Zmniejszenie prędkości nagrywania.
Moderator: Moderatorzy
Zmniejszenie prędkości nagrywania.
Cześć i czołem.
Postanowiłem sobie nagrać gierkę na poczciwego szaraka. Ściągnąłem grę, kupiłem płytkę. Włączyłem Alcohola i... klapa. Minimalna prędkość nagrywania to x10. Spróbowałem jednak. Ku mojemu zdziwieniu, podczas nagrywania, prędkość rosła do ~X20. Gra oczywiście nie działa. Obraz jest w pełni sprawny. Sprawdzałem na emulatorze i działało.
Czy jest jakiś sposób, by zmniejszyć prędkość nagrywania oprócz zmiany nagrywarki?
Moja nagrywarka to TSST4corp CDDVDW TS-L633J ATA Device, a płyta firmy Verbatim
Postanowiłem sobie nagrać gierkę na poczciwego szaraka. Ściągnąłem grę, kupiłem płytkę. Włączyłem Alcohola i... klapa. Minimalna prędkość nagrywania to x10. Spróbowałem jednak. Ku mojemu zdziwieniu, podczas nagrywania, prędkość rosła do ~X20. Gra oczywiście nie działa. Obraz jest w pełni sprawny. Sprawdzałem na emulatorze i działało.
Czy jest jakiś sposób, by zmniejszyć prędkość nagrywania oprócz zmiany nagrywarki?
Moja nagrywarka to TSST4corp CDDVDW TS-L633J ATA Device, a płyta firmy Verbatim
Po 1. Zastosuj płyty SONY.
Po 2. BARDZO WAŻNE jest abyś wsadził pustą płytę jeszcze zanim uruchomisz kreator nagrywania (ewentualnie przed ekranem wyboru prędkości). Dlaczego? Bowiem każda płyta ma swój zakres prędkości nagrywania, więc najpierw musisz wsadzić płytę aby napęd rozpoznał dostępne dla niej prędkości
Po 2. BARDZO WAŻNE jest abyś wsadził pustą płytę jeszcze zanim uruchomisz kreator nagrywania (ewentualnie przed ekranem wyboru prędkości). Dlaczego? Bowiem każda płyta ma swój zakres prędkości nagrywania, więc najpierw musisz wsadzić płytę aby napęd rozpoznał dostępne dla niej prędkości
SCEE™
Domilos, też mam nagrywarkę która nagrywa od x10 do x20 prędkości, kup płyty Sony i wszystko będzie śmigać. Verbatimy to szajs
Sega Mega Drive VA4
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB
PS4 CUH-1216 500GB
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB
PS4 CUH-1216 500GB
Poszedłem do sklepu i kupiłem płytę SONY. I co? I niestety znów to samo. Do wyboru miałem od x10 do x20. Tak, wsadziłem najpierw płytę. No cóż, spróbowałem jednak nagrać x10. O dziwo prędkość "skakała". Raz się zmniejszała, raz zwiększała. Końcowy efekt - średnia prędkość wynosiła x14.7, a najwyższa x23.7. Gra oczywiście nie chodzi. Jeszcze jakieś pomysły?
PS. Nie wiem, czy to przydatna informacja, ale lepiej napiszę:
Kiedy próbuję odpalić grę z płytki na emulatorze, z początku jest normalnie. Jednak potem wyskakują takie błędy:
PS. Nie wiem, czy to przydatna informacja, ale lepiej napiszę:
Kiedy próbuję odpalić grę z płytki na emulatorze, z początku jest normalnie. Jednak potem wyskakują takie błędy:
Kod: Zaznacz cały
scsi command error = 1117 handle = 00000110
Error reading CD: 0,2,24 (były także inne, np. 0,4,50 czy 0,4,66)
-