sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

PlayStation3 problem

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

PlayStation3 problem

Post autor: Zohan »

A więc od dziś jestem posiadaczem konsoli PlayStation3 i mam nadzieję że nie jedynym na forum... Ale do rzeczy
Kupiłem PS3 na Allegro i dostałem dzisiaj pocztą. Najpierw włożyłem płytke z grą i normalnie odpaliła ale nie było dźwięku. Zadzwoniłem do sprzedawcy, powiedział co zrobić i problem rozwiązany. Potem jak chciałem włączyć znowu tą grę to najdalej widziałem ładowanie i nie chciało się załadować nawet po 20 minutach (inne też się nie włączały). Zadzwoniłem znowu do sprzedawcy on mówi że też tak miał i to przez kurz (podczas transportu kurz opadł) i kazał zrobić formata więc zrobiłem (podczas formata uruchamiają się wszystkie wiatraczki i zdmuchują kurz). Czekałem 4h aż się zrobi wkońcu uradowany wkładam płytke z grą znowu się ładuje i lipa (też z innymi). Dzwonie znowu to już był bezradny i powiedział że zadzwoni do salonu SONY. Po 5 - 10 minutach oddzwania i mówi, że mu powiedzieli, że to podczas transportu kurz mógł opaść na głowicę lasera i koszt czyszczenia będzie wynosił 50 - 80 zł (jeszcze wysyłka bo najbliższy salon SONY jest 75km odemnie). Może macie jakieś własne pomysły jak ominąć te dodatkowe koszty jeżeli to nie to (jeżeli nie macie pomysłów to zapomnijcie o tym czyszczeniu i spróbujcie coś może wymyślić). Aha i płyty z czyszczącymi szczotkami nie wchodzą w grę bo to niszczy laser

$ oraz 'POMÓGŁ' za pomoc!
Pomóż rozwinąć opcje oceniania wstawek gier! Jeżeli linki się podobają, kliknij na Obrazek pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na Obrazek!

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

witaj szczęśliwcu, nie nie posiadam ps3 i nie chcę go do póki nie będzie sam wiesz czego, to na wstępie.
coś mi ten twój kurz a raczej to ich tłumaczenie nie pasuje, blueray ma tak potężny laser że moim zdaniem musiał by on jechać do ciebie przez Sahare aby mu to zaszkodziło, kumpel kupił co prawda odtwarzacz, a nawet dwa i żaden kurz mu na laser nie padł i filmy chodzą w nich po prostu pięknie, a przecież to też blu ray,
sprawa czyszczącej płyty, tak to w pewnym stopniu prawda jak każde pocieranie o soczewkę, ale to jest zło konieczne i nie sądzę aby to było aż tak tragiczne w skutkach jak się obawiasz, wyczyściłem mnóstwo laserów za pomocą tej płyty oczywiście z płynem CLEANSER IPA, i sprzęty śmigają ładnych parę lat, moje 2 stacje w kompie czyszczę średnio co trzy miechy, i jakoś lasery w nich chodzą bez zarzutu. W końcu nie idiota wymyślił płytę czyszczącą, która tak na marginesie sprawdza się od paru ładnych lat. tylko jak piszę z płynem bo na sucho to rzeczywiście nie bardzo , aby nie pocierać dodatkowo suchymi pyłkami.
odnośnie czyszczenia serwisowego to sądzisz że co oni tam zrobią, po prostu rozbiorą i za pomocą miękkiego tworzywa wyczyszczą oczko też z płynem, i też pocierając o te nieszczęsne oczko bo nie ma przyrządu magicznego aby ten kurz usunąć a samo przedmuchanie sprężonym powietrzem to troszkę za mało na przybrudzoną soczewkę.
reasumowując: ja bym się na te bajery nie nabierał, tylko reklamował sprzęt póki jeszcze można.
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

Reklamacji już nie ma bo jestem (chyba) 3 właścicielem tej konsolki (prawdopodobnie jest z angli bo kabel do prądu jest angielski ale jest w komplecie przejściówka). No to spróbuje płytką czyszczącą
Pomóż rozwinąć opcje oceniania wstawek gier! Jeżeli linki się podobają, kliknij na Obrazek pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na Obrazek!

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

w takim razie mogę Ci tylko powiedzieć: POWODZENIA !
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

No to teraz wiem tyle że all to lipa i poszedł laser (nie używałem płyty, ale robiłem 3 formaty, 2 razy przywrócenie standardowych ustawień i dzwoniłem do przeróżnych servisów) a koszt wymiany to około 600zł. Zna ktoś jakiś punkt naprawy PlayStation3 (żeby był tańszy)?

kobza
-#

Post autor: kobza »

Hudżu Hudżu masz napisane ze posiadasz psx ps2 i ps3 tak? ja posiadalem kazda ta konsole teraz jestem w wposiadaniu tylko ps3 i lcd 40 sony bravia kdl40w4220, amplituner ONKYO TX-SR575 , zestaw głośnikow Heco o mocy 900wat, mixer DAP Audio ProMix 16, adapter DENON DP 300F, mikrofon studyjny audio-technica AT4040SC, mikrofon estradowy Shure Beta 58A, rejstrator dzwieku Korg MR-2000S sprzęt jest nowy wzięty na raty w tym roku:) o łącznej wartości 40000zł na niecalych 11m2 przebijesz?:P

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

Ja ci powiem tak: spam. Do takich rzeczy PW.

ODPOWIEDZ