sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

pomoc przy zakupie PS3

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

ente167
-#
Kontakt:

pomoc przy zakupie PS3

Post autor: ente167 »

Witam

Chciał bym kupić sobie Sony PlayStation3 ponieważ w wieku 8 lat na komunie dostałem PS1 która mi służyła przez wiele lat zas miałem PS2 która ciągle mi działa :) ale chciałem kupić teraz PS3 ale trochę sie boje ze wydam 1300zł i ona mi sie popsuje po miesiącu :( . Bo sie naczytałem o tym ze występuje ten błąd YOUL i konsola jest martwa . Wiem ze to można naprawić za 300zł ale nie chce kupować konsoli z myślą ze za jakiś czas wydam 300 zł na naprawę. Podobno w konsolach po września 2007 roku były stosowane inne części które tak sie nie grzały. Więc tu moje pytanie jaką ps3 mi polecicie i najlepiej gdzie kupić ??. Bo ja myślałem o AVANSIE właśnie o tej konsoli
http://avans.pl/sony-konsola-sony-plays ... gb,id-7962
moze ktoś juz z was ma ta konsole z tego sklepu i wie jak wygląda gwarancja itp ?
I czy jak juz bede miał ta konsole to moge łączyć sie przez ruter z netem ?? i czy to działa w polsce wo gole bo chodziło by mi o rozgrywki w Tekkena6 w sieci

z góry dziękuje za pomoc

Awatar użytkownika
Witold
-#

Post autor: Witold »

Kup gdziekolwiek. Problem z YLOD'em występuje w starych konsolach z dyskiem 40gb, ew. 60 . Możesz bezproblemowo połączyć się z routerem, i tak samo bezproblemowo grając w tekkena 6.

Pytania z gwarancją nie rozumiem, napisz trochę ,,jaśniej''.

ente167
-#
Kontakt:

chodzi o to ze kumpel kuzyna kupił konsole w jakimś markecie i wyskoczył mu ten błąd YLOD i nie chcieli mu na gwarancje przyjąć bo tego niby gwarancja nie obejmuje. A to moge kupić tą konsole i spać spokojnie :) a fatka chyba lepsza co ?? ma więcej wejść itp a co do łączenia przez ruter to ja pod ruterem na juz 2 laptopy i jednego stacjonarnego i neta 2 mega to da sie grać bez problemowo ps3 przez neta ??
a co byscie polecici ta fatke czy ta slinke http://avans.pl/sony-konsola-sony-plays ... us,id-7954

fatka jest ładniejsza

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

Post autor: ExGamer »

ente167, jeśli chodzi o gwarancję, to YLOD'a ona również obejmuję. Nie chciało się im naprawiać i tyle. Na ich nieszczęście możesz zadzwonić do Punktu Obsługi Klienta SONY i dowiedzieć się wszystkeigo.

Natomiast jeśli chodzi wersję FAT czy Slim, to kwestia gustu. Słyszałem opinie że Slim jest "upchana" i że się grzeje. Jednak moja SLim 250GB nawet po kilkudziesięciu godzinach grania nie łapała zadyszki. Strzelał tylko plastik obudowy czasem. (Taki trzask kiedy konsola się nagrzeje). Natomiast więcej wejść? A po co? Jeśli ma czytnik kart pamięci to jeszcze, ale 2 USB wiecej jest zbędne. :D Ja mam Slima od 2008 i nigdy się nie zepsuła. Więc ja bym brał jednak Slim.

Witold, YLOD występuje również nowszych modelach, aczkolwiek coraz rzadziej i jest to już margines wszystkich problemów z PS3. :P
hasło do moich uploadów: 1234

ente167
-#
Kontakt:

czyli która łykac ?? fatka ma wiekzy dysk a do slimki dodaja 5 gier ?? ale fatka jest duzo ładniejsza według mnie ale na pewno biorą na gwarancje ??

A na forum sa gry do pobrania do ps3 to jak pobiera je sie wgrywa na dysk i działają ??
sory moze za te głupie pytania ale to jest dla mnie czarna magia
A co do tego grania przez ne ta to nie ma problemów jak w Xboxie

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

Ja bym brał Slim. 5 gier na starcie to dużo.
Napewno biorą na gwarę. A przynajmniej powinni.

Co do większego dysku. Moja ma 250 i zajętego miejsca 160GB. W tym kilkanaście instalek, parędziesiąt dem, kilkanaście filmów i trochę muzyki. 250GB powinno wystarczyć... :D

Są ale jak się je uruchamia to nie wiem. Ja nie widziałem jeszcze działającego sposobu odp[alania gier pirackich na PS3. I pewnie jeszcze dużo czasu minie zanim zoabcze. Jeśli chcesz grać na PS3 nie nastawiaj się na piractwo. Właśnie dlatego ja bym brał tą wersję z grami. Nie ma żadnych problemów z grą przez neta. Ja mam 2Mbit i łądnie wszystko działa. Czasami zdażają się lagi ale nigdy jakieś wielkie... IMHO na iksie już też nie ma odkąd jest polski XboX Live.

ente167
-#
Kontakt:

oto mi chodziło ja sie ie nastawiam na piractwo w ps1 pamiętam czasy wkręcania piratów i na ps2 to z tej memorki ze piraty chodziły wiesz ja jestem pasjonatem tekkena grałem w kazda wersje oprócz 4 nie wpadła mi w ręce. A co z grami z PS2 rusza mi na tej konsoli czy raczej nie ??

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

Nie. Gry z PS2 chodzą tylko na najstarszych 40,60 i 80 GB. Ale jest PSStore i remaki gier taki GoW I i II są w wersji na PS3 za 99zł w HD.

ente167
-#
Kontakt:

a moze wiecie czy jest jakaś gra podobna do vigilante 8 na ps2 ?? albo ps3

[ Dodano: Nie 26 Gru, 2010 21:19 ]
a to Lepiej Fatke czy Slimke ?? chodzi mi o nie zawodność bo na slimke zawsze moge jakąś grafikę nanieś żeby była ładniejsza.

[ Dodano: Pon 27 Gru, 2010 22:54 ]
a co mi powiecie o tym jailbreaku działa to czy lipa ?? o kuzyn gada ze kupić ps3 z YOLD naprawi ja i będzie miał ps3 za 500 zł i będzie chodził na piratach tylko.

ODPOWIEDZ