Z ISO na CD
Moderator: Moderatorzy
Z ISO na CD
Witam.
jestem nowy na tym forum nie wiem czy to ten dział ale jest napisane pomoc.
Mój problem tkwi w tym, że nudziło mi się to wyciągnąłem swojego starego PSX'a ale nie mam na niego gier a na komputerze mam w postaci ISO jak na Emulator i chciał bym się dowiedzieć czy mogę to zrzucić jakoś na płytę by moja konsola to otworzyła
jestem nowy na tym forum nie wiem czy to ten dział ale jest napisane pomoc.
Mój problem tkwi w tym, że nudziło mi się to wyciągnąłem swojego starego PSX'a ale nie mam na niego gier a na komputerze mam w postaci ISO jak na Emulator i chciał bym się dowiedzieć czy mogę to zrzucić jakoś na płytę by moja konsola to otworzyła
- snakeshake
- Kontakt:
Snakeshake ma rację.
Ale nie polecam ISO do gier na PSX.
Inne formaty są lepsze do gier na PSXa. Pozdrawiam.
P.S. a dział prawidłowy.
Tu masz instrukcję:

P.S. a dział prawidłowy.

Tu masz instrukcję:
Kod: Zaznacz cały
http://swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=3646
hasło do moich uploadów: 1234
- snakeshake
- Kontakt:
- snakeshake
- Kontakt:
- snakeshake
- Kontakt:
- snakeshake
- Kontakt:
Tak jak pisze Snakeshake bin i cue to chyba najlepsze. W każdym razie nigdy ISO. Tego unikaj. Pozostałe raczej się nadają.
A co do dwóch gier na jednej płycie to tu jest temat:
Verbatimy są najlepsze, jednak niektóre konsole (w tym moja
) czytają płytki wszystkich firm. Nawet te za 80gr. Jednak żeby nie zniszczyć lasera to lepiej kupić droższą płytkę i nie bać się o nadmierne zużycie.
A co do dwóch gier na jednej płycie to tu jest temat:
Kod: Zaznacz cały
http://swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=3658&highlight=wiele+gier

nie kminie bo zwykła gra jest z kilku plików i jak otwieram grę przez UltraISO to mi to rozkłada na kilka plików i co lepiej a plik ISO, BIN, itp. jest w postaci jednego to ten jeden plik czy kilka ? a i jeszcze jedno z jaką prędkością nagrywać
Ostatnio zmieniony sob 14 sie, 2010 11:28 przez sprocik, łącznie zmieniany 1 raz.
Format bin ma dwa pliki .bin i .cue
Nie rozumiem twojego pytania. Ten poradnik z strony cdrinfo jest według mnie bardzo dokładny. A tak wogóle to ja bym wolał dać sobie spokój. Wypalanie dwóch gier na jednej płycie jest dość skomplikowane i tylko raz mi się udało (używałem ww poradnika), za pierwszym razem płytka wylądowała w koszu. Za drugim też. W końcu za trzecim się udało. Ale więccej nie będę nagrywał. Wolę kupić płytkę za zeta i nagrać na jedną.
P.S. sposób podany wyżej nie jest 100% nie wszystkie gry da się tak nagrać
Nie rozumiem twojego pytania. Ten poradnik z strony cdrinfo jest według mnie bardzo dokładny. A tak wogóle to ja bym wolał dać sobie spokój. Wypalanie dwóch gier na jednej płycie jest dość skomplikowane i tylko raz mi się udało (używałem ww poradnika), za pierwszym razem płytka wylądowała w koszu. Za drugim też. W końcu za trzecim się udało. Ale więccej nie będę nagrywał. Wolę kupić płytkę za zeta i nagrać na jedną.
P.S. sposób podany wyżej nie jest 100% nie wszystkie gry da się tak nagrać