sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

Przystawka Action Replay PRO (PSX)

pomoc i wszystko co dotyczy konsoli PSX, emulatorów, programów itp.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Dolar
-#

Przystawka Action Replay PRO (PSX)

Post autor: Dolar »

Witam.

Nie dawno nabyłem od znajomego konsole psx model SCPH 1002 (model z czinczami). Jako ze jest nieprzerobiona zamówiłem na allegro przystawke action replay pro która przyszła i działa - sprawdziłem na oryginalnej grze.

Teraz pytanie - jak odpalić kopie zapasową zapisaną na płycie cd-r (np. verbatim)? Normalnie włożyć płyte, włączyć konsole i kliknąć "Start Game" czy może "Start Game With Cheats" albo coś innego/jakoś inaczej?

Ową przystawke nabyłem ze względu na to że nie chce przerabiać konsoli - nie dla kodów. :)

Dodam też że nie mam (na razie) żadnej kopii zapasowej nagranej 100% dobrze, działającej na jakiejś innej przerobionej konsoli i testuje na razie te które sam nagram. Dlatego też jak ktoś wie o sposobie nagrywania przy przystawce niech też napisze. Może te formaty FAT/NTSC gier maja jakieś znaczenie przy nagrywaniu.

PS. Mam też szaraka model SCPH 7052 (made in japan, a na naklejce jest napisane po polsku "przed otwarciem obudowy odłączyć od sieci") prawdopodobnie nieprzerobiony jednak nie posiadam kabla telewizyjnego do niego i nie wiem za bardzo gdzie go kupić. Pytałem w jednym komputerowym to gość powiedział że w żadnym takiego kabla nie dostane. A na allegro są dość drogie po 20-30 zł no i nie wiadomo za bardzo czy pasują i co kupujesz.

Obrazek
PSX - SCPH 1002 - (CHINCH) + PRZYSTAWKA ACTION REPLAY PRO (5.5)
PSX - SCPH 7052

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

Jeśli chodzi o AR, to spróbuj z tym "Start Game"

Btw. jeśli chcesz kupić kabel do 7502, to pytaj o kabel AV do PS2 ;) To jedno i to samo, tylko Ci debile sprzedawcy nie wiedzą że PSX ma te same gnizado, i mylnie mówią że nie mają takiego kabla ;)

Btw. zaglądaj co jakiś czas tutaj: http://www.youtube.com/user/Cyva1996

To mój kanał, na którym wrzucam filmik związane z PSX czy PS2 ;) Myślę, że jakbyś pooglądał trochę filmików (np. PS2 Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytnaia), to wiedziałbyś nieco więcej na temat konsolek SONY. Ponadto masz tam także 2 częściową prezentacje PSX'a, tak co by się dowiedzieć nieco o tej konsoli :D
SCEE™

xzer0

Post autor: xzer0 »

Ja za kabel RGB zapłaciłem na allegro 20zł (z przesyłką). Musisz wejść na allegro w PS2> okablowanie i w szukajce wpisz RGB. Myślę że ten AR ci nie pomoże. Zobacz czy na piracie będzie kręcić płytą, bo jak nie to nie będzie działać.

Awatar użytkownika
Dolar
-#

Post autor: Dolar »

Okej już jest wszystko git. Przystawka działa i odpaliłem już fife 2002 wc działa ładnie tylko ekran czarno-biały ale to chyba wina kabla ew. tv prawda?

Zobaczcie ten artykuł o action replay/game hunter jsk ktoś chce coś wiedzieć:
http://www.skaner.com.pl/index.php?art=37

Gry nagrywa sie normalnie tak jak na przerobione konsole, prędkość x8 itd.
Co do kabla to nie wiedziałem że od PS2 też będzie pasow ać. Teraz nie powinno już być problemów. Dzieki za pomoc i pozdrawiam wszystkich. :-)

Dodam jeszcze poradnik jak odpalić kopie (oczywiście do konsoli przed wszystkim podłączamy przystawke):

1. Wkładamy oryginalna gre.
2. Zaciskamy swith żeby płyta się kreciła.
3. Włączamy psx.
4. Płyta sie kreci i po chwili zatrzymuje - zmieniamy na kopie zapasową bądź zostawiamy oryginałke lub co tam chcemy zrobić.
5. Wybieramy Start Game.
6. Gramy! :mrgreen:
PSX - SCPH 1002 - (CHINCH) + PRZYSTAWKA ACTION REPLAY PRO (5.5)
PSX - SCPH 7052

ODPOWIEDZ