PROBLEM z ustawieniami pada na epsxe 1.6
Moderator: Moderatorzy
- snake18011992
PROBLEM z ustawieniami pada na epsxe 1.6
Problem polega na tym, że w emulatorze epsx 1.6 raz nie działa analog, raz krzyżak, raz oba naraz. Teraz nawet mam problem z wykorzystaniem kółka; trójkąta; kwadratu; krzyżyka; L1,2; R1,2 chociaż w ustawieniach są wykrywane i przypisywane, po odpaleniu gry nie działają (to dotyczy przycisków po prawej, L-ek i R-ek. Krzyżak i analogi nie chcą się przypisać). Mam ustawioną opcję Digital/Analog. Przez pewien czas działał mi analog oraz reszta przycisków pada bez krzyżaka i zdążyłem pograć w Crasha Warped, ale nie mam pojęcia od czego to zależy. Do tego często zacina się dźwięk i spadają na łeb FPS'y. Z góry dzięki za podpowiedzi.
- snake18011992
Dzięki za szybkie odpowiedzi. Niestety błąd nadal występuje. Teraz przynajmniej działają przyciski po prawej. Głównym problemem jest to, że krzyżaka i analogów wcale nie można przypisać w configu gamepada, tak jakby tych przycisków wogóle nie było (chociaż L3 i R3 da się przypisać). Może problemem jest to, że ja właściwie gram na Dual Shocku 2 od Sony przez adapter i światełko pod przyciskiem analog jest zawsze włączone (nie można go wyłączyć). Poszedłem za twoją radą Quake96 z tym, że jak mówiłem analogów nie mogę przypisać w configu i chciałby wiedzieć dlaczego.
EDIT
Już wszystko ok. Użyłem poprostu Sixaxisa + inny emulator i wszystko działa.
EDIT
Już wszystko ok. Użyłem poprostu Sixaxisa + inny emulator i wszystko działa.