sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Galeria

niepotrzebne/przestarzałe tematy

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Drakson
-#

Galeria

Post autor: Drakson »

Nasze forum ciągle się rozwija, większość z nas pomaga w tym rozwoju i dzięki temu strona rośnie w siłę! W jaki sposób pomagamy stronie? Pisząc poradniki, recenzje, bądź najczęściej dodając gry. Właśnie temat gier...wydaję się to łatwa sprawa dodać parę linków, opis czy najważniejsze screeny które przedstawiają grę, ale mimo wszystko w sieci trzeba poszukać choćby tych kilka obrazków czy robić je na własną rękę. Do czego dążę?
Więc w tym temacie pragnę zaproponować stworzenie działu na podobieństwo Galerii, ponieważ nie ma czegoś takiego na naszej stronce a jest to rzecz bardzo potrzebna.
Na czym miało by to polegać?
Galeria to miejsce w którym każdy z użytkowników mógłby dodawać własne screeny, dzięki temu przy dodawaniu recenzji, solucji czy gry(bądź po prostu dla wspomnień) nie trzeba będzie już wędrować po sieci w poszukiwaniu potrzebnych nam screenów, ponieważ będziemy mieli już własną "Bazę Screenów". Naszej stronie jest potrzebny dalszy rozwój i taki powiew świeżości w postaci galerii screenów jest wskazany.
Moje propozycje jeśli chodzi o screeny, czyli jak miałoby to wyglądać?
Osobiście proponuje by obrazki z gier były pod "wpływem" efektów tzw. Shaderów(o szczegóły zapraszam tutaj http://www.swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=2971 pod nazwą SHADERY). Dlaczego akurat shadery? Ponieważ paru osobom podobała się ich jakość i rzeczywiście tak jest. Screen z gry z udziałem shaderów wygląda wyraziściej przez co forumowicz widzi z czym ma do czynienia nawet przy małych rozmiarach obrazka. Jeśli chodzi o rozmiary to dobrze mieć dwa rodzaje, małe i duże. Do małych moim zdaniem najlepszym rozmiarem byłby: szerokość 350 wysokość 320 które idealnie pasują przy dodawaniu gry z racji na dowolne ich rozmieszczenie. Duże zaś szerokość 550 wysokość 500. Oczywiście jest to propozycja i wszystko tylko w rękach Admina, było by mi niezmiernie miło(za pewne nie tylko mi) gdyby taki dział powstał, chętnie zaoferuje swą pomóc i stworzyłbym poradnik jak taki screen wykonać na potrzeby "Galerii".

Awatar użytkownika
Gicha7
-#
Kontakt:

Post autor: Gicha7 »

Taak to bardzo dobry pomysł. Jestem pewny, że się przyda, a zrobienie screena w emulatorze to jeden ruch palca, więc myślę, że nikomu nie zaszkodzi pstryknąć pare ssów w trakcie swojej gry, a potem wrzucić na serwer. Najlepiej wrzucać na jeden jakiś w miare sensowny, żeby można było z tego korzystać bez ryzyka utraty. Dla bezpieczeństwa lepiej też je przechowywać gdzieś na dysku u siebie. Do tego do swoich screenów można by dodawać w rogu mały napis swiatpsx.pl, wtedy byłoby wiadomo dla kogo jest wykonana robota, a to też reklama, bo użycie zdjęcia z adresem może niektórych skusić.
Jeszcze raz podkreślam, że podpisuje się pod tym ;)

Awatar użytkownika
LukasTe
-#
Kontakt:

Post autor: LukasTe »

Galeria i to dosyć rozbudowana została stworzona parę miesięcy tematu, jest już na forum ale nie została dopuszczona do użytku z tego względu, że zastosowany skrypt oficjalnie nie jest pod tę wersję forum. Ku mojemu zaskoczeniu jednak praktycznie większość opcji działa bez zarzutów. Ale właśnie, większość.. kilka małych błedów i projekt stoi w miejscu. Nie działa dodawanie znaku wodnego i użycie BBCODE w postaci [img=1][ / img] czy coś w tym stylu by łatwy sposób link z galerii wrzucić do tematu z grą czy w inne miejsce gdzie będzie to potrzebne. Pozostaje dorobić ładne przyciski i możemy ruszać (sam zacząłem robić już screeny na PSP).
Jednak wszystko musi poczekać aż przebrne przez całość skryptu i znajde w czym tkwi problem by ruszyć beż żadnych problemów.
Dzięki za wsparcie.

Zablokowany