Problem z zapisem na CDR
Moderator: Moderatorzy
Problem z zapisem na CDR
Witam. Ściągnąłem z forum grę SPYRO THE DRAGON. Po rozpakowaniu mam 3 pliki, które zajmują około 706 MB, a to za duży rozmiar aby nagrać na płytkę i pograć na PSX. 

jak sądzę masz pliki .img/.ccd/.sub są to pliki cloneCD
nie rozumiem dlaczego ci zgłasza że jest za duży, w rzeczywistości jest to wielkość mniejsza niż 706MB (przelicznik trochę inaczej wygląda jeśli chodzi o bajty)...
czym chcesz to w ogóle wypalić ?
nie rozumiem dlaczego ci zgłasza że jest za duży, w rzeczywistości jest to wielkość mniejsza niż 706MB (przelicznik trochę inaczej wygląda jeśli chodzi o bajty)...
czym chcesz to w ogóle wypalić ?
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.
Jest tak:
1. Chce zagrać w ta grę tylko i wyłącznie na na PLAYSTATION ( miałem ją kiedyś, ale wcięło ) Konwersja na PC mnie nie interesuje.
2. Trafiłem na to forum, szukają w necie tej gry. Ściągnąłem jedyną możliwą jaka się tutaj znajduje. http://www.swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=256 POST od usera sosna 123
3. Po rozpakowaniu mam 3 pliki
-spyro the..... PALccd 1KB
-spyro the..... PALimg 694 555 KB
-spyro the......PALsub 28 350 KB
4. Wypalić chce za pomocą NERO, jednak za każdym razem mam komunikat, że nośnik ma za mała pojemność. Co mnie dziwi, gdyż mam kilka gier na PSX i zazwyczaj nie ważą 700 MB tylko znacznie mniej. Dodatkowo po "otwarciu" ich pod explorerem mają jakieś inne pliki, niż w/w wspomniane.
Pytania
Czy to jest wersja gry na PLAYSTATION?
Jeśli tak, to co trzeba zrobić aby sobie w nia zagrać?
Jeśli nie, to gdzie znajdę wersję na PSX
Dziękuję
1. Chce zagrać w ta grę tylko i wyłącznie na na PLAYSTATION ( miałem ją kiedyś, ale wcięło ) Konwersja na PC mnie nie interesuje.
2. Trafiłem na to forum, szukają w necie tej gry. Ściągnąłem jedyną możliwą jaka się tutaj znajduje. http://www.swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=256 POST od usera sosna 123
3. Po rozpakowaniu mam 3 pliki
-spyro the..... PALccd 1KB
-spyro the..... PALimg 694 555 KB
-spyro the......PALsub 28 350 KB
4. Wypalić chce za pomocą NERO, jednak za każdym razem mam komunikat, że nośnik ma za mała pojemność. Co mnie dziwi, gdyż mam kilka gier na PSX i zazwyczaj nie ważą 700 MB tylko znacznie mniej. Dodatkowo po "otwarciu" ich pod explorerem mają jakieś inne pliki, niż w/w wspomniane.
Pytania
Czy to jest wersja gry na PLAYSTATION?
Jeśli tak, to co trzeba zrobić aby sobie w nia zagrać?
Jeśli nie, to gdzie znajdę wersję na PSX
Dziękuję
Tak to jest gra na PSX'a. Wypal programem Alcohol 120% do pobrania stąd
http://www.swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=532 - instrukcja obsługi w tym poradniku
http://www.swiatpsx.pl/viewtopic.php?t= ... t=cuemaker pod nagłówkiem "Wypalanie obrazów CD" i trochę niżej jest "Alcohol 120%" tam znajdują się szczegółowe informacje 

no to sprawa wyjaśniona, nero ma w ustawieniach pojemności do wypalenia, można ustawić optymalną pojemność CD, ale nie polecam za bardzo w ogóle nero do wypalenia gier na PSX - zdarza się że bez specjalnej przyczyny gra "nie hula" na konsoli....
natomiast zrób jak ci poradził drakson, ewentualnie możesz użyć "matczynego" programu CloneCD w którym ten obraz został zrobiony...
jeżeli w paczce są jakieś inne pliki to się tym nie martw, gdyż alkohol cz też clonecd wybierze tylko pliki obrazu
1. tak to jest forum psx i w dziale download znajdują się tylko gry na psx'a
2. zastosować się do naszych porad
3. no comments
natomiast zrób jak ci poradził drakson, ewentualnie możesz użyć "matczynego" programu CloneCD w którym ten obraz został zrobiony...
jeżeli w paczce są jakieś inne pliki to się tym nie martw, gdyż alkohol cz też clonecd wybierze tylko pliki obrazu
1. tak to jest forum psx i w dziale download znajdują się tylko gry na psx'a
2. zastosować się do naszych porad
3. no comments

Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.