sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

PROBLEM z ustawieniami pada na epsxe 1.6

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
snake18011992
-#

PROBLEM z ustawieniami pada na epsxe 1.6

Post autor: snake18011992 »

Problem polega na tym, że w emulatorze epsx 1.6 raz nie działa analog, raz krzyżak, raz oba naraz. Teraz nawet mam problem z wykorzystaniem kółka; trójkąta; kwadratu; krzyżyka; L1,2; R1,2 chociaż w ustawieniach są wykrywane i przypisywane, po odpaleniu gry nie działają (to dotyczy przycisków po prawej, L-ek i R-ek. Krzyżak i analogi nie chcą się przypisać). Mam ustawioną opcję Digital/Analog. Przez pewien czas działał mi analog oraz reszta przycisków pada bez krzyżaka i zdążyłem pograć w Crasha Warped, ale nie mam pojęcia od czego to zależy. Do tego często zacina się dźwięk i spadają na łeb FPS'y. Z góry dzięki za podpowiedzi.

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

Post autor: ExGamer »

Pobierz ePSXe 1.7 (nowszy) i sprawdź czy błędy są nadal.
hasło do moich uploadów: 1234

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

Musisz robić tak:

Ustawiasz sobie sterowanie pada (Wybierasz SCPH-1200 DualShock). Ustawiasz wszystko, łącznie z analogami. Potem odpalasz sobie jakąś grę (z włączonymi analogami w padzie) i naciskasz na klawiaturze bodajże F5 (wyświetli Ci się okienko z napisem ANALOG ON)
SCEE™

Awatar użytkownika
snake18011992
-#

Post autor: snake18011992 »

Dzięki za szybkie odpowiedzi. Niestety błąd nadal występuje. Teraz przynajmniej działają przyciski po prawej. Głównym problemem jest to, że krzyżaka i analogów wcale nie można przypisać w configu gamepada, tak jakby tych przycisków wogóle nie było (chociaż L3 i R3 da się przypisać). Może problemem jest to, że ja właściwie gram na Dual Shocku 2 od Sony przez adapter i światełko pod przyciskiem analog jest zawsze włączone (nie można go wyłączyć). Poszedłem za twoją radą Quake96 z tym, że jak mówiłem analogów nie mogę przypisać w configu i chciałby wiedzieć dlaczego.

EDIT
Już wszystko ok. Użyłem poprostu Sixaxisa + inny emulator i wszystko działa. :)

ODPOWIEDZ