sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Gry raz działają, raz nie

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

basajew666
-#

Gry raz działają, raz nie

Post autor: basajew666 »

Mam taki problem, jak wkładam płytkę z grą (mam same kopie, PSone kupiłem na allegro, przerobione) to raz gra normalnie się ładuje, a czasem pokazuje się okno please insert playstation format disc... Dlaczego tak jest? Co zrobić, żeby tak nie było? Z góry dzięki i pozdrawiam!

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

Post autor: ExGamer »

Hmmm. Przyczyn może być wiele.
1- płytki na jakich nagrane są gry są te same? (jeśli nie może to zależeć od ich jakości)
2- z jaką prędkością każda z tych gier była nagrywana?
3- jeśli na niektórych są niewielkie rysy to chyba sam wiesz
4- laser pada
5- zła wersja gry (czyt. nie działająca)

:-)
hasło do moich uploadów: 1234

basajew666
-#

Nie porysowane:D Nowo nagrane i powoli:D Ta sama gra raz działa, a raz jest ten komunikat...

Awatar użytkownika
GENESIS
-#

Post autor: GENESIS »

Skoro raz czyta a raz nie, to pewnie Ci laser pada. Mam starego szaraka, u mnie zazwyczaj działało postawienie konsoli pionowo. Nie wiem jak to jest w PSONE, ale warto spróbować.

basajew666
-#

A ile taki laser jak coś może kosztować? I czy wymienić jest trudno... to moja pierwsza konsola w życiu (poza pegasusem i nintendo 64:D)

Awatar użytkownika
snakeshake
-#
Kontakt:

Post autor: snakeshake »

od 10 zł do 40 zł lub nawet więcej ;-) Wymiana nie jest trudna :-)
Obrazek

basajew666
-#

Kurde dopiero człowiek kupił konsole i już o wymianie części myśli:D. Gdzie mógłbym kupić taki laser? Trochę się obawiam wymiany...

Awatar użytkownika
~Konrad~
-#
Kontakt:

Post autor: ~Konrad~ »

Sprawdź na allegro , napewno coś znajdziesz ...

//Co do postu ,,GENESIS" :

Ja także tak mam , gdy konsola stoi pionowo jakoś lepiej wogóle laser czyta i , i te orginalne , i te pirackie ...
Co się patrzysz ? Podpisu nie widziałeś ? No chyba , jeżeli nadal to czytasz ... heh ;P

ODPOWIEDZ