sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Jak nagrać gry na psx ?

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

PoroThe
-#
Kontakt:

Jak nagrać gry na psx ?

Post autor: PoroThe »

Mam problemy z nagrywaniem gier jaki jest najlepszy program ? Bo nagrywałem przez Alcohol wybierałem PlayStation wypalałem na Verbatimkach gdy uruchomiłem grę to tylko obraz się pokazał ładowania i staneło tak i już nie szło dalej ;/ Proszę podać jakiś najlepszy sposób jakiś tut :)

Konsola jest przerobiona :)
Obrazek
.....SCPH-70004....PS2....
.....SCPH-7502....PSX.....
.....PS3 SLIM 320 GB......

Awatar użytkownika
beszcza
-#
Kontakt:

Re: Jak nagrać gry na psx ?

Post autor: beszcza »

PoroThe pisze:Mam problemy z nagrywaniem gier jaki jest najlepszy program ? Bo nagrywałem przez Alcohol wybierałem PlayStation wypalałem na Verbatimkach gdy uruchomiłem grę to tylko obraz się pokazał ładowania i staneło tak i już nie szło dalej ;/ Proszę podać jakiś najlepszy sposób jakiś tut :)

Konsola jest przerobiona :)
a może po prostu laser Ci umiera?... Alkoholem jak nagrywam wszystko pięknie chodzi. Pamiętaj żeby nagrywać jak najwolniej. Dodatkowo nagrywam cd clonem ale to zależy od obrazu. Spróbuj też na płycie sony, dobre są.
ps dopiero obczailem że chodzi Ci o ps 2 tak? Widzę że masz przerobke z karty tak? A patchowales obrazz????;-)
www.retro-granie.pl/ <--- retro granie na ekranie ;)

Chris88PL
-#

Post autor: Chris88PL »

Kolega miał kiedyś podobny problem rozwiązał to w prosty sposób, do konsoli kładzie 2 płyty na raz gry wczytują się normalnie :)

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

Post autor: McMarycha »

PoroThe, przed wypaleniem musisz spatchowac obraz gry programem i dopiero potem wypalić oraz w alcoholu wybrać profil PlayStation 2

Chris88PL, A wiesz że na górnej części płyty jest warstwa na której zapisuje się dane więc jak zeskrobiesz kawałek górnej części to już masz uszkodzoną płytę

Chris88PL
-#

Post autor: Chris88PL »

McMarycha, nic się nie zeskrobie tacka trzymająca płyty daje radę, znajomy stosuje ten sposób od długiego czasu i wszystko jest ok, płyty o siebie nie pocierają.

tomx1989
-#

Post autor: tomx1989 »

MC jemu chodzi o nagrywanie gier na psx, przeczytaj nazwę tematu. Oczywiście gier do psx nie trzeba pachować.

Gry ci nie chodzą bo używasz kiepskich płyt, zwykłe verbatimy to najgorszy syf. Kup płyty sony i wszystko powinno śmigać :-)
Sega Mega Drive VA4
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB