sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Problem z PSone (przerobiona) Gry raz działają raz

pomoc i wszystko co dotyczy konsoli PSX, emulatorów, programów itp.

Moderator: Moderatorzy

lysq92
-#

Problem z PSone (przerobiona) Gry raz działają raz

Post autor: lysq92 »

Witam.Mam taki Problem. A Mianowicie.
Jest coś dziwnego w mojej przerobionej konsoli. Gry które mam oryginalne wchodzą za każdym razem. Czy to porysana czy nie. A gry które mam nieoryginalne wczytuje jak jej sie zachce. Raz pisze żeby włożyć odpowiednia plyte a nie raz normalnie sie wgrywaja i dzialaja. wiec nie mam pojecia co sie dzieje. za odpowiedz bede bardzo wdzieczny;)[/center]

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

Kopie, są porysowane?
Wyskakuje Ci może ekran "Please Insert PlayStation Disc" ??
SCEE™

lysq92
-#

Quake96 pisze:Kopie, są porysowane?
No lekko są ale mam grę świeżo nagrana której w ogóle nie czyta. a te lekko porysowane tak ale bardzo rzadko .
Quake96 pisze:Wyskakuje Ci może ekran "Please Insert PlayStation Disc" ??
Wlasnie to mi sie pojawia, tak jakby przerobiona nie byla.

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Masz problem z chipem... Znam ten ból. Przypomina mi się pamiętna SCPH-101, z którą miałem identyczne ekscesy... Wymień chip. Powinno pomóc :)
SCEE™

lysq92
-#

Aha czyli jednak problem z chip'em. Moj model to SCPH-102, gdzie dostane taki chip?

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Na allegro :)
SCEE™

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

Post autor: McMarycha »

Posprawdzaj luty itp. Quake twoja konsola też mi tak raz wyświetliła a jak zresetowałem to mi się normalnie włączyła :D

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Tak, mi też się to zdarzyło, ale może z raz czy dwa... W takim wypadku jeszcze można by winić laser/ płytkę, ale jeśli kolega wspomniał, że jemu się to często wyświetla, to znak, że chip nie zawsze się uruchamia...

Co do sprawdzenia lutów, to też dobry pomysł, ale zakładając że czasem gry działają, oznacza, że jest prawidłowo podłączony, a jedynie jego soft nie zawsze działa. W takim wypadku lepiej jest poprostu wymienić chipa (w końcu nie są tak drogie) ;)
SCEE™

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

albo kupić kilka razy droższy programator i samemu zaprogramować :D

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

to i tak trzeba kupić "czysty" chip :)
SCEE™

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

no i ile się można nauczyć :D a teraz tak serio może wy lutuj chip i wlutuj z powrotem jak nie to kup nowy

hazor90
-#

Post autor: hazor90 »

Mam ten sam problem. Moja konsola to PSOne SCPH-102. Oryginały śmigają, piraty wchodzą tylko do loga w najlepszym wypadku, a prawie zawsze wyświetla się "Insert playstation disc" (coś w tym stylu). Chipa spróbuję przelutować, stała długo czasu w ciemności i może doznała wstrząsów. :)

Co do programowania mikrokontrolera PIC, to cena zbudowania programatora wynosi raptem kilka-kilkanaście złotych...

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

co do programatorów to cena może być chyba 30zł ale jeszcze ten flash trzeba do tego programatora kupić a że chip kosztuje 5- 10zł to napisałem że kilka razy droższa
Ostatnio zmieniony ndz 22 sty, 2012 14:21 przez McMarycha, łącznie zmieniany 1 raz.

hazor90
-#

Post autor: hazor90 »

Dobra, niby laser miałem słaby (kiedyś gry się nie wczytywały za dobrze), teraz odpalam porysowanego oryginała i nawet wstawki FMV (filmiki) chodzą bardzo bardzo płynnie!
A tylko rozkręciłem i przeczyściłem konsolę :shock:

Druga sprawa. Nagrałem grę wg. instrukcji na niskiej prędkości i gra co prawda załadowała się, ale ładowała się "etapami" i w spowolnionym tempie. :shock:

Spróbuję nagrać Alkoholem w trybie Playstation.

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

hazor90, FMV się nie tną bo to oryginalne płytki :) Też mam tak w strasznie porysowanym PlayStation ZONE...
SCEE™

ODPOWIEDZ