Co zrobic co z Cd na PS2
Moderator: Moderatorzy
Co zrobic co z Cd na PS2
Mam dośc dziwny problem. Mam obraz płyty, gry która jest na PS2, jednak jej rozmiar wynosi ok. 400 mb. Jak nagrywam ją normalnie na płyte DVD, to konsola nie chce jej otworzyc. Jest coś takiego co wyskakuje przy włożeniu gry z PSX do orginalnej nieprzerobionej konsoli [ja mam przerobiona]. Może mi ktoś z was wyjaśnic jak sie nagrywa gry na PS2 ale takie które są w formacie na CD? Nie znalazłem jeszcze takiego tematu dlatego zwracam sie z takim pytaniem. Nie pierwszy raz mam taki problem. Dodam, że chciałbym te gre nagrac na plyte DVD.
ps. z grami z rozmiarem większym niż 700mb nie mam nigdy takiego problemu...
ps2. nagrywam obraz ISO, nie próbowałem nagrac w sposob ze dodaje pliki gry bez obrazu... ale nie chce marnowac kolejnych plyt, wole sie zapytac o rade..
ps. z grami z rozmiarem większym niż 700mb nie mam nigdy takiego problemu...
ps2. nagrywam obraz ISO, nie próbowałem nagrac w sposob ze dodaje pliki gry bez obrazu... ale nie chce marnowac kolejnych plyt, wole sie zapytac o rade..
1.Przeczytaj na samym dole tego postu
http://www.swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=1350
2.Niestety to bardzo trudna przeróbka, a w większości gier wręcz nie możliwa, poszukaj na stronie cdrinfo tam znawca Berion opisuje przerobienia z CD na DVD i wręcz ubolewa że nie udało mu się przerobić Tekken Tag Tournament.

2.Niestety to bardzo trudna przeróbka, a w większości gier wręcz nie możliwa, poszukaj na stronie cdrinfo tam znawca Berion opisuje przerobienia z CD na DVD i wręcz ubolewa że nie udało mu się przerobić Tekken Tag Tournament.

Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.
No przeczytałem, ale tam jest wyraźnie napisane w przypadku PS2, niewiem czy taki sam problem jest w przypadku PSX. Wiem, że jak nagrywałem na psx np. Spyro 2 to mi chodzi bez problemu, ale jak nagrałem Dead Ball Zone, to już jest czarny ekran, jednak niestety nie pamietam jakie to były formaty... bo o ile Dead ball zone'a mam jeszcze na plycie obraz to gram jedynie w niego na emulatorze to zaraz sprawdze format , ale Spyro 2 juz mam tylko na plycie wypalone pliki z obrazu wiec juz nie sprawdze czy to nie byl iso.michael69 pisze:to teraz przeczytaj cały ten post do którego podałem Ci odnośnik powyżej
Po próbach udało mi się odpalic na CD gre z PS2,
ale te z PSX dalej nie chca chodzic. Najpierw nagrywałem programem Ashampoo Burning Studio gre w NTSC ale wtedy jest tylko czarny ekran podczas wlaczania, sprobowalem wiec w Alcoholu, inna gre tym razem w PALu i bios sie uruchodznil normalnie wyskakuje logo starego psx i staje...nic dalej nie idzie....maja moze jakies znaczenie uzywane do tego plyty ?? ja uzywam Verbatimy, nagrywalem predkoscia 4x i jakos nie wychodzi...