sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

Nagranie gry na PSX pod Windowsem 7

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

grisza1010
-#

Nagranie gry na PSX pod Windowsem 7

Post autor: grisza1010 »

Witam serdecznie,

od paru dni próbuję nagrać płytkę dla PSone.

Próbowałem już na płytach Sony oraz Verbatim (białe).

Programy którymi nagrywałem: Nero, IMGburn, CDcolner, CDwrite, UltraISO, PowerISO. Niestety żaden program nie może nagrać prawidłowo gry.

Minimalna prędkość jaką mogę ustawić w tych programach to 10x. A czytając różnego rodzaju poradniki wiem, że optymalna to 4 lub 6.

Alcohol 120 % niestety nie działa pod Win7 i szczerze powiedziawszy straciłem jakiekolwiek nadzieje.

Może Wy macie jakiś pomysł jak poprawnie nagrać płytkę?

Reakcja konsoli jest następująca: jak wsadzam płytkę to jest czerwony ekran i info że zły format wsadzony do czytnika. Potem Resetuje konsolę i pojawia się logo PS i konsola czyta czyta i nic się nie dzieje.

dzięki serdeczne za pomoc!

grisza1010
-#

Witam,

widzę, że nikt nie potrafił mi pomóc. Okazuje się, że alkohol 120% na początku był blokowany przez Comodo Internet Security. Niestety najnowsze wersje programu nie chciały się zainstalować pod Win7.

Znalazłem jakąś inną wersję (podam jak ktoś będzie chciał). Zadziałało!

Niestety problem pojawił się przy ustawianiu prędkości. Minimum to 10x i wydaje mi się, że to główny powód nie działania gier.

Piterixos
-#

Post autor: Piterixos »

Ale zaraz...nagrywasz na płytkach DVD czy CD?

grisza1010
-#

He... jeszcze taki głupi nie jestem. Oczywiście że na płytach CD. Białe Verbatimy.

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

Post autor: ExGamer »

Mam Win7 i nagrywam alcoholem120% z prędkością najniższą u mnei możliwą czyli 16x i działają. Więc: może coś z nagrywarką nie tak, albo laser w PSX już nie najnowszy
?
hasło do moich uploadów: 1234

grisza1010
-#

Co do lasera konsoli to nie wydaje mi się by było z nim źle. 2-3 lata temu nagrałem na EMTEC crash 3 i gra śmiga aż miło. A domniemam że EMTEC jest dużo gorszą płytą niż Verbatim. No nic. Podejmę jeszcze raz próbę i zaraz sprawdzę czy cokolwiek działa.

ODPOWIEDZ