sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

PSX nie odpala nagranych płyt

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

NORBI62
-#

PSX nie odpala nagranych płyt

Post autor: NORBI62 »

Witam mój problem jest następujący, nagrywam grę alkoholem 120% w najniższej prędkości, i gdy odpalam ją na moim psx gra wczytuje pierwsze logo sony ale następne niestety już z błędami ( brak napisów i loga PSX) po czym konsola się zawiesza czym może być to spowodowane??. Może że jest to wina biosu konsoli i ściągnąłem grę która powinna odpowiadać mojemu regionowi czyli europy ale niestety nadal dzieje się to samo.

Model mojego psx to: SCPH-7502

Trzyzet
-#

Post autor: Trzyzet »

Jaka to gra, jakich płytek używasz? Konsola ma modchipa?

NORBI62
-#

Używam płyt sony, konsola posiada modchipa, próbuję nagrać tenchu 2, niestety nawet przy pomocy programu ImgBurn nagrywa mi z prędkością 14x pomimo faktu że jest ustawiona prędkość na niszą

Trzyzet
-#

Bo nowe płytki sony mniejszych prędkości niż 14x nie obsługują. Jak masz kogoś, kto ma wypalane kopie gier niech Ci pożyczy w pełni działającą czy coś. Ewentualnie spróbuj Verbatim Crystal Azo z fabryki mitsubishi w Indiach. Najlepsze płytki na ten moment, obsługują prędkość 8x. Sprawdź również czy modchipa Ci nie urwało. Warto sprawdzić również czy konsolka czyta CDAudio i oryginalne gry.

NORBI62
-#

Byłem u znajomego i prędkość z jaka mógł nagrywać płytki była 10x wiec chyba to winna mojej nagrywarki, posiadam kilka gier na psx ale nie ja je nagrywałem tylko poprzedni posiadacz konsoli i wszystkie gry działają normalnie

Trzyzet
-#

To podaj jeszcze model nagrywarki jeśli możesz, choć to na 80% wina płytek. Być może jeszcze wina zużytego lasera, dlatego szybciej nagranych płytek nie ma "siły" otworzyć.

ODPOWIEDZ