sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Przeróbka Free MC Boot każdy region! (USA, JAP, EU

darmowe ogłoszenia sprzedaży

Moderator: Moderatorzy

xzer0

Przeróbka Free MC Boot każdy region! (USA, JAP, EU

Post autor: xzer0 »

[center]Przeróbka FMCB.[/center]

*Co to jest FMCB (Free MC Boot)?

- FMCB to exploit który wgrywamy na kartę pamięci. Pozwala on na uruchamianie innych programów
* Czy działa to na każdej konsoli?

-Nie. FMCB działa na wszystkich konsolach fat, na starszych slimach i na niektórych najnowszych slimach model 90004.

* Jak rozpoznać model 90004 i jak zobaczyć czy będzie działał fmcb?

- PS2 90004 wygląda tak:

Obrazek

- Wersje działające z FMCB rozpoznajemy po naklejce z tyłu konsoli. Data Code (w tym małym czerwonym kwadraciku) musi być 8a i 8b. Tylko te działają z FMCB jeśli masz 8c, 9a to już nie będzie działał. Na tej naklejce można również sprawdzić model konsoli.

Obrazek

* Patchowanie gier

- Aby gry działały z FMCB trzeba je patchować. Nie słuchajcie tych którzy piszą że do skomplikowany zabieg. Trwa to 5s. Po ściągnięciu gry patchujemy programem ESR Disc Patcher GUI i dopiero nagrywamy. Nasza kopia będzie działać prawie tak jak na przerobionej konsoli.

- Patchowane gry nie działają na konsoli przerobionej chipem. Wcześniej należy uruchomić program ESR na zachipowanej konsoli.

- Gier z psx'a się nie patchuje.

- Gry z psx'a uruchamia się poprzez

* podmiankę czyli swap trick (jedynie dla konsoli slim)

* Z pendriva programem ps2psxe (mała kompatybilność, liczne bugi)

PROGRAMY

*****NIEZBĘDNE***** (bez nich nic nie zrobisz)

-ESR - czyli program do uruchamiania kopi zapasowych gier.

Obrazek

- UlanuchELF - menadżer plików. Wygląda dość archaicznie, ale wynagradza funkcjonalnością. Jeden z najprzydatniejszych programów. Możesz zajrzeć np. w pendriva i uruchamiać programy z niego, oprócz tego podstawowe kopiuj wklej, menadżer dysku twardego, galeria zdjęć itp.

Obrazek

- Simple Media System PL (SMS) - odtwarzacz multimedialny. Oglądaj filmy avi, przeglądaj zdjęcia, słuchaj mp3.

Obrazek

****PROGRAMY DODATKOWE***** ( to z tych wybierasz)

- Open PS2 Loader PL - program dzięki któremu możemy grać z pendriva, dysku twardego i przez dysk sieciowy.

Obrazek

HD Loader PL - Niezbędny program dla posiadaczy Network Adaptera i dysku twardego.

Obrazek

- Memory Card Annihilator PL - Program do formatowania, robienia obrazów kart pamięci. Często odratuje niejedną kartę z błędami.

Obrazek

- Graphics Synthesizer Mode Selector (GSM) - Posiadając niezły telewizor z HD ready i kabel component z pomocą tego programu możemy uzyskać hd ready (rozdzielczość 1080i) w grach. Przeskaluje on każdą grę do wybranej rozdzielczości.

Obrazek

SNES Station - Emulator konsoli Super Nintendo (SNES). Nie potrzebujemy płyty. Wgrywamy gry na pendriva i gramy.

Obrazek

FCEUltra - Emulator Pegazus'a. Tak jak wyżej.

Obrazek

PS2InfoGB - Emulator Game Boy. Również możemy grać z pendriva. Nie sprawdzałem czy emuluje również colora. Jeśli chcesz abym go przetestował pisz.

Obrazek

Więcej info

* Jak wygląda transakcja?

- Wysyłasz na mój adres kartę pamięci wraz z 10zł w kopercie. Ja wgrywam FMCB i jeszcze tego samego dnia odsyłam poleconym priorytetowym. Mi zostaje z tego 4zł czyli napiwek za wgranie.

- Jako nieliczny przerabiam konsole ze wszystkich regionów czyli USA, JAP, EU (PAL, NTSC-U, NTSC-J)

- Dla kart 8MB polecam wszystkie niezbędne programy + 1 dodatkowy, lub w cale bez dodatkowego.

- Jest jeszcze więcej programów np. emulator segi mega drive i master system (nie testowałem tego emulatora dlatego go nie wpisałem na listę). Emulator playstation 1 (wczesna wersja, można grać z pendriva). Jeżeli interesuje cię również inny program i chcesz go na karcie to napisz.

- Pomagam na forum i na GG. Jeśli zastanawiasz się nad moją ofertą i nie rozumiesz paru kwestii napisz.

- Napisz mi w odpowiedzi szczególnie model konsoli. Jeśli to 90004 to również datacode.

- Wgrywałem już wcześniej FMCB kilku użytkownikom tego forum. Wszystko odbyło się bez problemów.

Kontakt wyłącznie na PW (Prywatna Wiadomość

Nie odpowiadam za niewłaściwe używanie explolitu. Według ustawy z dnia 4.02.1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. nr 90, poz. 631 ze zm.) można posiadać 1 kopię zapasową posiadanego oryginalnego oprogramowania
Ostatnio zmieniony sob 22 gru, 2012 17:46 przez xzer0, łącznie zmieniany 3 razy.

ODPOWIEDZ