sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

A120% - problem z MDS

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

Krychu
-#

A120% - problem z MDS

Post autor: Krychu »

mam niezrozumialy problem z wypaleniem kilku gier alcoholem, ktore sa w formacie MDF+MDS :roll: dodam ze juz wiele gier nagralem z roznych formatow, a 2 gry ktore sprawiaja problem plikami MDS dzialaja dobrze na emulatorze. wczesniej nagralem dino crisis ktore mialo plik pomocniczy mds i nie bylo problemu, problem jest przykladowo z tekken 3.
Obrazek
po wskazaniu pliku nie pokazuje zadnych informacji :-|
Obrazek
dalszy proces zostaje uniemozliwiony takim komunikatem :shock: jak moze byc nieznany format, skoro powinien go bezproblemowo obsluzyc
Obrazek
moglbym wybrac bezposrednio plik MDF i daloby sie nagrac bez problemu
Obrazek
wyskakuje info o pliku tak jak powinno byc, nie rozumiem czemu nie chce ogarnac pomocniczego mds
Obrazek
tu bez zmian moglbym ryzykowac nagranie klikajac OK
Obrazek
jednak wolalbym nagrywac tak jak wczesniej wskazujac jedynie plik pomocniczy
Obrazek
tu dowod, ze przy innej grze (dino crisis 2) nagranie przy wyborze mds nie sprawia problemu
Obrazek
i tak powinno byc, nie wyskakuja bzdurne komunikaty o nieznanym formacie chociaz jest ten sam
Obrazek

juz sam nie wiem co z tym robic, bawilem sie w konwersje na bin+cue za pomoca ultraiso, tutaj problem sie zmienia na inny... po konwersji na jakiekolwiek inne formaty sprawdzajac w epsxe z gry znika podklad muzyczny, ktory byl na mdf+mds. w menu muzyka jest ale podczas rozgrywki juz cisza, odglosy walki (tekken)/samochodow (gran turismo 2) sa, tylko brakuje muzyki.

co o tym myslicie, nagrywac wybierajac sam MDF olewajac MDS? czy tak wypalona gra bedzie dobrze dzialac na konsoli? moglbym sprawdzic bez pytania, ale jednak szkoda mi nawet jednej dobrej plyty ;-) problem dla mnie niezrozumialy z tym nierozpoznawaniem formatu, jeszcze jakby gra nie chciala dzialac na emu to bym zrozumial ze cos z plikami jest nie tak, ale dziala dobrze, tylko problem przy nagrywaniu wyskakuje :-?

Awatar użytkownika
CichoSiedz
-#
Kontakt:

Post autor: CichoSiedz »

Ja też mam problemy z alcoholem, ale trochę inne ...
Może ściągnij nowszą wersję ?
Take A Gift Polecam! Wspaniałe nagrody w krótkim czasie! Wygrałem już PSP!
ThisBox Będziesz pływał w nagrodach!

Krychu
-#

moge sprobowac, najpierw v1.9.6.5429, jak ta wersja nie pomoze to jeszcze 2.0.0.1331 sprawdze, nowszego chyba nie ma

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

hm.... dla mnie to wygląda po prostu na spaprany obraz, ale skoro twierdzisz że to nie pierwszy przypadek to raczej nie możliwe żebyś miał aż takiego pecha i wybierał tylko te gry z zepsutym obrazem...

jeżeli nagrasz bez pliku pomocniczego to będzie lipa, gdyż w nim są zawarte informacje o "ułożeniu" płyty....

to że chodzi w epsxe to o niczym nie świadczy, gdyż odpalasz grę z z obrazu (bezpośrednio/RunISO) , nie musisz mieć CDromu a konsola niestety tak.(epsxe zresztą też jak odpalasz z RunCDROM)

po za tym z alkoholem jest raczej wszystko w pożo skoro dino crisis ci nagrał....

ja bym jeszcze spróbował ten plik przerobić na .ISO i potem z tego .ISO na .bin/.cue jeśli znów nie będziesz miał muzy itp. to niestety ale będziesz musiał poszukać nowego tekkena...

dla pewności odpal alkochol Menu główne->Emulacja - pierwsze okienko puste , pozostałe dwa zaznacz ptaszki teraz daj Opcje dodatkowe i zaznacz trzy ptaszki w kratkach -> OK

hm... ciężko tak na odległość coś doradzić , trzeba kombinować na różne sposoby, ja osobiście tylko raz spotkałem się z takim przypadkiem ale to olałem i poszukałem innej gry tz. tej samej ale z innego źródła, ale jak już powiedziałem tylko raz się z takim przypadkiem spotkałem a wypaliłem w tym formacie bardzo dużo gier i nie było innego takiego przypadku
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

Krychu
-#

ok, dzieki za wskazowki, w dzien bede kombinowal :-)

[ Dodano: Pon 29 Mar, 2010 23:24 ]
problem rozwiazany, obrazy byly jednak dobre, troche nowsza wersja A120% niz wczesniej uzywalem zalatwila sprawe

ODPOWIEDZ