sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

Problem z grą Abe's Exoddus

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

Programers
-#

Problem z grą Abe's Exoddus

Post autor: Programers »

Witam.Mam problem z grą Abe Exoddus grafika kwadratowa, pixele widać wszędzie do tego sie tnie. Może ktoś ma bardzo dobre ustawienia by wyglądało to tak jak na psx?

Awatar użytkownika
DreamON
-#
Kontakt:

Post autor: DreamON »

Użyj emulatora pSX 1.13, grafika będzie dokładnie taka sama jak na konsoli. Nie trzeba nawet się bawić w ustawienia grafy, odpalasz i grasz.

Możesz też ściągnąć wersję na PC, będziesz miał lepszą rozdzielczość.

Programers
-#

Dziękuje. Mam na Pc ale mysle o kupnie poprawionej wersji The Oddbox na steam :D Grałem już we wszystkie części tej gry mam oryg :D Prócz Pc :D

Awatar użytkownika
DreamON
-#
Kontakt:

Programers pisze:Dziękuje. Mam na Pc ale mysle o kupnie poprawionej wersji The Oddbox na steam :D Grałem już we wszystkie części tej gry mam oryg :D Prócz Pc :D
Widzę że też jesteś fanem uniwersum Oddworld. Nie jestem sam :mrgreen: .
Odradzam ci Oddbox, sam nie grałem, ale czytałem pełno negatywnych opinii o tej składance. Już lepiej odpalić wersję na Xboxa, jak te biedne porty na PC.

Programers
-#

Grałem we wszystkie części ale najbardziej lubię Exoddus :D Mam xboxa i gram w munch oddysee, ale nie mam już PSX więc nie mogę zagrać sobie w exoddusa. Dlatego muszę grać na emu, chociaż wolałbym odpalić go na epsxe bo lepszy jest. Tamten PSX jest kijowy jak nic.

Awatar użytkownika
Drakson
-#

Post autor: Drakson »

W takim razie, ja spróbuje ci pomóc skonfigurować ePSXe 1.7.0. Najpierw zajrzyj do poradnika TUTAJ. Nie wiem czy problem z tym, iż gra ci się tnie, leży po stronie sprzętu czy może złej konfiguracji, jeśli możesz to, napisz coś więcej o parametrach swojego PC.

Ustawienia, które osobiście ja stosuje do gier renderowanych (tj. FF, Resident Evil, czy właśnie Oddworld) dają bardzo dobry rezultat, jeśli chodzi o poziom wyświetlanej grafiki, przybliżony do tej znanej nam z PSX'a lub ciutkę lepszej, ciężko mi to ocenić. W każdym bądź razie, mnie ten efekt zadowala. Oto owe ustawienia KLIK plugin Pete's OpenGL2 Driver 2.9

Tak wygląda Oddworld: Abe's Exoddus przy zastosowaniu powyższych ustawień wraz z cieniowaniem (Shader effects), w tym przypadku użyto shader "AA Shader v2.o (więcej na temat cieniowania, dowiesz się z poradnika)
Screen 1
Screen 2
Screen 3
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Drakson, łącznie zmieniany 1 raz.

Programers
-#

Głównie chodzi mi o tekstury. O sprzęcie powiem tyle:
Procesor Dual Core e5200 2.5 GHz
4 Gb ram
Nvidia geforce 9600 GT 1 Gb ddr3

Ale będzie wymieniany na phenoma :D Chodzi mi głownie o konfiguracje.

EDIT:
Dziala :D
Ostatnio zmieniony wt 20 wrz, 2011 20:26 przez Programers, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
DreamON
-#
Kontakt:

Ekspertem nie jestem, ale wydaje mi się że lepszego efektu nie uzyskasz w tej grze, niż ten który pokazał Drakson. To są rendery a nie obiekty 3D, więc trudno cokolwiek zmienić. PSX to bardzo prosta konsola, twój konfig sprzętu który podałeś jest na tyle mocny że mógłbyś nawet emulować PS2. Btw: wydaje mi się że gra wyglądałaby lepiej bez scanlines.

Awatar użytkownika
Drakson
-#

Post autor: Drakson »

Czyli sprzęt aż nadto, by emulować gry z PSX'a używając maksymalnych ustawień. Więc spokojnie możesz zastosować się do moich, powyższych porad. Shader gotowy do pobrania, a więcej o nim, czyli co dzięki niemu otrzymasz i jak go "aktywować" w emulatorze, dowiesz się w poradniku ;) (patrz, mój post wyżej):

Kod: Zaznacz cały

http://www.megaupload.com/?d=WMSGUT60
DreamON uwierz mi, iż rendery lepiej wyglądają z opcją scanlines, ruchome obiekty, zresztą jak i te "martwe" nie są poszarpane. Opcja scanlines całkiem ładnie maskuje ten problem, a tak w ogóle sprawia wrażenie, jakby grało się na TV ;)

Programers
-#

Gierka śmiga :D Taki wygląd jak na pSX :D

ODPOWIEDZ