w kosmos. Możliwość grania na czas (od 3 do 10 min) i na punkty (od 3 do 10). Jest baaardzo dużo trybów do odblokowania i do grania. Najbardziej mi sie podobają te kolorowe auta (wczesne dzieciństwo)
Pomóż rozwinąć opcje oceniania wstawek gier! Jeżeli linki się podobają, kliknij na Obrazek pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na Obrazek!

Elder
-#

Post autor: Elder »

Ostatnio ściągnąłem wszystkie części crash'a na psx i gram. Kiedyś pamiętam,że grałem w quake 2 z kumplem na 2 pady (to były czasy). Polecam tekkena i gran turismo.

krzychu098
-#

Post autor: krzychu098 »

Ja polecam Teken 3. chyba większość osób co grało w tą grę potwierdzi moje zdanie. Jest to gra z mojego wczesnego dzieciństwa a mimo to gram w nią do dziś. Jest dużo postaci, dużo kombosów. Jest to najlepsza bijatyka jaka wyszła na psx moim skromnym zdaniem :-D

Awatar użytkownika
Gicha7
-#
Kontakt:

Post autor: Gicha7 »

Po 1. Seria Crash...To jest po prostu sztuka... Według mnie najlepsza platformówka jaka kiedykolwiek powstała...a dokładniej najlepsza jest chyba część trzecia i Crash Team Racing, a najgorsza Crash Bash.
Po 2. Seria Spyro... Tutaj najlepiej trzyma klimat część pierwsza i to właśnie dzięki niej tak polubiłem tego smoka ;P Druga i trzecia część nie mają już tego ...wewnętrznego piękna ^^
Po 3. Silent Hill... To jest geniusz...horroru z takim klimatem nie widziałem jeszcze nigdy... i chyba żadna inna gra nie trzyma tak w napieciu i w swoim klimacie od początku do końca...
Jeżeli chodzi o gry logiczne to polecam Kula World i Kurushi...ewentualnie jeszcze Devil Dice i Bust A Move 99'
Bardzo dobrze czas można spędzić przy Gran Turismo 2. Świetne modele samochodów i rozbudowany tryb kariery...to jest to przy czym można się nabawić wady oczu ;d z resztą tak jak w przypadku wszystkich tytułów które wymieniłem ;D
Oprócz tego naprawdę warto zagrać w Oddworld'a, który swoim humorem i grywalnością potrafi przyciągnąć człowieka do konsoli.
Noi na koniec Tomb Raider [najlepszy chyba jest II] W dzieciństwie spędziłem przy tej grze nie mniej czasu niż przy Crash'ach i Spyro ;D
Oprócz tego mogę rzucić pare tytułów których już nie skomentuje ale warto w nie zagrać.
Klonoa, Gex, Akuji, Ape Escape, Quake 2, Wild 9, Rayman, Resident Evil 2, Dead Ball Zone, Tekken 3, Bloody Roar 2, Bust A Groove ...i to tyle wymieniania...szczerze powiedziawszy to jeszcze tak mógłbym wypisywać sporo czasu, ale właśnie tego [czasu] mi teraz brakuje ;p

Awatar użytkownika
skate432
-#
Kontakt:

Post autor: skate432 »

a ja polecam legend :-) ;-) :-> :-D :mrgreen: :lol:
89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika.Jeżeli należysz do tych 11%, wlep to do podpisu

setryu11
-#

Post autor: setryu11 »

hmm ja osobiście polecam serie crasha... Pierwsza część chyba najbardziej trzyma klimat a pozostałe trochę przekombinowane ale i tak są godne podziwu
Spyro 1.2.3 :) najwięcej czasu spędziłem przed Spyro 2 Gate away to glimmer (czy jakoś tak :) no i pozostaje jeszcze stary dobry medievil... :)

Awatar użytkownika
Blaevy
-#
Kontakt:

Post autor: Blaevy »

1.Jak już koledzy wspomnieli:
Crash Bandicoot,świetna seria zresztą moja ulubiona na PS One.Najlepsza jest moim zdaniem 2 bo 1 była dziwna a 3 zbyt przekombinowana a dwójeczka to stary dobry crash ;D
2.Metal Gear Solid
Genialna gra
Arcydzieło
przechodze ją 10 razy a nawet więcej i ciagle mi się nie nudzi ostateczna walka z Liqudem na pięści,jeśli ktoś nie grał to musi koniecznie to nadrobić.
3.Final Fantasy 7
Świetna muzyka,fabuła,rozwój postaci,bohaterowie,system walki,klimat to wszystko sprawia że ta gra jest moją ulubioną z gatunku RPG (Nie tylko na PSX)
4.Oddworld
Bardzo dobra,trochę shizowa i trzymająca mega klimat,w grze są zawarte różne ciekawe pomysły np.przejmowanie kontroli nad wrogiem.Czasami trzeba porządnie pogłówkować by sympatycznemu Abe'owi udało się przejśc dalej.
5.Bloody Roar 2
Bardzo dobra bijatyka z ciekawymi pomysłami
Mi się bardziej ona podoba od Tekkena 3
6.Silent Hill
Świetny Klimat i "pipczące" radyjko :)
7.Spyro
Chyba największy konkurent Crasha jeśli chodzi o tego typu gry
8.Gex
też godna polecenia,2 wymiata.
9.Ape Escape
Sympatyczna gra polegająca na łapaniu małpek, do dyspozycji mamy dużo gadżetów.
10.Tom i Jerry
naprawdę gra jest godna polecenia i nie mówie tego dlatego bo lubie Toma i Jerrego.Zagracie to sie przekonacie :P
11.Tomba !
Bardzo miła gierka ;)
12.Tenchu
Jedna z pierwszych gier Stealth 3D (nie tylko na PS One)
Fajni bossowie,klimatyczna muzyka
razem z Metal Gear Solidem dominują w tym gatunku

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

Post autor: Zohan »

Ogólne podsumowując temat, NIE WOLNO ominąć Crasha Bandicoota ;)
Seria nawet cieszy na PS2
Pomóż rozwinąć opcje oceniania wstawek gier! Jeżeli linki się podobają, kliknij na Obrazek pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na Obrazek!

Awatar użytkownika
Blaevy
-#
Kontakt:

Zohan pisze:Ogólne podsumowując temat, NIE WOLNO ominąć Crasha Bandicoota ;)
Seria nawet cieszy na PS2
Racja - Wrath Of Cortex,Nitro Kart i Twinsanity to bardzo udane tytuły,
Lecz tylko ta trzecia, może konkurować z Wielką Trylogią na PS One

mania55
-#

Post autor: mania55 »

Gicha7, puknij sie w leb. Crash bash jest zajebisty.

Awatar użytkownika
Blaevy
-#
Kontakt:

Jesteś wulgarna, opanuj się
Obrazek

Awatar użytkownika
Silen
-#

Post autor: Silen »

Ja bym polecił wszystkie część Crasha i Spyro. ^ ^