sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Zdobyte PSX- uszkodzone?

pomoc i wszystko co dotyczy konsoli PSX, emulatorów, programów itp.

Moderator: Moderatorzy

Cooron
-#

Zdobyte PSX- uszkodzone?

Post autor: Cooron »

Witam serdecznie :)

Chciałbym zapytać was o zdanie moi mili. Zdobyłem mega zadbanego szaraka za 14zł. Wszystkie plastiki są idealnie szare, jedynie przebarwienie w postaci małej plamki tylko na wierzchniej klapce :)

Ale nie o tym... mam problem z grami. Myślałem, że jest nieprzerobiona, gdyż nie czytała pirata, z którym już ją kupiłem... pomyślałem, że ktoś po prostu grał z tą metodą na podmianę płyt. Dopiero kolega McMaryha pokierował mną, bym rozkręcił konsolę... ale nie znalazłem chipa :D

Składając wszystko do kupy chciałem przetestować konsolę... odpaliłem grę i ... zadziałało :D
Piracka gra zaskoczyła, mimo wysiłku i mega buczenia lasera.

Teraz pytanie skieruję do was- wiem, że konsola jest jednak przerobiona... ale siada laser.
Podkręciłem tą część na nim "na godzinę piętnastą" i odpaliło mi crasha mimo, iż wczesniej nie dawało rady... ale i tak zajmuje jej to sporo czasu i "dźwięku" (wszelakiego buczenia itp.)

Co jest nie tak? Wymieniać ten laser?

http://allegro.pl/laser-do-psx-one-spra ... 04815.html

Tu aukcja za jakieś śmieszne pieniądze... podziała na STARYM SZARAKU?

Serdeczne dzięki i pozdrawiam!!

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

Nie ten dział...

Jaki masz model PSX'a?

Bo laser który podałeś pasuje tylko do: SCPH-1002 i SCPH-102 (PSone)

Btw. musisz mieć chipa, skoro czyta Ci kopie. Sprawdź jeszcze raz, powinieneś znaleźć bynajmniej jakieś kabelki.
SCEE™

Cooron
-#

scph-5552

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Potrzebny Ci laser KSM-440ADM.

Ten z aukcji wyżej nie nada się w takim wypadku.
SCEE™

Cooron
-#

No to widzę, że chyba naprawa jest i będzie nieopłacalna... laser prawdopodobnie poniżej 50zł nie da rady kupić prawda?

@EDIT:

Tu jest jakiś za 30zł. Model się zgadza :) Wystarczy wymontować stary i włożyć nowy?

http://www.it7.pl/laser-ksm440adm-do-ps-one-p-2800.html

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Ten laser będzie okej.

Co do wymiany, to polecam Ci mój Video Tutorial. Nie jest to nic skomplikowanego jak zresztą sam zobaczysz :)

http://www.youtube.com/watch?v=PaYwo6iyuqM
SCEE™

Cooron
-#

No niestety. Ten z linku okazał się być już sprzedany. Chyba nie zostaje mi nic więcej :)

Może jednak będzie ktoś z forum, kto będzie chciał przygarnąć tą konsolę :) może po coś się przyda :)

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Zawsze jeśli chcesz, możesz zakupić używany laser od użytkownika Witold.

Napisz do niego na PW, może jakoś się dogadacie.

PS: Jeśli jednak zdecydujesz się oddać komuś konsolę, to przetrzymaj ją dla mnie. Dam Ci znać jak będę miał kasę na przesyłkę. Ja z chęcią wezmę kolejnego szaraka i może uda mi się coś z nim podziałać.
SCEE™

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

Post autor: McMarycha »

Quake96 Ty juz masz kilak ps 1, daj szanse innym np: mi
Cooron Popatrz/ poszukaj jeszcze tych laserów bo z Witold to różnie bywa.

EDIT: Możesz jeszcze podkręcić laser, na jakiś czas powinno wystarczyć, jeżeli nie był wcześniej podkręcany

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

mcmarycha,
Quake96 Ty juz masz kilak ps 1, daj szanse innym np: mi
Co z tego jak żadne nie działa? Btw. byłem pierwszy. Poza tym Ty masz PS1, tylko nie odzyskałeś go...
Cooron Popatrz/ poszukaj jeszcze tych laserów bo z Witold to różnie bywa.
Nie oczerniaj Witolda... A jeśli chcesz to robić to nie rób tego publicznie...
EDIT: Możesz jeszcze podkręcić laser, na jakiś czas powinno wystarczyć, jeżeli nie był wcześniej podkręcany
Czytaj uważnie:
Podkręciłem tą część na nim "na godzinę piętnastą"
SCEE™

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

Post autor: McMarycha »

Dobra ogarnij troszke emocje co do witolda to sam wiesz jak to jest z wysyłkami, zresztą jarek sam mówił ze laser nie jest taki idealny jak witold zapewniał ( i nie robie tego z powodu xbox'a), chcesz to bierz tego psx'a jak ci kolega da, tylko jestem ciekaw co z nim zrobisz skoro masz 2 bez laserów a w tym laser juz pada

xzer0

Post autor: xzer0 »

Spokojnie żrecie się o cudzego psx'a jak stare PGR'usy. Znalazłem parę laserków. Możesz popytać w it7 czy zamówią jeszcze. Wpisz " KSM-440ADM sklep" i masz całą listę.

Masz linki.

http://www.humasklep.pl/KSM440ADM__MECHANIKA-1758.html

http://kazpol.com/289507/ksm440adm

I tak w kazpolu mają dość dobrą ofertę. Kupiłem niedawno ostatni laser do ps one w it7 i nie żałuję. Jest jeszcze inna opcja. Kupujesz ten laser do one z allegro i dokupujesz "przedłużkę" do taśmy (16zł z przesyłką jak dobrze pamiętam).

ODPOWIEDZ