sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

God of War 2 - 8,2GB

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

God of War 2 - 8,2GB

Post autor: Zohan »

Elo ściągnąłem sobie GoW2 na PS2 i sęk w tym, że gra zajmuje 8,2GB i jest jeden obraz ISO. Wydałem 8zł i kupiłem płyte maxell DVD+RDL o pojemności 8.5GB. Nagrałem jak normalne DVD i Alcochol nic nie pluł że coś nie pasuje i wszystko poszło pięknie w ponad 40 minut. Wkładam ucieszony giere do konsoli i nie czyta płyty. Jakieś porady?
Pomóż rozwinąć opcje oceniania wstawek gier! Jeżeli linki się podobają, kliknij na Obrazek pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na Obrazek!

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

tak, podstawowa sprawa: poszukaj na CDRINFO, na temat nagrywania gier na DVD-9, gdyż przed nagraniem takowej gry trzeba ją pathować i z tego co kiedyś wyczytałem są inne zasady pathowania gry GoW2 a np. Gran Turismo 4, a do niektórych nie ma wogóle możliwości nagrania w DVD-9 dlatego jako kopie, tylko funkcjonują jako DVD-5 (rip), ja osobiście nie robiłem tego więc nie pomogę więcej, jak już mówiłem na tej stronie znajdziesz na pewno pomoc w tej konkretnej grze.
ps. posiadam GoW2, ale wybrałem opcję 2 x DVD-5
pozdro.
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

I co działa?
Pomóż rozwinąć opcje oceniania wstawek gier! Jeżeli linki się podobają, kliknij na Obrazek pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na Obrazek!

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Hudżu Hudżu pisze:I co działa?
Jak najbardziej TAK!, w sumie też przymierzałem się do DVD-9 /ale było to ok. roku temu/ i odstraszyła mnie wtedy cena czystego Verbatima, gdyż zalecane na tamtej stronie to minus, a koszt był wtedy Verbatim DVD-R DL 14zł.
Tak więc jakby się nie udało.... :krzeslem:
A że /nie pamiętam z jakiego forum zassałem/ opinie były na spoko, więc nie namyślając się długo, wybrałem tą wersję i śmiga idealnie.
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

Więc tak spróbuje - na 2x DVD5

yyy jak to nagrać? xD w Alcocholu nie ma takiej opcji (nie znalazłem) na nero się nie znam...

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

łłłaaaa....., powolutku , czemu nie napisałeś że chcesz zrezygnować z tej opcji.
chodzi o to że musisz wybrać opcję 2 x DVD-5 a to znaczy że musisz znaleźć i zassać takową wstawkę, sam nie przerobisz z DVD-9 na 2 x DVD-5.

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

Yyy jaśniej - musze ściągnąć od początku GoW2 takiego na 2x DVD5 czy ściągnąć jakieś coś do alcochola albo jakiś program z możliwością nagrania 2x DVD5?

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

musisz ściągnąć taką gdzie osobno jest DVD 1 i DVD 2
sam robiłeś wstawkę do takiej wersji :arrow: http://www.swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=865

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

Tyle że ja ściągałem z Torrenta, bo z linków bym zapełnił sobie dysk, a więc mam kaszane. W ogóle zauważyłem coś dziwnego. Gdy włożyłem tą DVD + RDL i sprawdziłem jej pojemność to pisze 0b/0b czyli tak jakby była pusta. Jest możliwe że moja nagrywarka nie nagrywa DVD + RDL tylko zwykłe DVD5?

PS. zapełnił dysk bo mój PC ma ponad 4 lata (a nawet 5) a wiecie jak technika idzie do góry (dysk 80gb na partycji 70gb i prawie pełna a tak ściągnąć 6gb i wypakować na 8gb to lekko przegięcie a u mnie wszystko jest "potrzebne" :D)

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

hehehe.... całe życie to dokonywanie wyborów, z czegoś rezygnujemy dla czegoś nowego.
ale do rzeczy:
jak ci szkoda tego co ściągnąłeś z torków to spakuj w party (no chyba że już jest spakowane) i nagraj Nerem na dwie płytki jako archiwa, kiedyś jak będziesz miał ochotę to sobie wrzucisz z płyt na twardy i pokombinujesz.
czy nagrywarka nie nagrywa DL , bardzo możliwe, to są pierwsze objawy wyeksploatowanego sprzętu.

ODPOWIEDZ