Konfiguracja ePSXe 1.7.0 + Shadery
Moderator: Moderatorzy
- Son of the Mare
- Kontakt:
A co ja zrobiłemAbarai pisze:Może spróbuj przekopiować pliki z folderu memorycards ze starego emulatora do tego nowego.

Dlatego pytam czy jest jakieś rozwiązanie.
- Son of the Mare
- Kontakt:
Konfiguracja ePSXe 1.7.0 + Shadery
Zajęło mi to chwilę i efekty są super
Przyjemniej się gra a oto kilka screenów:

Uploaded with ImageShack.us

Jest tylko jeden mały problem otóż savy z gry mam na innym emulatorze i skopiowałem memcards z tamtego i dodałem do tego i nie czyta mi saveów i mam taki problem.
Wolę przechodzić grę z taką grafiką jest to dla mnie przyjemniejsze ale wolałbym nie zaczynać od nowa tylko od 52/200 current game 2:28:50 No trochę czasu grałem ale na tym innym emulatorze. Jest jakieś rozwiązanie?

Jest tylko jeden mały problem otóż savy z gry mam na innym emulatorze i skopiowałem memcards z tamtego i dodałem do tego i nie czyta mi saveów i mam taki problem.
Wolę przechodzić grę z taką grafiką jest to dla mnie przyjemniejsze ale wolałbym nie zaczynać od nowa tylko od 52/200 current game 2:28:50 No trochę czasu grałem ale na tym innym emulatorze. Jest jakieś rozwiązanie?
- Son of the Mare
- Kontakt:
Ustawienia w tej kwestii nie powinny nic mieszać. Ostatecznie możesz zrobić tak, uruchom grę w emu na którym wczytuje ci save bez problemu. Gdy już wczytasz grę wciśnij F1 i wyjdź z emulatora. Teraz musisz się dostać do folderu "sstates" emulatora który ci czyta save'y bez problemu. Następnie skopiuj pliki które tam są i przerzuć do folderu również "sstates" emulatora tego ode mnie i uruchom nim grę. Podczas gry wciśnij F3 który to wczyta "szybki zapis", teraz pozostaje ci nic innego jak zapisać grę na kartę.
- Son of the Mare
- Kontakt:
Zła konfiguracja shaderów.
http://swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=2971b jest wszystko opisane jak należy posługiwać się shaderami. Prawdopodobnie wybrałeś opcję shaders effect od 2 do 5 lecz nie wybrałeś żadnego shadera lub dla opcji nr.5 gdzie są obsługiwane shadery z rozszerzeniem ".slv", ".slf" zastosowałeś shadery z innym rozszerzeniem np. ".vp", ."fp" itp.

W tym samym temacie co wyżej... Jest tam również emulator do pobrania wraz ze wszystkimi pluginami oraz shaderami. Gdybyś chciał poprawić grafikę, to jest tam opisane jak się do tego zabrać. Jeśli jednak nie chcesz korzystać z shaderów wystarczy odznaczyć opcję "Shader effects". Wtedy taki komunikat nigdy ci się nie pojawi