Witam. Mam problem z uruchomieniem emulatorów na windows 7 x64.
Program epsxe 1.7 nie obsługuje tego windowsa Pytanie brzmi czy jest jakiś emulator który obsługuje windows 7 x64 ? i pytanie nr 2 czy jeżeli nie ma takowego emulatora czy na emulatorze od ps2 uruchomię grę die hard trilogy ?
Dziękuję i Pozdrawiam
Kiedyś też ta wersja mi nie działała, zainstaluj nowszego net frame worka, zaktualizuj dx,pliki .dll itp. W win 7 trzeba co chwile coś doinstalowywać
Ps. Epsxe 1.6 nie wymaga żadnych dodatkowych instalacji
Sega Mega Drive VA4
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB
PS4 CUH-1216 500GB
Podczas próby uruchomienia przez pSX 1.13 wyskakuje mi ciągle niepoprawny format biosu. Generalnie 1 raz staram się coś takiego uruchomić i nie ukrywam że to czarna magia dla mnie, stąd moje pytanie: Jak zrobić poprawny bios ? mój nazywa się scph1001.bin czy on ma mieć inne rozwiniecie czy co ?
co do epsxe 1.6 wyskakuje mi podczas konfiguracji że brak mu pluginów do GPU i proponuje pobrać mi nowszą wersję. Pytanie Jak to naprawić/co zrobić żeby działa mi DHT ;d
Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie
Dziękuję Bardzo programy się już o nic nie plują a gra sie uruchamia :D:D Tylko że w epsxe po 1 mam za szybko ale wiem że to gdzieś można ograniczyć a po 2 brak dźwięku natomiast w pSX gra działa ładnie tzn jest dzwięk i poprawna ilość klatek tylko że nie działa mi pad. Program widzi normalnie pada jest on skonfigurowany natomiast w grze nie działa. Pad to stary logitech rumblepad 2 . Ktoś miał może podobny problem albo wie jak mój rozwiązać ?
Dziekuje i Pozdrawiam
Wyświetlą ci się ustawienia pluginu graficznego. Teraz zaznacz ptaszek przy opcji "Use FPS Limit", po prawej stronie masz jeszcze opcję Auto Detect FPS oraz FPS Limit (10-200), wybierz ta drugą opcję i wpisz wartość 60.
2. Też czasami mam ten problem. Wyłącz emulator, wyciągnij przewód USB od pada i podłącz go ponownie. Teraz odpal emulator i skonfiguruj pada od nowa. Jeśli to nie pomoże, to włóż przewód do innego gniazda USB i ponownie skonfiguruj.
Dobra po stokroć Dziękuję za pomoc
DHT i pad już ładnie działają Tylko nie wiem od czego to zależy używam generalnie pSX (jest prostszy) i w trakcie gry jest dźwięk np strzałów itp lecz brak lini melodycznej w sensie muzyczek tła które były fajne i klimatyczne. Prawdopodobnie to tylko ja sie czepiam że tego nie ma (zły obraz?) no ale jak by ktoś wiedział od czego tak jest byłbym wdzięczny po raz kolejny )
Config-> sound-> zaznacz wszystkie opcje i powinny być wszystkie dźwięki
Sega Mega Drive VA4
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB