sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Problem z PSX czy TV

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

kuboss6
-#

Problem z PSX czy TV

Post autor: kuboss6 »

Mam taki problem gdy podlaczam kable do tv i wiezy (dzwiek) i wkladam obojetne jaka plyte,
wlaczam i idzie mi tylko glos

dzwiek jest podlaczony do wiezy poniewaz przy TV mi nie dziala
a obraz do TV

czy to cos z TV czy PSX czy kablem

Awatar użytkownika
Witold
-#

Post autor: Witold »

Na pewno podłączasz do TV żółty kabel do zółtego styku?? Jeżeli tak, prawdopodobnie wina leży po stronie kabla. Spróbuj jeszcze pomanewrować wtyczką od kabla podłączając do wejścia w PSX.

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

Post autor: Zohan »

Problem może być w każdej z tych rzeczy.
A więc
wejście w PSX może być obruszane, uszkodzone i przechodzi tylko dźwięk
wejście w TV może być obruszane, uszkodzone i przechodzi tylko dźwięk
kabel może być walnięty
laser może być walnięty

Proponuje, jak to robią w Dr. Housie - eliminować wszystkie "choroby" po kolei.
Ja bym zaczął od najłatwiejszych rzeczy, czyli w takiej kolejności:
1. Zmienić kabel. Sprawdź czy dobrze jest z czinczem czy z euro (jeżeli np. pod czincz nie działa a pod euro działa więc wiesz już, że problem albo w telewizorze, albo w kablu, PSX jest "czyste")
2. Jeżeli nic nie pomogło to podłącz PSX do innego telewizora (sprawdzając stary kabel i ten który powinien działać, jeżeli dalej jest to samo to wina prawdopodobnie PSX'a)

Jeżeli dalej nic nie zadziałało, to problem tkwi w PSXie, czyli wejście obruszane lub laser działa nieprawidłowo. I tu się kończy moja porada, sam musisz wymyślić co dalej robić.
Pomóż rozwinąć opcje oceniania wstawek gier! Jeżeli linki się podobają, kliknij na Obrazek pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na Obrazek!

Awatar użytkownika
Witold
-#

Zohan, tutaj chodzi o to, że obrazu wogle nie ma(,,sygnał 0'' mu się na tv wyświetla np.). Gdyby był walnięty laser, nie miałby dźwięku gry, a i tak obraz by był.

Podsumowując:

Zepsute/obluzowane wejście w PSX
Zepsuty kabel, a dokładnie jego wyjście do psx(na 90%)

Przedmuchaj wszystko sprężonym powietrzem, jeżeli nie masz, alternatywą będzie czyszczenie wacikiem do uszu.

kuboss6
-#

co to jest czincz i euro

a kabel moze byc taki
http://allegro.pl/item1139210361_kabel_ ... _0338.html

czy taki jaki byl

Awatar użytkownika
Witold
-#

Czincz to są te kable żółte, czerwone i białe, a euro to jest ta kostka długa.

Tak, ten kabel będzie git.

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

laser może być walnięty
Sorki za mały OT ale co ma laser do Obrazu w grze :?: Btw. Na moje skoro dźwięk jest w wieży a w TV nie ma to oznacza że kabel (chociaz po stronie audio) jest OK a skoro podłączas ten sam kabel do tv to znaczy że w tv masz poprostu uszkodzone wejście :mrgreen: Bo dźwięk w wieży jest a w TV nie ma to oznacza że wejścia w tv nie łapią dźwięku a więc PSX ma prowdopodobnie dobre wejście kabel po stronie audio tez ok czyli to wina TV PROSTE 8-)
SCEE™

kuboss6
-#

oki to zrobie tak pojde do kumla i sparwdze u niego czy dziala jak nie dziala to albo kupie nowy kabel ale dam TV do serwisu

matixzoim
-#

Post autor: matixzoim »

A ja się wtrącę może nie jestem najlepszym detektywem ale mam pewne obeznanie...

A teraz do rzeczy jak napisali na górze nic nie pomogło a się zapytam czy jak podłączasz do TV żółty czerwony biały to masz normalnie obraz? jak tak to wystarczy TV na serwis rzucić bo w tyki RCA(composite ta te czerwone i białe wtyczki w TV) są uszkodzone i nie łapią sygnały a w TV mojego kolegi bez wpięcia dźwiękowych obrazu nie było.
Translator z anglika na polski. Często korzystam z słownika ale nie gardzę pomocą.

kuboss6
-#

to tak zólty podpinam do TV a bialy i czerwony do wiezy
i nie dziala mi
ten czerwony i bialy podpinam do wiezy juz przez rok bo od tego czasu nie dziala mi glos w TV

matixzoim
-#

Post autor: matixzoim »

Kuboss nie o to się pytałem... Ja pytałem się czy jak wepniesz czerwony i biały do TV masz obraz? Jak nie to masz całe złącze w TV do zrobienia...
Translator z anglika na polski. Często korzystam z słownika ale nie gardzę pomocą.

kuboss6
-#

no ale przecierz czerwony i bialy to od dzwieku jest a zolty od obrazu

Awatar użytkownika
Witold
-#

A zobacz z przejściówką na eurozłącze(wszystkie 3 kable do jednej dłuższej kostki) i podłącz z tyłu TV.

kuboss6
-#

nie rozumiem

Awatar użytkownika
kapcior7
-#
Kontakt:

Post autor: kapcior7 »

coś takiego np. http://allegro.pl/item1169335564_przejs ... _euro.html

takie cuś można dostać najlepiej jak ktoś na forum pisał w sklepach telewizyjnych np. cyfra + , cyfrowy polsat itp .

z jednej strony wtykasz 3 chinche a z drugej do tv podłanczasz jako euro(scart) ;)

ODPOWIEDZ