W takim razie wybiorę się do serwisu i zapytam za ile by mi naprawili TV, jeśli ponad 30 zł, to jednak podziękuję i kupię nowy kabel.
Zdecydowałem się jednak na kupno kabla. Jak przyjdzie to napiszę czy i jak wszystko działa. Obym nie żałował.
EDIT:
Kabel w drodze, więc mam nadzieję, że wszystko będzie śmigało aż miło, a żeby śmigało jeszcze lepiej to myślę o przerobieniu swojej konsoli. Na allegro znalazłem tę oto aukcję:
http://allegro.pl/najlepszy-chip-do-psx ... 91991.html
Wszystko co tam napisane jest mocno zagmatwane (przynajmniej dla mnie). Z tego co JA rozumiem to ma dwa chipy do wyboru. Jeden do mojego PSX, drugi do PsOne. Sprzedawca dał możliwość ściągnięcia schematów montażu tychże chipów. Ściągnąłem i mnie zatkało

Cóż...
W paczce po rozpakowaniu widzę foldery w kolejności: 1001, 5502 5552, 7002, 7502, 9002, PsOne. Rozumiem, że są to wersje i w moim przypadku (mój model SCPH-5552) folder 5502 5552 jest tym, w którym mam schematu szukać.
Wchodzę, a tam 3 foldery:
4 WIRE CLASSIC CHIP - Latwy do przylutowania schemat
MultiMode v2.x Diagram only - Stealth Chip (7 Wire)
MultiMode v3.x Diagram only - Stealth Chip (7 Wire)
I tu ZONK. 1 chip i nagle tyle możliwości? O co chodzi? Różne metody montażu? Który najlepszy?
Pierwszy folder. W folderze
4 WIRE CLASSIC CHIP - Latwy do przylutowania schemat są dwa schematy (2 schematy montażu 1 chipa? o co chodzi?)
Schemat 1: "55xx a to pewny sposób"
Schemat 2: "5502_4 najlepszy - multimode 3.0 i classic chip"
Drugi folder. W folderze
MultiMode v2.x Diagram only - Stealth Chip (7 Wire) jest 1 schemat.
Schemat "5502_7"
Trzeci folder. W folderze
MultiMode v3.x Diagram only - Stealth Chip (7 Wire) jest również 1 schemat.
Schemat: "mm3pu18"
Pod tym wszystkim moje pytania są następujące:
1. Czy ten chip będzie dobry?
2. Który schemat powinienem użyć do mojej konsoli?
3. Na tych schematach pisze gdzie zamontować chip, później rozumiem, że od odpowiednich nóżek należy zamontować kable do odpowiednich miejsc w konsoli, moje pytanie jak niby zamontować w jakimś miejscu chip? Przykleić czymś nieprzewodzącym prądu? (nie znam się, więc proszę śmiejcie się do rozpuku jeśli chcecie ;p pytam jako laik w tym temacie).
Mam nadzieję, że naświetliłem odpowiednio sytuację.
§ 7. zakaz pisania postów jeden pod drugim gdy czas dodawania kolejnych treści jest krotszy niż 24h (istnieje odstępstwo od tej zasady tylko w wyjątkowych,pilnych sytuacjach lub gdy jest potrzeba dodania oddzielnie linków do gier)