PSX i CD RW
Moderator: Moderatorzy
PSX i CD RW
Witam mam pytanko czy PSX odczyta płytkę CD RW??
Nie, normalnie nie ma takiej możliwości.
Możliwe staje się to dopiero po podkręceniu lasera. Jednak nie polecam ci tego sposobu, gdyż po podkręceniu napięcia na laserze, dni jego są policzone.
Nie mogę teraz odnaleźć mego posta na naszym forum, ale gdzieś opisałem na czym to polega i z jakim ryzykiem to się wiąże./post jest gdzieś w dziale technicznym, jako odpowiedź na regulację - naprawę lasera/.
pozdrawiam
Możliwe staje się to dopiero po podkręceniu lasera. Jednak nie polecam ci tego sposobu, gdyż po podkręceniu napięcia na laserze, dni jego są policzone.
Nie mogę teraz odnaleźć mego posta na naszym forum, ale gdzieś opisałem na czym to polega i z jakim ryzykiem to się wiąże./post jest gdzieś w dziale technicznym, jako odpowiedź na regulację - naprawę lasera/.
pozdrawiam

Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.
nie ma znaczenia /technicznego/ z czego kopiujesz: CD-R, CD-RW, ORGINAŁU, program kopiujący robi tymczasowy plik obrazu który potem wypala na twój CD.
przy kopiowaniu gier z orginału za to mają znaczenie użyte zabezpieczenia. /ale to już inny temat/
przy kopiowaniu gier z orginału za to mają znaczenie użyte zabezpieczenia. /ale to już inny temat/
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
nero to nie najlepszy pomysł na wypalanie gier, gdyż on nie radzi sobie z zabezpieczeniami, po drugie to dziwny sposób kopiowania który ty preferujesz, ponieważ każda płyta "dodaje" błędy ze swej struktury.
rozumiem że robisz to aby być pewnym i nie marnować CD-r więc nagrywasz na CD-RW i gdy ci się uda to kopiujesz z tego RW na R ale to trochę "zakręcony" i nie najlepszy pomysł.
jeżeli już to musisz robić to rób to tak:
(przede wszystkim przestaw się na alkohol120% lub CDclone)
1.montujesz obraz płyty, w wirtualnej stacji w alkoholu120%
2.wypalasz tymże alkocholem lub cdclone CD-RW, opcja "kreator kopiowania",(wskazujesz z stacji wirtualnej na stację fizyczną)
(jak wszystko okey)
3.jeszcze raz powtarzasz punkt 2, tylko że na CD-R.
rozumiem że robisz to aby być pewnym i nie marnować CD-r więc nagrywasz na CD-RW i gdy ci się uda to kopiujesz z tego RW na R ale to trochę "zakręcony" i nie najlepszy pomysł.
jeżeli już to musisz robić to rób to tak:
(przede wszystkim przestaw się na alkohol120% lub CDclone)
1.montujesz obraz płyty, w wirtualnej stacji w alkoholu120%
2.wypalasz tymże alkocholem lub cdclone CD-RW, opcja "kreator kopiowania",(wskazujesz z stacji wirtualnej na stację fizyczną)
(jak wszystko okey)
3.jeszcze raz powtarzasz punkt 2, tylko że na CD-R.