Widzę, że z pomocą trochę za późno się udzielam, jednakże nie zaszkodzi wyjaśnić czemu w twojej sytuacji pojawiły się "babole" graficzne. Problem leży w złym dobrze ustawień pod kartę graficzną.
Wszelkie ustawienia pod OpenGL, są przystosowane dla kart nVIDIA, dlatego w twoim przypadku pojawiają się przekłamania. Posiadacze kart z rodziny ATI, powinni stosować pluginy Pete's D3D Driver lub Pete's DX6 D3D, by uniknąć wszelkich nieprawidłowości.
W moim poradniku na temat konfiguracji ePSXe, nie podałem tego "szczegółu" (ale, jak się tak dokładnie przyjrzeć, to na jednym z screen'ów widnieje opis poszczególnych plugin'ów pod odpowiednie karty graf.), a to dlatego, iż nie posiadam karty z rodziny ATI, lecz z NV. Poradnik wymagałby pewnego rozwinięcia, m.in podanie optymalnej konfiguracji dla kart ATI. Niestety nie miałem takiej okazji, by przetestować ustawień pod ATI, a podawanie w poradniku wymyślonych ustawień mija się z celem.
Mam nadzieje, że w jakimś stopniu wyjaśniłem przyczyny problemu z wyświetlaniem grafiki, oby w przyszłości ta notka przydała się innym użytkownikom