Dziwadła z eBay'a
Moderator: Moderatorzy
Dziwadła z eBay'a
Siema!
Szperałem trochę po eBay'u, celem znalezienia przejściówki MC PSX na PC. No więc w dziale akcesoriów do PSX, natrafiłem na dziwny podgatunek, a mianowicie "Hard Drives". Myślę sobie: WTF?! Dyski do PSX'a? Pewnie to do PS3 albo czego innego... Ale wlazłem z ciekawości. No i znalazłem multum aukcji z konsolami o oznaczeniach
SCPH-1000 Aukcja
SCPH-3000 (Seria 3xxx?? WTF?!) Aukcja
SCPH-5000 Aukcja
No i wszystko byłoby okej, gdyby nie fakt, że wszystkie z wyżej wymienionych mają laser ułożony tak jak to było tylko w serii 1xxx. No i dodatkowo dziwi fakt, że wszystkie mają WYJŚĆIA CHINCH.
Temat ten stworzyłem w celu dyskusji o tych konsolach, bo jak żyję to takiego czegoś nie widziałem... Jedynie ten SCPH-1000 wydaje się okej. Ale reszta śmierdzi FAKE'iem.
Piszcie swoje opinie.
PS: Czy ktoś coś wie na temat PSX'ów z serii 3xxx??
Szperałem trochę po eBay'u, celem znalezienia przejściówki MC PSX na PC. No więc w dziale akcesoriów do PSX, natrafiłem na dziwny podgatunek, a mianowicie "Hard Drives". Myślę sobie: WTF?! Dyski do PSX'a? Pewnie to do PS3 albo czego innego... Ale wlazłem z ciekawości. No i znalazłem multum aukcji z konsolami o oznaczeniach
SCPH-1000 Aukcja
SCPH-3000 (Seria 3xxx?? WTF?!) Aukcja
SCPH-5000 Aukcja
No i wszystko byłoby okej, gdyby nie fakt, że wszystkie z wyżej wymienionych mają laser ułożony tak jak to było tylko w serii 1xxx. No i dodatkowo dziwi fakt, że wszystkie mają WYJŚĆIA CHINCH.
Temat ten stworzyłem w celu dyskusji o tych konsolach, bo jak żyję to takiego czegoś nie widziałem... Jedynie ten SCPH-1000 wydaje się okej. Ale reszta śmierdzi FAKE'iem.
Piszcie swoje opinie.
PS: Czy ktoś coś wie na temat PSX'ów z serii 3xxx??
SCEE™
Konsole w 100% nie są fake'm (znam sklep- najlepszy importer gier na Ebayu). Prawdopodobnie konsole były wydawane tylko na rynek japoński (bo mało tego było? PocketStation, NetYaroze, PSX (białe, kwadratowe ps2), białe PS3 (o kolorowych albo limitowanych wersjach z gier nie wspominając) ) albo to swojego rodzaju wersja TEST.
A brałeś pod uwagę fakt, że niektóre zdjęcia mogą pochodzić z aukcji "obok"? Bo ta firma ma sporo aukcji na eBayu i wątpie aby chciało im się robić zdjęcia każdej konsoli. Poprostu na każdej aukcji są te same, albo podobne zdjęcia + dla każdej z osobna naklejka z modelem?
No dobra może w tego 3000 jeszcze jakoś uwierzę, ale Chinche w 5xxx??? Niee, to zdjęcie z chinchami w aukcji od 5000, pochodzi pewnie od innej aukcji np. SCPH-1000
EDIT: Okejj, ciocia wikipedia powiedziała mi, że są dwa modele z serii 3xxx (3000 i 3500), a także że seria 3xxx była taka sama jak 1xxx, czyli miała Chinche.
Czyli SCPH-3000 z tej aukcji jest w 100% prawdziwy.
Za to ten SCPH-5000 już nie do końca. Zapewne tak jak mówiłem, ktoś wykorzystał foty z innej aukcji, bo anglojęzyczna wiki podaje wyraźnie że od modelu 5000 wzwyż, nie było już Chinchów. Poza tym ten z aukcji ma laser po lewej stronie, choć wszędzie wyraźnie pisze, że w serii 5xxx (począwszy od właśnie 5000) zmieniono pozycję lasera na prawą stronę.
No dobra może w tego 3000 jeszcze jakoś uwierzę, ale Chinche w 5xxx??? Niee, to zdjęcie z chinchami w aukcji od 5000, pochodzi pewnie od innej aukcji np. SCPH-1000
EDIT: Okejj, ciocia wikipedia powiedziała mi, że są dwa modele z serii 3xxx (3000 i 3500), a także że seria 3xxx była taka sama jak 1xxx, czyli miała Chinche.
Czyli SCPH-3000 z tej aukcji jest w 100% prawdziwy.
Za to ten SCPH-5000 już nie do końca. Zapewne tak jak mówiłem, ktoś wykorzystał foty z innej aukcji, bo anglojęzyczna wiki podaje wyraźnie że od modelu 5000 wzwyż, nie było już Chinchów. Poza tym ten z aukcji ma laser po lewej stronie, choć wszędzie wyraźnie pisze, że w serii 5xxx (począwszy od właśnie 5000) zmieniono pozycję lasera na prawą stronę.
Ostatnio zmieniony sob 05 lis, 2011 21:14 przez Quake96, łącznie zmieniany 2 razy.
SCEE™
I made the video that michael69 linked to. I bought it from the same seller - susi-sumo-jpn. He takes photographs of each console individually, my console had exactly the same serial number as the photo from the auction I bought from. I have bought many items from this seller and they are all genuine. I think the Wikipedia article is wrong.