Ape Escape
Moderator: Moderatorzy
Ape Escape
Pomocy nie mogę chodzić w grze Ape Escape.
89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika.Jeżeli należysz do tych 11%, wlep to do podpisu
Kwestia jest jeszcze inna. Z doświadczenia wiem, że ePSXe 1.5.2 i 1.6.0 mają problem z pluginem odpowiadającym za gałki analogowe. Jeżeli masz ktorąś z tych wersji to chyba wiem co Ci pomoże. Musisz pobrać najnowszy emulator 1.70 z nowymi pluginami. Tutaj nie powinno być problemu. Jeżeli jednak masz 1.7 i zmienisz pluginy na nowe i dalej Ci nie będzie chodzić to poinformuj nas w następnym poście, myślę, że uda się coś Ci poradzić, bo sam miałem taki problem i w końcu go zlikwidowałem 

hm... ja co prawda nie gram na epse /zagorzały konsolowiec
/ ale mam na kompie epse 1.60 bo używam/łem do screenów i specjalnie sprawdziłem i u mnie jest wszystko oki.
Pada mam APOLLO GP-3070 Elite a konfigurację mam taką :
I śmiga mi idealnie:
Tak więc musi "biegać" tylko musisz się pomęczyć z tym skonfigurowaniem.
(he,he ładny mi ten screen wyszedł
)

Pada mam APOLLO GP-3070 Elite a konfigurację mam taką :

I śmiga mi idealnie:

Tak więc musi "biegać" tylko musisz się pomęczyć z tym skonfigurowaniem.
(he,he ładny mi ten screen wyszedł

Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.
tak ma 99% twój pad jest niestety do wymiany,
jak byś nie przypisał funkcje do poszczególnych przycisków, pad nieruszany nie powinien "reagować",
tak więc:
lewą gałką sterujesz postacią,
natomiast prawą sterujesz np. siatką, laserem itp.
w momencie kiedy uruchamiasz prawą gałkę ona blokuje lewą.
jaśniej:
lewą gałkę trzymasz "do przodu" więc postać biegnie w tym kierunku, natomiast pchając w tym momencie prawą gałkę postać automatycznie się zatrzymuje i wykonuje uderzenie siatką, laserem itp. /czyli blokuje funkcję lewej gałki aby wykonać uderzenie/
co u ciebie może być nie tak:
prawa gałka jest już tak wyświechtana że nawet gdy jej nie dotykasz robi zwarcie lub po ruszeniu nie powraca do punktu centralnego czyli nie stoi idealnie prosto, przez co blokuje ci lewą gałkę i nie możesz poruszać postacią, bo cały czas działa prawa gałka i postać tylko jak to ująłeś "wali bronią".
pad raczej do wymiany, lecz przed kupieniem nowego skorzystaj z radyGicha7, i pożycz od kumpla inny pad, aby być pewnym na 100%.
jak byś nie przypisał funkcje do poszczególnych przycisków, pad nieruszany nie powinien "reagować",
tak więc:
lewą gałką sterujesz postacią,
natomiast prawą sterujesz np. siatką, laserem itp.
w momencie kiedy uruchamiasz prawą gałkę ona blokuje lewą.
jaśniej:
lewą gałkę trzymasz "do przodu" więc postać biegnie w tym kierunku, natomiast pchając w tym momencie prawą gałkę postać automatycznie się zatrzymuje i wykonuje uderzenie siatką, laserem itp. /czyli blokuje funkcję lewej gałki aby wykonać uderzenie/
co u ciebie może być nie tak:
prawa gałka jest już tak wyświechtana że nawet gdy jej nie dotykasz robi zwarcie lub po ruszeniu nie powraca do punktu centralnego czyli nie stoi idealnie prosto, przez co blokuje ci lewą gałkę i nie możesz poruszać postacią, bo cały czas działa prawa gałka i postać tylko jak to ująłeś "wali bronią".
pad raczej do wymiany, lecz przed kupieniem nowego skorzystaj z radyGicha7, i pożycz od kumpla inny pad, aby być pewnym na 100%.
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
A ja podłączam się do Michael'a69 i polecam ci pady od Logitecha - najlepsza firma produkująca komputerowe sprzęty. Mój pad jest świetny po prostu, ładnie wygląda, nigdy nie miałem z nim problemów, naprawdę polecam. Ja go kupiłem za 50 zł, ale wtedy była promocja. Teraz kosztuję jakieś 100 zł albo powyżej, jeśli nie chcesz szajsu, to zdecydowanie polecam 
Tak btw. to ostatnio naprawiłem problem skejcika, wystarczyło zmienić w opcjach coś tam na DX Joy 1 jak ma Michael w opcjach i dokładnie ustawić ścieżke ruchu gałek.

Tak btw. to ostatnio naprawiłem problem skejcika, wystarczyło zmienić w opcjach coś tam na DX Joy 1 jak ma Michael w opcjach i dokładnie ustawić ścieżke ruchu gałek.