sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

Bardzo ciekawe rodzaje plików

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

Bardzo ciekawe rodzaje plików

Post autor: Zohan »

Znalazłem na jakimś chomiku ciekawą grę na PSX i ją pobrałem. Wszystko spakowane było w WinRarze, po wypakowaniu otrzymałem 3 pliki o rozszerzeniach:
-cue
-iso
-sub
Nigdy się z czymś takim nie spotkałem.
Wypaliłem to na płytkę (klikając na samo *iso bo dwóch/trzech zaznaczyć nie mogę) i konsola mi nie czyta tej płyty. Próbowałem konwertować przez UltraISO na bin/cue, ale gdy zaznaczam do konwertacji wszystkie 3 pliki to wyskakuje błąd, że plik *bin nie istnieje. Gdy zaznaczam tylko plik *iso i *sub to wyskakuje błąd "Wolumen ISO 9660 nie znaleziony!", a gdy konwertuje sam plik *iso to robi się obraz o wielkości 795mb (cue/iso/sub ważą 721mb).
Nagrywałem programem Nero 7 na płytę firmy Sony.
Jestem zbyt leniwy by znaleźć działający mi program Alcohol (ściągnąłem kiedyś dwie wersje ze złymi patchami i do tej pory mi się nie chce więcej szukać), ale jeśli sytuacja będzie tego wymagać to pokornie poszukam tego programu. W poniedziałek (może) pójdę do sklepu kupić płytę z wyższej półki.

Chciałbym się was zapytać co mogę z tym zrobić, aby to wyglądało po ludzku lub żeby się nagrało po ludzku.
Pomóż rozwinąć opcje oceniania wstawek gier! Jeżeli linki się podobają, kliknij na Obrazek pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na Obrazek!

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

sprawdź czy cue ma w sobie odnośnik do .iso . Jeśli tak to nagraj płytę używając pliku .cue

.sub to nic innego jak dane subkanałowe, których często brakuje w plikach iso, a z tego co wiem są niezbędne do uruchomienia gry na PSXie. Także jest to taki pomocniczy plik dla iso. Wg. mojej teorii .cue powinien odnosić do .iso oraz .sub ,lub do samego iso
SCEE™

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

Nie da się nagrać po przez zaznaczenie samego cue (ani w Nero ani w Alcoholu - zainstalowałem). Nagrywając samo iso gra się nie odpala
Pomóż rozwinąć opcje oceniania wstawek gier! Jeżeli linki się podobają, kliknij na Obrazek pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na Obrazek!

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

To możesz spróbować zrobić to innym, aczkolwiek dłuższym sposobem. Mianowicie montujesz .iso w "Daemon Tools". Następnie zgrywasz obraz do postaci plików .cue .bin . Sprawdzasz czy w .cue podane masz "MODE 2", jeśli nie, to usuwasz pliczek cue i tworzysz nowy np. "Cue Maker" em ;)
SCEE™

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

Ech ten obraz to jakaś lipa. Poszukam lepszego

animare
-#
Kontakt:

Post autor: animare »

Ten obraz jest taki jak każdy inny, został zrobiony prawdopodobnie przy pomocy CloneCD/DVD lub czegoś bardzo podobnego. Najprostszy sposób to wypalenie go przy pomocy bardzo łatwego w obsłudze programu ImgBurn gdzie przy wyborze obojętne którego z tych plików program sam powinien wybrać sobie ten prawidłowy czyli .cue lub .sub i od razu wyczytać dane i rozmiar z głównego pliku ISO. Potem wystarczy wybrać prędkość i nagrać.

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Nie zapomnij o dwóch istotnych elementach...

1. Obraz MUSI być w MODE 2

2. Należy wybrać odpowiedni profil nagrywania (bodaj, RAW-DAO)
SCEE™

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

Chyba jestem jakiś upośledzony i nie umiem tego zainstalować :(
A może ten obraz faktycznie jest lewy? Nazywa się ninja shadow of darkness, ale na chomikuj tak można nazwać wszystko i wrzucić pod tą nazwą.

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Kod: Zaznacz cały

http://www.emuparadise.me/roms/get-download.php?gid=52600&token=8b20cd1d5e936c4e4d846a5d711db520&mirror_available=true

Trzymaj nowy link ;) Wersja PAL jeden part, direct download z FTP. Tylko obraz pewnie skompresowany więc przyda Ci się "unecm".

Pozdro :)
SCEE™

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

Dzięki, spróbuję

#edit
Może źle coś zrobiłem, ale nie działa. Pokazuje się logo PlayStation i na tym koniec. Kupię tą lepszą płytę jak nie zapomnę

ODPOWIEDZ