Witam, ostatnio grałem z kuzynem na PS3 w świetną grę, którą jest Crash Team Racing (wersja PSX ze store). Ściągnąłem na swój komputer emulator PSX. Niestety przy ładowaniu wyścigu gra się zacina (słychać charakterystyczny dla systemu dźwięk błędu, brak żadnego komunikatu). Z drugiej strony można, by pomyśleć że to wina programu lub ściągniętej wersji gry. Próbowałem zarówno amerykańskiego wydania (w ogóle się nie uruchamia, czarny obraz) jak i europejskiego (PAL - zacina się podczas ładowania). Mógłbym prosić o pomoc? Podanie jakiejś optymalnej konfiguracji pluginów, linku do programu/gry? Testowałem na ePSX 1.6.0. i psxfin 1.13. (psx 1.13.) oraz na 3 różnych komputerach (systemy XP, Vista, 7). Z tego co czytałem nie tylko ja mam z tym problem, rozwiązania jednak nie znalazłem. Z innymi grami nie ma problemu.
EDIT: Dzięki za udzielone odpowiedzi i chęć pomocy. Ściągłem jeszcze dwie wersje gry i w końcu zadziałało (ale tylko na psx 1.13).
Problem - PSX - Crash Team Racing (CTR)
Moderator: Moderatorzy
-
Problem - PSX - Crash Team Racing (CTR)
Ostatnio zmieniony czw 21 kwie, 2011 08:51 przez Kashi Sadaru, łącznie zmieniany 1 raz.
Przed chwilą sprawdziłem swojego CTR na ePSXe 1.5.2 z biosem SCPH-5502 i śmiga aż miło
Polecam ci znaleźć gdzieś w sieci instalke ePSXe in PCP czy jakoś tak. To jest właśnie wersja 1.5.2 z wszystkimi niezbednymi pluginami. Jeśli dalej nie bd śmiagać na 1.5.2 to poszukaj CTR w wersji RIP, bo ja takową posiadam i mimo że to RIP, to ma muzykę. Ten RIP śmiga i na konsoli i na ePSXe 

SCEE™