Witam chciałabym nagrać grę na PSX Harry Potter i Komnata Tajemnic.
I mam plik mds jako obraz, ale jak nagrywałam to mi nie działało (mam przerobioną konsolę).
I chyba lepiej by było gdybym nagrała pliki, które znajdują się w tym obrazie jak to jest w przypadku innych gier na PSX w tym przypadku : Potter.dir jakiś tam Slus015.03 US.gam i Potter.dat.Tylko czym jak Alcohol nie obsługuje.
I czy nagrywanie z prędkością x8 jest to bardzo ważne??
Problem -nagrywanie paru plików
Moderator: Moderatorzy
- DembolMaster
silvermoon47 jesteś pewien że obraz płyty ma format mds a nie mdf ???
Możesz zrobić też taki trick, wejdź w opcję folderów potem kliknij widok i odznacz "ukryj rozszerzenia znanych typów plików" weź zastosuj i ok, następnie kliknij prawym na obraz płyty zmień nazwę i zamiast .mds to weż .iso
potem wejdź w nero weź opcję nagraj obraz na dysku
Możesz zrobić też taki trick, wejdź w opcję folderów potem kliknij widok i odznacz "ukryj rozszerzenia znanych typów plików" weź zastosuj i ok, następnie kliknij prawym na obraz płyty zmień nazwę i zamiast .mds to weż .iso
potem wejdź w nero weź opcję nagraj obraz na dysku
DembolMaste - Obawiam się , że źle się zwróciłeś z tym zdaniem ''silvermoon47 jesteś pewien'' ponieważ myślę , że silvermoon47 to Kobieta bo napisała ''chciałabym'' ale to tak napisałem dla sprecyzowania żeby nie było , że się czepiam
A co do Twojego silvermoon47 problemu , hmm proponuję żebyś zrobiła dokładnie to samo tak jak mi to wytłumaczył krok po kroku Michael69 na gadu dotycząca Pierwszej części Tomb Raidera które miałem właśnie w postaci plików mdf/mds więc po kolei :
Najpierw upewnij się , że masz dwa pliki tj. mdf / mds tej gry jak masz je oba to jest dobrze a jak nie to jest duży problem.Następnym krokiem będzie ściągnięcie CloneCD chyba , że go już masz.Ok do rzeczy , zamontuj obraz w Alcoholu 120% tej gry następnie odpal CloneCD i kliknij trzecią ikonkę (tą z dwoma płytami) potem zaznacz ikonkę która wskazuje na zamontowany wirtualny napęd Alcoholem Twojej gry , następnie daj dalej i zaznacz ''Game CD'' znowu kliknij dalej i zaznacz środkową opcję ''usuń plik z obrazem'' znów dalej ( ehh te ''dalej''
) po czym włóż czystą płytkę do swojego napędu i zaznacz ikonkę w którym siedzi pusty nośnik , potem ustaw prędkość (proponuję 12x), zaznacz Game CD po czym daj ok i właśnie oto takim sposobem skopiujesz grę z płyty na płytę (tzw. w locie) i poczekaj aż Ci się skopiuje po czym nastąpi normalne nagrywanie obrazu (CloneCD samoczynnie to wykona) , jak ten sposób nie zadziała (Mi zadział po zmarnowaniu 3 płyt Verbatima na tego Tomb Raidera) to ja już nie wiem , widocznie obraz jest skopany i musisz poszukać nowego z innego źródła.Jeśli Ci tym sposobem który wyżej opisałem pomogę i gra zadziała to się cieszę
Pozdrawiam
Jeśli chodzi o prędkość (12x bądź 16x) a nie np. 8x to dlatego, że mogą się ciąć filmiki i ogólnie mogą wystąpić jakieś problemy itp w grze ( w tym temacie wszystko wyjaśniłem co i jak - http://www.swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=917 )

A co do Twojego silvermoon47 problemu , hmm proponuję żebyś zrobiła dokładnie to samo tak jak mi to wytłumaczył krok po kroku Michael69 na gadu dotycząca Pierwszej części Tomb Raidera które miałem właśnie w postaci plików mdf/mds więc po kolei :
Najpierw upewnij się , że masz dwa pliki tj. mdf / mds tej gry jak masz je oba to jest dobrze a jak nie to jest duży problem.Następnym krokiem będzie ściągnięcie CloneCD chyba , że go już masz.Ok do rzeczy , zamontuj obraz w Alcoholu 120% tej gry następnie odpal CloneCD i kliknij trzecią ikonkę (tą z dwoma płytami) potem zaznacz ikonkę która wskazuje na zamontowany wirtualny napęd Alcoholem Twojej gry , następnie daj dalej i zaznacz ''Game CD'' znowu kliknij dalej i zaznacz środkową opcję ''usuń plik z obrazem'' znów dalej ( ehh te ''dalej''

Jeśli chodzi o prędkość (12x bądź 16x) a nie np. 8x to dlatego, że mogą się ciąć filmiki i ogólnie mogą wystąpić jakieś problemy itp w grze ( w tym temacie wszystko wyjaśniłem co i jak - http://www.swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=917 )
Zaliczyłem wszystkie puzzle tej rapowej układanki Od maty , deski , rolek , farby do melanży !
- DembolMaster