sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

Filmiki w grach ścinają

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

sroka321

Filmiki w grach ścinają

Post autor: sroka321 »

Siemka,

mam następujący problem - otóż nagrywam sobie gierkę (8x), włączam (na PSX'ie) i w czasie filmików, co kilka sekund przeskakuje klatka, tak, jakby się ściął i skoczył o sekundę do przodu.

Wie ktoś dlaczego tak może się dziać?

Awatar użytkownika
Abarai
-#
Kontakt:

Post autor: Abarai »

A spróbuj nagrać 4x
Nie zapomnij pochodzenia Miasto Radom halo ziemia

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

ścinające się filmiki to objawa /zazwyczaj/ lasera który jest niestety hm... nie nowy, po prostu nie nadąża z sczytywaniem filmiku z płyty... ale nie koniecznie :) objawia się to także przy przybrudzonym laserze lub kiepskiej jakości płyt, które zawierają wiele błędów i laser musi odczyt "powtarzać"
pierwsze: wyczyść oczko lasera - użyj płynu kleanseripa, jeżeli jest bardzo stary może być potrzeba czyszczenia szczegółowego, ale to wiąże się z rozkręceniem konsolki no i z pewną precyzją, gdyż "oczko lasera" trzeba bardzo ostrożnie "wywinąć" aby dostać się i przeczyścić a także przedmuchać pryzmat znajdujący się pod nim.

drugie: nagrywanie z prędkością x8 też jest ok /wyższe nie wskazane/, ale dużo zależy od jakości płyty /jak już wspomniałem powyżej/ ja używam płyt :arrow: http://www.swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=1723 gdzieś w połowie poradnika w punkcie: Wypalanie obrazów CD

gdy te czynności zawiodą można tak zwanie "podkręcić laser" ale nie polecam tego sposobu dopóki możesz normalnie grać /nie chodzi o filmiki/ gdyż po podkręceniu lasera dni jego są policzone..., czynność tę robimy w ostateczności, po za tym grać w grę możemy bez "dobrze" chodzących filmików...
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

Post autor: Zohan »

Ja bym raczej postawił na płytę. Moje PSX liczy minimum 14 lat, jest bez wymiany lasera od nowości, a mimo to filmiki chodzą aż miło. Dodam, że często grywam. Faktem jest, że jak nagram grę na płytę gorszej jakości, są problemy z filmikami. To samo mam w PS2. Przy okazji nagrywaj obrazy bin/cue
Pomóż rozwinąć opcje oceniania wstawek gier! Jeżeli linki się podobają, kliknij na Obrazek pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na Obrazek!

sroka321

Post autor: sroka321 »

Wina lasera odpada - tydzień temu kupiłem nówkę.

Tak więc to wina kiepskiej jakości płyt. Kupiłem 5 sztuk 'esperanzy'. Teraz zainwestuje w 'Verbatimy' - ponoć najlepsze do wypalania gierek.

Dzięki za pomoc.

ODPOWIEDZ