sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

zablokowanie czujnika klapki

pomoc i wszystko co dotyczy konsoli PSX, emulatorów, programów itp.

Moderator: Moderatorzy

patryk17
-#

zablokowanie czujnika klapki

Post autor: patryk17 »

Jak najlepiej zablokować czujnik klapki w dużym psx tak żebym mógł zamknąć klapkę

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

więcej szczegółów, bo nie wiadomo o co ci chodzi
dlaczego chcesz blokować czujnik ?
jak nie możesz zamknąć klapki ?
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

patryk17
-#

Chodzi mi o to żeby zablokować sensor klapki w dużym psx żebym mógł podmieniać płyty ale żebym po podmianie jak mi już wejdzie kopia mógł zamknąć klapkę żeby mi płyta się nie kurzyła bo jak niektórzy wkładają tam sprężynkę to się nie da potem zamknąć klapki

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

a to sorki ja ci niestety nie pomogę, w życiu tych "udziwnień" nie próbowałem bo i po co? jak modchip jest za parę "groszy" z montażem. do tego nie doprowadza do uszkodzenia właśnie wspomnianej przez ciebie czujnika itp.
jak dla mnie to jest tylko ciekawostka do odpalania kopii zapasowej a nie sposób na ich odpalanie...
może ktoś inny przyjdzie ci z pomocą.
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

Awatar użytkownika
LISTI
-#
Kontakt:

Post autor: LISTI »

włóż tam kawałek zapałki. na psx(mniejsza wersja) to działało. tam gdzie jest ten zatrzask, po prostu włóż zapałkę i zostaw. Włóż płytę i włącz konsole. Wszystko powinno działac. Mozesz grac na otwartej klapce

patryk17
-#

ale w dużym psx nie ma czujnika tam gdzie w małym w dużym jest w prawym górnym rogu klapki wygląda jak przycisk a w klapie jest taki pręcik z plastiku i jak się ją zamyka to pręcik naciska na ten przycisk jak to zablokować.

Awatar użytkownika
LISTI
-#
Kontakt:

moglbys zalaczyc zdjecie z wygladem tego zatrzasku?
cos zaradzimy :)

patryk17
-#

już zrobiłem wsadziłem tam kawałęk wykałaczki między przyciskiem a obudową i jest ok

Awatar użytkownika
LISTI
-#
Kontakt:

no... czyli mialem racje, ze i w grubasie wystarczy zapalka lub jak w Twoim wypadku wykalaczka :).
Temat do zamkniecia

ODPOWIEDZ