kupno używanego ps3
Moderator: Moderatorzy
kupno używanego ps3
zastanawiam się nad kupnem używanego ps3 na allegro są tam konsole w cenie około 450 i mam takie pytanie czy opłaca się kupić ??

przykładowa aukcja http://allegro.pl/playstation-3-ps3-wer ... 22043.html

Więc tak, są to wersje classic i jak wiadomo mają już kilka lat, a co za tym idzie ? A to zę konsola moze zaraz złapać YLOD'a. Opłaci Ci się wziąć tą konsole jeżeli:
1. Masz znajomego w serwisie który jak by co zrobi Ci reballing
2. Masz zdolności manualne które pozwoliły by Ci chociaż na wymianę pasty termoprzewodzącej na grafice i procku.

1. Masz znajomego w serwisie który jak by co zrobi Ci reballing
2. Masz zdolności manualne które pozwoliły by Ci chociaż na wymianę pasty termoprzewodzącej na grafice i procku.
Opowiem krótką historię z mojego życia:
Kupiłem używaną PS3 na Allegro. Najlepszy, najpiękniejszy i niestety najbardziej awaryjny model - 60GB. Niby sprawna, a wyszło tak, że laser nie działał. Zadzwoniłem do byłego właściciela, a ten mówi że przed wysłaniem jeszcze z kolegami młócił w PESa i było dobrze. No ale się zepsuło. Trudno, laser wymieniliśmy, pograłem może miesiąc i 60tka złapała YLOD. Po wymianie lasera oddanie konsoli do serwisu w celu naprawienia tego było by już zbyt drogie, więc z bratem naprawiliśmy YLODa domowym sposobem. No i konsolka działa. 2 tygodnie i znowu YLOD. Pech nad pechami, ale co zrobić. Naprawiliśmy po raz kolejny, tym razem o jakąś godzinkę krócej (doświadczenie ) i podjęliśmy jednogłośnie decyzję: sprzedajemy. Poszła i (chyba) nikt nie ma problemu z nią.
 ) i podjęliśmy jednogłośnie decyzję: sprzedajemy. Poszła i (chyba) nikt nie ma problemu z nią. 
Akcja działa się 2 lata temu.
Może to głupio zabrzmi, ale używane PS3 FAT najlepiej sprawdzać u właściciela czy działa - czyli nie wysyłka, tylko zaznaczasz odbiór osobisty. Rozumiem, że 90% aukcji odpada, ale dzięki temu sprawdzisz czy faktycznie działa.
Celem tego postu było uświadomienie, że brać używaną konsolkę z allegro to naprawdę ryzyko
PS. Slimki nie są tak awaryjne. Może w nich napęd/laser paść (jak w każdym sprzęcie z płytami), ale to jest rzadka rzadkość

Kupiłem używaną PS3 na Allegro. Najlepszy, najpiękniejszy i niestety najbardziej awaryjny model - 60GB. Niby sprawna, a wyszło tak, że laser nie działał. Zadzwoniłem do byłego właściciela, a ten mówi że przed wysłaniem jeszcze z kolegami młócił w PESa i było dobrze. No ale się zepsuło. Trudno, laser wymieniliśmy, pograłem może miesiąc i 60tka złapała YLOD. Po wymianie lasera oddanie konsoli do serwisu w celu naprawienia tego było by już zbyt drogie, więc z bratem naprawiliśmy YLODa domowym sposobem. No i konsolka działa. 2 tygodnie i znowu YLOD. Pech nad pechami, ale co zrobić. Naprawiliśmy po raz kolejny, tym razem o jakąś godzinkę krócej (doświadczenie
 ) i podjęliśmy jednogłośnie decyzję: sprzedajemy. Poszła i (chyba) nikt nie ma problemu z nią.
 ) i podjęliśmy jednogłośnie decyzję: sprzedajemy. Poszła i (chyba) nikt nie ma problemu z nią. Akcja działa się 2 lata temu.
Może to głupio zabrzmi, ale używane PS3 FAT najlepiej sprawdzać u właściciela czy działa - czyli nie wysyłka, tylko zaznaczasz odbiór osobisty. Rozumiem, że 90% aukcji odpada, ale dzięki temu sprawdzisz czy faktycznie działa.
Celem tego postu było uświadomienie, że brać używaną konsolkę z allegro to naprawdę ryzyko
PS. Slimki nie są tak awaryjne. Może w nich napęd/laser paść (jak w każdym sprzęcie z płytami), ale to jest rzadka rzadkość
Pomóż rozwinąć opcje oceniania wstawek gier! Jeżeli linki się podobają, kliknij na  pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na
 pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na  !
!
						 pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na
 pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na  !
!

i jeszcze fife 13 dostałem
 i jeszcze fife 13 dostałem