sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Konfiguracja ePSXe 1.7.0 + Shadery

pomoc i wszystko co dotyczy konsoli PSX, emulatorów, programów itp.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Abarai
-#
Kontakt:

Post autor: Abarai »

Może spróbuj przekopiować pliki z folderu memorycards ze starego emulatora do tego nowego.
Nie zapomnij pochodzenia Miasto Radom halo ziemia

Awatar użytkownika
Son of the Mare
-#
Kontakt:

Post autor: Son of the Mare »

Abarai pisze:Może spróbuj przekopiować pliki z folderu memorycards ze starego emulatora do tego nowego.
A co ja zrobiłem :D Przecież pisze że nie działa. Ściągnąłem ten ePSXe 1.7.0 + Shadery i z starego emulatora wrzuciłem memcards pliki i nic. Nie wyświetla niczego przy "load"
Dlatego pytam czy jest jakieś rozwiązanie.

Awatar użytkownika
Son of the Mare
-#
Kontakt:

Konfiguracja ePSXe 1.7.0 + Shadery

Zajęło mi to chwilę i efekty są super :-) Przyjemniej się gra a oto kilka screenów:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jest tylko jeden mały problem otóż savy z gry mam na innym emulatorze i skopiowałem memcards z tamtego i dodałem do tego i nie czyta mi saveów i mam taki problem.
Wolę przechodzić grę z taką grafiką jest to dla mnie przyjemniejsze ale wolałbym nie zaczynać od nowa tylko od 52/200 current game 2:28:50 No trochę czasu grałem ale na tym innym emulatorze. Jest jakieś rozwiązanie?

Awatar użytkownika
Drakson
-#

Post autor: Drakson »

Spróbuj tak, uruchom emulator, wejdź w config/Memory Cards i w pierwszy slot załaduj sobie kartę memcards\epsxe000.mcr a w drugi slot memcards\epsxe001.mcr i wtedy sprawdź czy czyta ci save'y.

Awatar użytkownika
Son of the Mare
-#
Kontakt:

Próbowałem nie działa. Czy to ma związek z tym że przechodziłem grę na innych ustawieniach?

Awatar użytkownika
Drakson
-#

Ustawienia w tej kwestii nie powinny nic mieszać. Ostatecznie możesz zrobić tak, uruchom grę w emu na którym wczytuje ci save bez problemu. Gdy już wczytasz grę wciśnij F1 i wyjdź z emulatora. Teraz musisz się dostać do folderu "sstates" emulatora który ci czyta save'y bez problemu. Następnie skopiuj pliki które tam są i przerzuć do folderu również "sstates" emulatora tego ode mnie i uruchom nim grę. Podczas gry wciśnij F3 który to wczyta "szybki zapis", teraz pozostaje ci nic innego jak zapisać grę na kartę.

Awatar użytkownika
Son of the Mare
-#
Kontakt:

Drakson, Dziękuje nakierowałeś mnie na pewien pomysł i udało się.
Tutaj zrobiłem wzrokowy poradnik dla tych co tak szybciej skumają.
Oczywiście wystarczy ściągnąć program Memory Card Manager 1.3a a co dalej to na poradniku. :-)

ChristInversion

Post autor: ChristInversion »

Ustawiłem wszystko jak w opisie lecz podczas uruchamiania gier wyskakuje mi taki oto komunikat:
Obrazek

cóż on oznacza?

Awatar użytkownika
Drakson
-#

Zła konfiguracja shaderów. :arrow: http://swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=2971b jest wszystko opisane jak należy posługiwać się shaderami. Prawdopodobnie wybrałeś opcję shaders effect od 2 do 5 lecz nie wybrałeś żadnego shadera lub dla opcji nr.5 gdzie są obsługiwane shadery z rozszerzeniem ".slv", ".slf" zastosowałeś shadery z innym rozszerzeniem np. ".vp", ."fp" itp.

ChristInversion

Post autor: ChristInversion »

A skąd mogę pobrać shadery?

Awatar użytkownika
Drakson
-#

W tym samym temacie co wyżej... Jest tam również emulator do pobrania wraz ze wszystkimi pluginami oraz shaderami. Gdybyś chciał poprawić grafikę, to jest tam opisane jak się do tego zabrać. Jeśli jednak nie chcesz korzystać z shaderów wystarczy odznaczyć opcję "Shader effects". Wtedy taki komunikat nigdy ci się nie pojawi :)

ODPOWIEDZ