animare pisze:Laser mojego PSX-a jest bardzo wybredny i wypalając płytki na prędkości x4 tak jak wiele osób radzi czy jakiejkolwiek w przedziale 1-10x nie chciało w ogóle działać. Dopiero gdy zacząłem nagrywać gry z prędkością 20x na płytkach Verbatim wszystko ruszyło, wcześniej płytki wczytywały się do biosu lub logo PS na czarnym tle. Może to będzie jakaś mała wskazówka by spróbować.
@Quake96: podstawowe Verbatimy są bardzo dobre, oczywistym jest, że AZO będą wyższej jakości (przy czym niestety dużo droższe - przynajmniej u mnie) ale i tak moim zdaniem te zwykłe są dużo lepsze niż każda inna marka, no może wykluczając Sony i niegdyś TDK (nie wiem jak się mają teraz)
Nie ja jeden jestem zdania że zwykłe Verbatimy są słabe... Ot masz szczęście i twoja konsola dobrze je odczytuje Generalnie jakościowo wypadają średnio, a na pewno tak jak wspomniałeś - słabiej niż SONY.
Verbatim AZO - nie działa.
Nagrywałam inną nagrywarką (starszą) - też nie działa.
Co najdziwniejsze, import player ładuje się do Logo SONY, a inne nagrane gry nawet do logo SONY się nie ładują.
Mam 2 opcje: 1 wymiana na nowy chip (20zł) lub wymiana lasera (60zł). Co wybrać?
To bardziej kwestia poprawnej analizy. Ale ja bym obstawiał, że to laser. No chyba, że gry stają na "Please Insert PlayStation Format DISC". I jeśli ten napis pojawia się dość płynnie, tzn. laser nie mieli płytą przez długi czas, tylko normalnie ją odczytuje.
Nie do końca. Import Player był przydatny dla tych którzy mieli chip odpalający kopie tylko w PAL. Nagrywało się go na płytę i dzięki niemu uruchamiało się kopie w NTSC.