sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

Problem z nagraniem gry

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
MrManastr
-#
Kontakt:

Problem z nagraniem gry

Post autor: MrManastr »

Witam.
Zacznę od przekazania wam swojego poziomu w wypalaniu gier na psx - jestem w tym całkowicie zielony. Wiem tylko że trzeba mieć Alcohol 120 :-)

Więc tak . Ściągnąłem grę z tej strony ;) oczywiście spakowane w .rar *. Znajdują sie tak dwa pliki , mianowicie (..) .bin oraz (..).cue.

Najpierw spróbowałem nagrać grę programem nero ale próba okazała sie nieudana gdyż logo ps na czarnym tle pojawiło sie zniekształcone tzn. były tylko białe napisy bark loga.

szukałem poradników ale tutek na tej stronie ma nie działające zdjęcia.

Proszę o szybką pomoc oraz wyrozumiałość jak i dokładne wytłumaczenie mi co i jak .

pozdro :]

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

Nagrywaj programem Alcohol 120%.

Wybierasz "Kreator Nagrywania", potem wskazujesz plik (...) .cue, następnie wybierasz profil "PlayStation" oraz jak najniższą prędkość. Ot cała procedura ^^
SCEE™

Awatar użytkownika
MrManastr
-#
Kontakt:

hmmm. Dobrze spróbuję.

Jednak co z plikiem (..).bin ?

Czytałem że jest on takim jakby słownikiem ;)

EDIT:

Pojawił sie nie wiem z jakiego powodu problem. Minimalna prędkość zapisu to 24x . Nie ogarniam zbytnio tego programu ale wiem że na moim lapku w tym programie była nawet prędkość 1x ;). nwm. zrobiłem tak jak kazałeś. wrzuciłem (..).cue i dałem dalej.
Obrazek
( a co do mojego pytania w związku z plikiem (..).bin już wiem ;) )

*EDIT* Zrobiłem jeszcze raz , predkość zeszła do 10x wypali sie i ide załączyć grę na szaraka i sprawdze czy działa. a jak nie no to cuż ;/ oddam w rece doświadczonych kolegów
;]

EDIT:

Gra działa. Ale czarno biała. podejrzewam że linki nie był do gry w wersji PAL ;/
Ostatnio zmieniony pn 14 maja, 2012 21:00 przez MrManastr, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Tak, gra jest widocznie w NTSC. Kup sobie kabel RGB ;)

A i tak nawiasem to problem z prędkością polegał na tym, że przed wybraniem prędkości musisz wsadzić pustą płytę, żeby program odczytał dostępne dla niej prędkości :)
SCEE™

Awatar użytkownika
MrManastr
-#
Kontakt:

A jeżeli mam formaty (..).cdd , (..).img , (..).sub (..).cue mam postąpić tak samo ?
PSX SCPH-7002(chip) PS2 slim SCPH-9004 PSP- E 1004 STREET soft 6.60 PRO-B10 PS3 Slim

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Tutaj wybierasz albo .ccd albo .cue (jak wolisz, to bez różnicy :P )
SCEE™

Awatar użytkownika
MrManastr
-#
Kontakt:

W oby dwóch przypadkach wyskakuje komunikat :
Obrazek

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Usuń pliki .ccd i .cue (zostaw .img i .sub).

Pobierz program "Cue Maker" i ustaw w nim "MODE 2 XA/PS2" i wskaż pliczek .img . Wtedy w folderze z plikiem img, powstanie nowy plik (...) .cue

Użyj go do wypalenia płyty.
SCEE™

Awatar użytkownika
MrManastr
-#
Kontakt:

Dziękuję.

Wszystko pięknie działa

:mrgreen: :-D

EDIT:

Ymm pozwól że wcisnę tu jeszcze jedno pytanko.

Teraz mam gre z plikami :
(..).bin.mode
(..).bin.data
(..).cue
i jakaś aplikacja o nazwie ' COSI '

Mam po prostu plik (..).cue ustawić jako obraz czy jak ? ;]

§ 7. zakaz pisania postów jeden pod drugim gdy czas dodawania kolejnych treści jest krotszy niż 24h (istnieje odstępstwo od tej zasady tylko w wyjątkowych,pilnych sytuacjach lub gdy jest potrzeba dodania oddzielnie linków do gier)

§ 1. tematy należy zakładać w miejscach do nich pasujących.
Dział "Forum"- nie jest miejscem na tego typu tematy.
Ostatnio zmieniony pn 14 maja, 2012 20:57 przez MrManastr, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Nie. Tutaj odpalasz programik "COSI", bo obraz jest skompresowany (jak widzisz masz bin.data i bin.mode). Tym programem wypakujesz obraz i powstanie z niego normalny (...) .bin ;)
SCEE™

ODPOWIEDZ