sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Problem ze zmianą dysku

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

IndependentLoveSong
-#

Problem ze zmianą dysku

Post autor: IndependentLoveSong »

Niedawno weszłam w posiadanie pirackiej wersji gry na PSX Oddworld: Abe's Exoddus . Odpaliłam ją w emulatorze i przeszłam pierwszą część na 100% , wskoczyłam do włazu prowadzącego do Fee Co Depot i wyskoczył mi komunikat "please insert disc 2" , czego się zresztą spodziewałam . Wyszperałam ostatnio na tym forum , że trzeba użyć do tego Daemon Tools , więc zrobiłam wszystko jak było powiedziane , a mimo tego po włączeniu gry widać było czarny obraz i słychać było motyw z Necrum Mines . Mam ustawiony napęd CD w emulatorze , w moim przypadku jest to H .

Wersja emulatora : ePSXe 1.7.0

Włączając grę używałam File -> Run ISO i wybierałam plik o rozszerzeniu .bin
Przeszukałam prawie cały internet w poszukiwaniu odpowiedzi , ale niestety niewiele się dowiedziałam .
Głęboko wierzę , że rozwiązaniem nie jest zmiana emulatora , ponieważ skasują mi się wszystkie save'y :(

Bardzo proszę o pomoc .

Awatar użytkownika
Drakson
-#

Post autor: Drakson »

Być może czytałaś ten temat KLIK, jeśli nie warto przeczytać :)

Niby wszystko co opisałaś jest ok, ale problem leży pewnie w tym jak uruchamiasz grę w emulatorze. Zamiast File>Run ISO powinnaś wybrać File> Run CDROM, uprzednio montując obraz gry w Daemon Tools, później jeśli chcesz zmienić płytę klikasz na klawiaturze ESC i wybierasz File> Change Disc> CDROM, oczywiście przed tym zabiegiem znów musisz zamontować obraz gry w Daemon Tools np. w miejsce CD1 montujesz CD2. Więcej dowiesz się wyżej ;)

IndependentLoveSong
-#

No dobrze , ale zamontowałam część pierwszą w Daemonie , w emulatorze wybrałam opcję File -> CDROM i włącza się czarny ekran :-/

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

A masz włożoną jakąś płytę do prawdziwego napędu? Jeśli tak to ją wyjmij.
SCEE™

IndependentLoveSong
-#

Nie , nie mam . Nawet zmieniłam napęd na J , oczywiście zmieniając też w ustawieniach emulatora , ale nadal nie działa :-/

Awatar użytkownika
Drakson
-#

Jaki plugin CDrom'u ustawiłaś? Odpowiedni to, ePSXe CDR WNT /W2K core 1.7.0, wybierasz napęd odpowiadający temu, w jakim został zamontowany obraz gry w Daemon Tools, czyli jeśli obraz znajduje się w wirtualnym napędzie np. "L" to, taki sam musi być ustawiony w emulatorze (to tak dla formalności, bo widzę, że to już stosowałaś ustawienia z napędami).

IndependentLoveSong
-#

Właśnie ten plug-in wybrałam , gdy po raz pierwszy konfigurowałam emulator . Zmieniłam napęd z powrotem na H , odpaliłam w emulatorze Run CDROM , ale wciąż nie działa :|

Awatar użytkownika
Drakson
-#

Posiadałaś wcześniej emulator ePSXe może, np. inna wersja? Konfigurowałaś może według tego poradnika KLIK?

IndependentLoveSong
-#

Nie , 1.7.0 to moja pierwsza wersja . Tak , zgodnie z tym poradnikiem , choć zmieniłam nieco ustawienia plug-inu graficznego .

rafayekxx
-#

Post autor: rafayekxx »

Może to właśnie ta zmiana Pluginu graficznego ma coś wspólnego z tym czarnym ekranem? Spróbuj ustawić według poradnika który podał kolega wyżej i daj nam znać co i jak.

KulisRox
-#

Post autor: KulisRox »

Drakson,
Witam mam nadzieje, że nie przeszkadzam. Mam pewne pytanie z racji braku czasu ( jako że pracuje) nie mam zbytnio czasu przeszkuwać narazie forum i zwracam sie unizenie z pewnym pytaniem, w jaki sposób zmianać płyty przy emulatorze ePSX. Gram w PArasite Eve, normalnie gre odpaliłem przez załaduj obraz CD , nie używałem do tego Deamon Toola, jednak gdy prosi o 2 plyte ten sposob nie dziala. W jaki sposób moge odpalić 2 CD ? Z góry dziekuje za pomoc

Awatar użytkownika
Drakson
-#

W TYM temacie znajdziesz rozwiązanie :)

ODPOWIEDZ