nagrywanie plyty na psx
Moderator: Moderatorzy
nagrywanie plyty na psx
wiec tak zciągłem gre i są tam trzy pliki? [cue,ccd,img] nagrałem obraz na plytke z plikiem img i gra sie nie odpala czytam tematy na forum ale nic nie rozumiem z tego ? moze ktos cos pomoze . z gory dzieki
Ja nagrywam gry w nero tak: (na 2 sposoby)
Robię obraz gry przez program demon tool i w nero ustawiam na kopiuj CD...
Albo w nero ustawiam na nagraj obraz na płytę CD
I wszystko jest CACY ;D
Jak ty nagrywałeś w nero tego nie wiem ;P Chyba po chińsku xD
Robię obraz gry przez program demon tool i w nero ustawiam na kopiuj CD...
Albo w nero ustawiam na nagraj obraz na płytę CD
I wszystko jest CACY ;D
Jak ty nagrywałeś w nero tego nie wiem ;P Chyba po chińsku xD
PSX--->PSOne--->--->PS2Slim--->PSX--->PSP 5.00 M33-4--->PSP 5.00 M33-6--->PSP 5.50 GEN-D3--->Xbox1 80GB--->Xbox360 120GB--->PS2 Slim SCPH-77004--->Xbox360 20GB--->PS2 slim SCPH-77004
bertolo, przede wszystkim musisz wiedzieć że gdy podajesz pliki podawaj także ich wielkość przed rozpakowaniem i po rozpakowaniu, chodzi o to aby ustalić czy to nie jest rip,
rip ma to do siebie że o ile na emulatorze śmiga to na konsoli niekoniecznie.
A więc jeśli twoje party przed rozpakow. razem miały ok. 50 - 100 MB a po rozpakowani ok. 400 a nawet ponad to na bank jest rip.
Jeżeli jednak masz pełną wersję to przed wypaleniem koniecznie skorzystaj z
http://www.swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=490 polecam ci ten drugi program, jest troszkę trudniejszy ale dokładniejszy, jak już sprawdzisz obraz to go normalnie wypalasz w alcoholu z prędkością jak najniższą x4 jednak x8 też jest okey /gdybyś nie mógł ustawić x4/
http://www.swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=74, możesz też to zrobić w matczynym programie plików które posiadasz czyli CloneCD.
Nero natomiast jest bardzo dobrym programem, ale niektóre gry na psx niekoniecznie będą śmigać, ze względu na zabezpieczenia....(głębszy temat...)
rip ma to do siebie że o ile na emulatorze śmiga to na konsoli niekoniecznie.
A więc jeśli twoje party przed rozpakow. razem miały ok. 50 - 100 MB a po rozpakowani ok. 400 a nawet ponad to na bank jest rip.
Jeżeli jednak masz pełną wersję to przed wypaleniem koniecznie skorzystaj z

Nero natomiast jest bardzo dobrym programem, ale niektóre gry na psx niekoniecznie będą śmigać, ze względu na zabezpieczenia....(głębszy temat...)
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.