sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

Jakie PS2 lepsze?

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

noobpower321
-#

Jakie PS2 lepsze?

Post autor: noobpower321 »

Witam. Przymierzam sie do zakupu PS2 ale nie wiem jakie wybrać, czy nowszego slima czy straszego Fat'a. Jest jakaś różnice miedzy tymi konsolami? Którą się lepiej opłaca? Narazie patrzyłem się za slimami. Wyszukałem kilka ofert, opłaca się jakąś kupić?
1.http://allegro.pl/konsola-ps2-sony-play ... 21898.html
2.http://allegro.pl/playstation-2-slim-pa ... 66934.html
3.http://allegro.pl/ps2-playstation-2-sli ... 82566.html
4.http://allegro.pl/playstation-2-slim-pa ... 24337.html

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

Wymiana lasera jest tańsza w slimie. I to jest ich największy plus. Ale za to do FAT'a po dokupieniu Network Adaptera (koszt ok. 150zł), można podłączyć dysk i grać w gry z niego... W Slimie też jest to możliwe, ale jest z tym dużo roboty z lutowaniem. Osobiście uważam, że warto brać FAT'a ale tylko z bardzo dobrym laserem. Za to jeśli szukasz slima, to bierz najlepiej z serii 77xxx. Ale też uważaj na stan lasera.

PS: Nie bierz tych najnowszych slimów (90004). Większość z nich jest nieprzerabialna przez FMCB. A uwierz, że nawet jeśli masz Chip, to warto mieć też FMCB choćby ze względu na same jego możliwości.
SCEE™

xzer0

Post autor: xzer0 »

Ja bym brał ostatniego. Promieniuje nowością. Jedna mała uwaga nierób czegoś takiego 1.linkdoallegro. Wklej po prostu całego. Ja uważam jak kolega wyżej że niezły fat jest lepszy od slima. Jeszcze z dyskiem chodzi jak burza. Ja mam 400gb dysk i na pewno mniej się grzeje od slima leżącego obok. Znajomy ma dość starą slimke i musi wiatrak co jakiś czas czyścić, bo konsola wcale nie odpala, albo chodzi godzinkę i się sama wyłącza.

noobpower321
-#

A stan lasera można sprawdzić tylko w realu czy da rade na zdjeciach?

xzer0

A czy ocenisz stan silnika w samochodzie na podstawie zdjęć? Pewnie że nie. Możesz jedynie poprosić o film z akcji, ale i tak łatwo wałki wciskać nawet na filmach. I nie kupuj jak pisze że jest nowy laser. Albo gość naprawdę wymienił (nie ma co się cieszyć z tego powodu), albo myśli że przyciągnie ta informacja kogoś, a laser jest stary.

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

Post autor: McMarycha »

Jak już kolega quake napisał lasery są tanie do slima a do fat'a są drogie i tutaj polecam Ci slima. Jeżeli chcesz konsolę z dyskiem to wydaj troszkę więcej kasy
ponieważ kupno fat'a + NA = 300zł, a przecież dysk też trzeba kupić a to tez kosztuje.
Ale z tych trzech to bym Ci polecił tą ostatnią, napisz do gościa czy nie wystawiłby Ci jej jeszcze raz. Ewentualnie aukcja nr 2 i 3

noobpower321
-#

Dysku nie bd kupował bo za drogi, ale mam pytanie jak sprawdzic czy laser jest dobry bo możliwe że bd kupował od kolegi tylko jeszcze musze go zobaczyc i nie wiem jak sprawdzic laser?

xzer0

Lasera nie umiesz sprawdzić? Oryginalne gry nawet porysowane chodzą, ale można sprawdzić czy nie przycina filmików i jak szybko wczyta po włączeniu konsoli. Najlepiej sprawdzać na piratach. To z nimi się dzieją różne rzeczy. Nawet ładna płyta może przycinać na jednej konsoli, a na drugiej nie.

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

zer0 - jak już sprawdzać na kopiach, to na tych nagranych na dobrych nośnikach, bo nawet przy b.dobrym laserze, słaby nośnik będzie się zcinał...

Btw. najlepiej sprawdzić czy konsola czyta gry na DVD9 (oryginały np. God of War I oraz II, Gran Turismo 4). Albo samemu pobrać grę w wersji DVD9 (uwaga, bo są też ripy na DVD5) i wypalić na płytkę DVD-DL.
SCEE™

ODPOWIEDZ