sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Karty pamięci

pomoc i wszystko co dotyczy konsoli PSX, emulatorów, programów itp.

Moderator: Moderatorzy

paladyn155
-#

Karty pamięci

Post autor: paladyn155 »

Mam pytanie. Niedawno kupiłem sobie PSX-a i jutro powinien dojść. 1 karta pamięci raczej nie wystarczy i mam pytanie: Czy opłaca się dokupić te karty? http://allegro.pl/item459374819_2_x_kar ... rtowa.html

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

Post autor: Zohan »

Teraz to już nie ma znaczenia bo aukcja się skończyła. A co do jednej karty to powinna ci wystarczyć, zależy ile masz gier. Ja PSXa mam ponad 8lat (tylko w domu, a jeszcze go kupiłem jako używanego), ponad 36 gier (i nie ma w co grać... kupiłem PS2 :D) karta na 36 miejsc i mi się dopiero teraz skończyła, ale i tak sie coś wciśnie (to sie usunie, tamto). Nie wiem ile ona ma mb, ale lepiej sobie kup jak będziesz potrzebował. Chodzi o uniknięcie sytuacji "mam 3 karty pamięci i nie wiem po co mi 2 skoro jeszcze 1 nie zapełniłem".

PS. nie wiem czy na każdej karcie tak jest, ale moja ma jakby 4 strony, każdą się przełącza trzymając "select" i naciskając R1, R2, L1, L2 (każdy przycisk jest od innej strony)
Pomóż rozwinąć opcje oceniania wstawek gier! Jeżeli linki się podobają, kliknij na Obrazek pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na Obrazek!

kosiarz66
-#

Post autor: kosiarz66 »

e ja tam mam jedną kartę pamięci oryginalną i dobrze mi służy psx jest najlepszy sto razy lepszy niz ps2 przynajmiej działa cały czas ps2 zdech mi po roku a psx działa mam go juz 12 lat :-) :-) :-) :-) :-) :-)

hetm4n
-#
Kontakt:

Post autor: hetm4n »

kosiarz66, to ty już grałeś na psx mając 3 latka ??

Awatar użytkownika
Pierce
-#

Post autor: Pierce »

Jedna karta może niewystarczyć jeśli grasz w bardziej zaawansowane gry. Gran Turismo wymaga kilku wolnych bloków, nie pamiętam gdyż obecnie pogrywam na ePSXe - pewnie gra bierze po 2. Inna sprawa -> przecież nie przechodzi się gier od deski do deski po kolei a potem rzuca. Niekiedy warto po jakimś czasie wrócić do gry mając odblokowane postacie, bonusy itd. Dlatego dla lepszego komfortu polecam kupno dodatkowej memorki.
Obrazek

Awatar użytkownika
qpawlo94q
-#
Kontakt:

Post autor: qpawlo94q »

Moim zdaniem najlepiej mieć 2 karty jak to mówił Pierce
Pierce pisze:Jedna karta może niewystarczyć jeśli grasz w bardziej zaawansowane gry. Gran Turismo wymaga kilku wolnych bloków
No i jak się ma dużo gier i chciałbyś zachować zapisy to najlepiej miec 2 karty
Ja mam 2 karty i często mi się zapełniają ale jakoś sobie radze
"Nie ranga odzwierciedla usera"

I have:
PSX
PSP

Awatar użytkownika
Pierce
-#

Post autor: Pierce »

qpawlo94q pisze:No i jak się ma dużo gier i chciałbyś zachować zapisy to najlepiej miec 2 karty
Ja mam 2 karty i często mi się zapełniają ale jakoś sobie radze
Przypomniało mi się jeszcze coś, gdy grałem na konsoli mając 2 memorki również mi się zapychały. GT 1, GT2 , pięć części Crasha, 3 części Spyro, Medievil 2, Nascar Rumble, V-rally 2 oraz jeszcze kilka gierek musiałem mieć zasejwowanych na karcie pamięci. Pozostawało zaledwie kilka bloków na mniej ambitne gry.
Obrazek

ODPOWIEDZ