Nie dawno nabyłem od znajomego konsole psx model SCPH 1002 (model z czinczami). Jako ze jest nieprzerobiona zamówiłem na allegro przystawke action replay pro która przyszła i działa - sprawdziłem na oryginalnej grze.
Teraz pytanie - jak odpalić kopie zapasową zapisaną na płycie cd-r (np. verbatim)? Normalnie włożyć płyte, włączyć konsole i kliknąć "Start Game" czy może "Start Game With Cheats" albo coś innego/jakoś inaczej?
Ową przystawke nabyłem ze względu na to że nie chce przerabiać konsoli - nie dla kodów.

Dodam też że nie mam (na razie) żadnej kopii zapasowej nagranej 100% dobrze, działającej na jakiejś innej przerobionej konsoli i testuje na razie te które sam nagram. Dlatego też jak ktoś wie o sposobie nagrywania przy przystawce niech też napisze. Może te formaty FAT/NTSC gier maja jakieś znaczenie przy nagrywaniu.
PS. Mam też szaraka model SCPH 7052 (made in japan, a na naklejce jest napisane po polsku "przed otwarciem obudowy odłączyć od sieci") prawdopodobnie nieprzerobiony jednak nie posiadam kabla telewizyjnego do niego i nie wiem za bardzo gdzie go kupić. Pytałem w jednym komputerowym to gość powiedział że w żadnym takiego kabla nie dostane. A na allegro są dość drogie po 20-30 zł no i nie wiadomo za bardzo czy pasują i co kupujesz.