sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Co zrobic co z Cd na PS2

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Gicha7
-#
Kontakt:

Co zrobic co z Cd na PS2

Post autor: Gicha7 »

Mam dośc dziwny problem. Mam obraz płyty, gry która jest na PS2, jednak jej rozmiar wynosi ok. 400 mb. Jak nagrywam ją normalnie na płyte DVD, to konsola nie chce jej otworzyc. Jest coś takiego co wyskakuje przy włożeniu gry z PSX do orginalnej nieprzerobionej konsoli [ja mam przerobiona]. Może mi ktoś z was wyjaśnic jak sie nagrywa gry na PS2 ale takie które są w formacie na CD? Nie znalazłem jeszcze takiego tematu dlatego zwracam sie z takim pytaniem. Nie pierwszy raz mam taki problem. Dodam, że chciałbym te gre nagrac na plyte DVD.

ps. z grami z rozmiarem większym niż 700mb nie mam nigdy takiego problemu...

ps2. nagrywam obraz ISO, nie próbowałem nagrac w sposob ze dodaje pliki gry bez obrazu... ale nie chce marnowac kolejnych plyt, wole sie zapytac o rade..

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

1.Przeczytaj na samym dole tego postu :arrow: http://www.swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=1350

2.Niestety to bardzo trudna przeróbka, a w większości gier wręcz nie możliwa, poszukaj na stronie cdrinfo tam znawca Berion opisuje przerobienia z CD na DVD i wręcz ubolewa że nie udało mu się przerobić Tekken Tag Tournament. ;)
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

Awatar użytkownika
Gicha7
-#
Kontakt:

Albo jak otworze obraz skopiuje z tamtąd pliki i je po prostu wrzuce na płytke np. przez Nero ?
Znalazłem ten temat na CDRinfo, później się tym pobawie, może coś z tego wyjdzie, chociaż troche roboty z tym bede miał jak widze.

hetm4n
-#
Kontakt:

Post autor: hetm4n »

a dlaczego nie chcesz grać z CD??

Awatar użytkownika
Gicha7
-#
Kontakt:

No w sumie moge i z CD.

hetm4n
-#
Kontakt:

Post autor: hetm4n »

to poco tyle trudu sobie zadawać:D jak można nagrać na CD i problem z głowy ;p

Awatar użytkownika
Gicha7
-#
Kontakt:

To jeszcze mam takie pytanie czy jak nagrywam obraz ISO na płyte CD z grą na PSX, to czy będzie taki sam problem jak z PS2, że gra się nie wczyta i musze miec np. obraz bin, cue ??

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

to teraz przeczytaj cały ten post do którego podałem Ci odnośnik powyżej ;-)
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

Awatar użytkownika
Gicha7
-#
Kontakt:

michael69 pisze:to teraz przeczytaj cały ten post do którego podałem Ci odnośnik powyżej ;-)
No przeczytałem, ale tam jest wyraźnie napisane w przypadku PS2, niewiem czy taki sam problem jest w przypadku PSX. Wiem, że jak nagrywałem na psx np. Spyro 2 to mi chodzi bez problemu, ale jak nagrałem Dead Ball Zone, to już jest czarny ekran, jednak niestety nie pamietam jakie to były formaty... bo o ile Dead ball zone'a mam jeszcze na plycie obraz to gram jedynie w niego na emulatorze to zaraz sprawdze format , ale Spyro 2 juz mam tylko na plycie wypalone pliki z obrazu wiec juz nie sprawdze czy to nie byl iso.

Po próbach udało mi się odpalic na CD gre z PS2,
ale te z PSX dalej nie chca chodzic. Najpierw nagrywałem programem Ashampoo Burning Studio gre w NTSC ale wtedy jest tylko czarny ekran podczas wlaczania, sprobowalem wiec w Alcoholu, inna gre tym razem w PALu i bios sie uruchodznil normalnie wyskakuje logo starego psx i staje...nic dalej nie idzie....maja moze jakies znaczenie uzywane do tego plyty ?? ja uzywam Verbatimy, nagrywalem predkoscia 4x i jakos nie wychodzi...

skrzatu
-#

Post autor: skrzatu »

A jaką masz przeróbkę ? , bo jak mcfreebota to przeróbka obrazu ISO CD na DVD jest bardzo prosta , a nagrywaj programem IMGburn z prędkością 4x . Ja nagrywam tym programem gry PSX i PS2 i wszyskie chulają . :mrgreen:

ODPOWIEDZ