sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator

Gry raz działają, raz nie

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

basajew666
-#

Gry raz działają, raz nie

Post autor: basajew666 »

Mam taki problem, jak wkładam płytkę z grą (mam same kopie, PSone kupiłem na allegro, przerobione) to raz gra normalnie się ładuje, a czasem pokazuje się okno please insert playstation format disc... Dlaczego tak jest? Co zrobić, żeby tak nie było? Z góry dzięki i pozdrawiam!

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

Post autor: ExGamer »

Hmmm. Przyczyn może być wiele.
1- płytki na jakich nagrane są gry są te same? (jeśli nie może to zależeć od ich jakości)
2- z jaką prędkością każda z tych gier była nagrywana?
3- jeśli na niektórych są niewielkie rysy to chyba sam wiesz
4- laser pada
5- zła wersja gry (czyt. nie działająca)

:-)
hasło do moich uploadów: 1234

basajew666
-#

Nie porysowane:D Nowo nagrane i powoli:D Ta sama gra raz działa, a raz jest ten komunikat...

Awatar użytkownika
GENESIS
-#

Post autor: GENESIS »

Skoro raz czyta a raz nie, to pewnie Ci laser pada. Mam starego szaraka, u mnie zazwyczaj działało postawienie konsoli pionowo. Nie wiem jak to jest w PSONE, ale warto spróbować.

basajew666
-#

A ile taki laser jak coś może kosztować? I czy wymienić jest trudno... to moja pierwsza konsola w życiu (poza pegasusem i nintendo 64:D)

Awatar użytkownika
snakeshake
-#
Kontakt:

Post autor: snakeshake »

od 10 zł do 40 zł lub nawet więcej ;-) Wymiana nie jest trudna :-)
Obrazek

basajew666
-#

Kurde dopiero człowiek kupił konsole i już o wymianie części myśli:D. Gdzie mógłbym kupić taki laser? Trochę się obawiam wymiany...

Awatar użytkownika
~Konrad~
-#
Kontakt:

Post autor: ~Konrad~ »

Sprawdź na allegro , napewno coś znajdziesz ...

//Co do postu ,,GENESIS" :

Ja także tak mam , gdy konsola stoi pionowo jakoś lepiej wogóle laser czyta i , i te orginalne , i te pirackie ...
Co się patrzysz ? Podpisu nie widziałeś ? No chyba , jeżeli nadal to czytasz ... heh ;P

ODPOWIEDZ