Czy warto kupić przerobione Playstation 3?
Moderator: Moderatorzy
Czy warto kupić przerobione Playstation 3?
Witam, już niedługo wypłata a ja mam już trochę grosza więc zastanawiam się nad kupnem konsoli. Do tej pory grałem na kompie ale suwaki z ustawieniami graficznymi od jakiegoś czasu ustawiam coraz niżej i dochodzę do wniosku że czas na zmianę obozu. Zanim jednak zacznę przygodę z Playstation 4 chciałbym nadrobić tytuły z Playstation 3. Tak oto stoję przed dylematem, czy kupić nową konsolę w sklepie czy przerobioną na allegro? Tutaj właśnie będę potrzebował waszej pomocy w odpowiedzi na parę pytań:
1. Czy przerobione Playstation 3 pozwoli mi spokojnie zdobywać trofea bez obawy że dostanę bana?
2. Czy przerobione Playstation 3 na prawdę jest w stanie odtwarzać wszystkie tytuły na tą konsolę jak zapewnia sprzedawca?
3. Czy jest coś ważnego o czym powinienem wiedzieć zanim zdecyduję się na kupno?
Oczywiście jestem świadom że ten temat na pewno poruszany był niejednokrotnie, chodzi mi jednak o jak najbardziej aktualne informacje, tak więc wolałem zapytać
1. Czy przerobione Playstation 3 pozwoli mi spokojnie zdobywać trofea bez obawy że dostanę bana?
2. Czy przerobione Playstation 3 na prawdę jest w stanie odtwarzać wszystkie tytuły na tą konsolę jak zapewnia sprzedawca?
3. Czy jest coś ważnego o czym powinienem wiedzieć zanim zdecyduję się na kupno?
Oczywiście jestem świadom że ten temat na pewno poruszany był niejednokrotnie, chodzi mi jednak o jak najbardziej aktualne informacje, tak więc wolałem zapytać
Witam.
Na twoim miejscu kupiłbym PS3 używaną ale NIE PRZEROBIONĄ.
Na przerobionej konsoli nie pograsz w wszystkie tytuły dlatego ,ponieważ niektóre gry wymagają aktualizacji softy co usunęło by przeróbkę i najprawdopodobniej dostał byś również bana.
Ogólnie na przerobionej konsoli nie zalogujesz do PSN bo po paru dniach dostaniesz na 100% bana.
Podsumowując kupuj PS3 używaną nie przerobioną. Unikaj modeli 80GB i 40GB, cierpią na chorobę zwaną YLOD. Jak mocno zależy ci na przeróbce polecam X360. Idealnie nadaje się do "grania w kopie zapasowe".
Pozdrawiam
Na twoim miejscu kupiłbym PS3 używaną ale NIE PRZEROBIONĄ.
Na przerobionej konsoli nie pograsz w wszystkie tytuły dlatego ,ponieważ niektóre gry wymagają aktualizacji softy co usunęło by przeróbkę i najprawdopodobniej dostał byś również bana.
Ogólnie na przerobionej konsoli nie zalogujesz do PSN bo po paru dniach dostaniesz na 100% bana.
Podsumowując kupuj PS3 używaną nie przerobioną. Unikaj modeli 80GB i 40GB, cierpią na chorobę zwaną YLOD. Jak mocno zależy ci na przeróbce polecam X360. Idealnie nadaje się do "grania w kopie zapasowe".
Pozdrawiam
Szkoda, myślałem że trochę zaoszczędzę. Jeśli już mam kupić nie przerobioną konsolę to wolę jednak kupić nową w sklepie ale dzięki za radę. Jestem trochę zawiedziony ponieważ kolega z pracy ma przerobioną PS3 i mówił mi że bez problemu odpala wszystkie gry i może grać na PSN. Najwyraźniej trochę podkoloryzował... Dzięki za odpowiedź
znalazłem coś takiego na Allegro i działa PSN
link:
link:
Kod: Zaznacz cały
http://allegro.pl/ps3-slim-320-przerobiona-gotowa-do-gry-dziala-psn-i5407459928.html
PlayStation 2 FAT SCPH-30003 FMCB N/A 200GB HDMI
PlayStation 2 slim SCPH-75004 FMCB
PlayStation 3 super slim CECH-4304A
PlayStation 4 CUH-1000A
PSP SLIM 3004
PSVITA PCH-1004
Commodore 64
PlayStation 4 CUH-1000A
PSP SLIM 3004
PSVITA PCH-1004
Commodore 64
z tego co pisze to konsola ma UNIKALNY ORYGINALNY SOFT FW 3.55 to nie dostaniesz Bana.. Ale napisz do sprzedającego naszym polega granie na PSN
PlayStation 4 CUH-1000A
PSP SLIM 3004
PSVITA PCH-1004
Commodore 64
PlayStation 4 CUH-1000A
PSP SLIM 3004
PSVITA PCH-1004
Commodore 64
właśnie otrzymałem wiadomość od sprzedającego na temat tej konsoli na tema BANA w PSN
odp. sprzedającego:
Wszystko zależy od użytkownika konsoli, druga sprawa jest taka że nie da się zbanować na stałe przerobionej ps3.
odp. sprzedającego:
Wszystko zależy od użytkownika konsoli, druga sprawa jest taka że nie da się zbanować na stałe przerobionej ps3.
PlayStation 4 CUH-1000A
PSP SLIM 3004
PSVITA PCH-1004
Commodore 64
PlayStation 4 CUH-1000A
PSP SLIM 3004
PSVITA PCH-1004
Commodore 64
Na forach o PS3 jest dokładnie opisane postępowanie w przypadku zbanowania konsoli i nie wydaje się to skomplikowane. Sam myślę nad zakupieniem jakiejś tańszej wersji PS3 żeby sprawdzić jak wielki świat otwiera się na przeróbce. Nieprzerobiona przydaje się do gry w sieci
Pomóż rozwinąć opcje oceniania wstawek gier! Jeżeli linki się podobają, kliknij na pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na !