Karty pamięci
Moderator: Moderatorzy
-
Karty pamięci
Mam pytanie. Niedawno kupiłem sobie PSX-a i jutro powinien dojść. 1 karta pamięci raczej nie wystarczy i mam pytanie: Czy opłaca się dokupić te karty? http://allegro.pl/item459374819_2_x_kar ... rtowa.html
Teraz to już nie ma znaczenia bo aukcja się skończyła. A co do jednej karty to powinna ci wystarczyć, zależy ile masz gier. Ja PSXa mam ponad 8lat (tylko w domu, a jeszcze go kupiłem jako używanego), ponad 36 gier (i nie ma w co grać... kupiłem PS2
) karta na 36 miejsc i mi się dopiero teraz skończyła, ale i tak sie coś wciśnie (to sie usunie, tamto). Nie wiem ile ona ma mb, ale lepiej sobie kup jak będziesz potrzebował. Chodzi o uniknięcie sytuacji "mam 3 karty pamięci i nie wiem po co mi 2 skoro jeszcze 1 nie zapełniłem".
PS. nie wiem czy na każdej karcie tak jest, ale moja ma jakby 4 strony, każdą się przełącza trzymając "select" i naciskając R1, R2, L1, L2 (każdy przycisk jest od innej strony)

PS. nie wiem czy na każdej karcie tak jest, ale moja ma jakby 4 strony, każdą się przełącza trzymając "select" i naciskając R1, R2, L1, L2 (każdy przycisk jest od innej strony)
Pomóż rozwinąć opcje oceniania wstawek gier! Jeżeli linki się podobają, kliknij na
pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na
!

Jedna karta może niewystarczyć jeśli grasz w bardziej zaawansowane gry. Gran Turismo wymaga kilku wolnych bloków, nie pamiętam gdyż obecnie pogrywam na ePSXe - pewnie gra bierze po 2. Inna sprawa -> przecież nie przechodzi się gier od deski do deski po kolei a potem rzuca. Niekiedy warto po jakimś czasie wrócić do gry mając odblokowane postacie, bonusy itd. Dlatego dla lepszego komfortu polecam kupno dodatkowej memorki.
Moim zdaniem najlepiej mieć 2 karty jak to mówił Pierce
Ja mam 2 karty i często mi się zapełniają ale jakoś sobie radze
No i jak się ma dużo gier i chciałbyś zachować zapisy to najlepiej miec 2 kartyPierce pisze:Jedna karta może niewystarczyć jeśli grasz w bardziej zaawansowane gry. Gran Turismo wymaga kilku wolnych bloków
"Nie ranga odzwierciedla usera"
I have:
PSX
PSP
I have:
PSX
PSP
Przypomniało mi się jeszcze coś, gdy grałem na konsoli mając 2 memorki również mi się zapychały. GT 1, GT2 , pięć części Crasha, 3 części Spyro, Medievil 2, Nascar Rumble, V-rally 2 oraz jeszcze kilka gierek musiałem mieć zasejwowanych na karcie pamięci. Pozostawało zaledwie kilka bloków na mniej ambitne gry.qpawlo94q pisze:No i jak się ma dużo gier i chciałbyś zachować zapisy to najlepiej miec 2 karty