Proszę o kontakt na gg28290337
Kupię laser do psx
Moderator: Moderatorzy
- 
				maciora532

Kupię laser do psx
kupie laser do szaraka (z taśmą i plastikiem). Numer seryjny to KSM-4450AEM

Miałeś może na myśli "KSM-440AEM" bo takiego jaki podałeś to nie ma... 
Jeśli chodzi o ten model który de facto jest modelem lasera z pierwszego PSX'a SCPH-1xxx to raczej dostać go jest najciężej a jeżeli już to kosztuje on mały majątek że tak powiem
 Szukając laserów do PSX'a widziałem ten model tylko na jednej polskiej stronie internetowej za ok 160zł o ile dobrze pamiętam więc raczej wątpię że jesteś w stanie zapłacić tyle za ten laser.
Postaram się znaleźć tą stronę, więc później najwyżej edytuje posta żebyś mógł sobie go chociaż obejrzeć xD

Jeśli chodzi o ten model który de facto jest modelem lasera z pierwszego PSX'a SCPH-1xxx to raczej dostać go jest najciężej a jeżeli już to kosztuje on mały majątek że tak powiem
Postaram się znaleźć tą stronę, więc później najwyżej edytuje posta żebyś mógł sobie go chociaż obejrzeć xD
					Ostatnio zmieniony śr 11 sty, 2012 21:23 przez Bartek926, łącznie zmieniany 1 raz.

Bartek926, Mylisz się. wprowadzasz kolegę w błąd. KSM-440AEM to laser o średniej taśmie. Takie lasery stosowane były w PSX'ach o oznaczeniach od: SCPH-7502 do SCPH-9002.
W modelu z serii 1xxx były lasery o jeszcze krótszej taśmie. Takie jak w PSone. Dokładnego oznaczenia nie znam, bo nie miałem nigdy 1002, a mojego PSone nie rozkręcam.

W modelu z serii 1xxx były lasery o jeszcze krótszej taśmie. Takie jak w PSone. Dokładnego oznaczenia nie znam, bo nie miałem nigdy 1002, a mojego PSone nie rozkręcam.
SCEE™
						Miałem na myśli KSM-440ACM, zwyczajna literówka... w końcu jestem tylko człowiekiem więc się nie czepiaj jak rzep psiego ogona.
... KSM-440ACM i BAM faktycznie mają podobną jeżeli nie tą samą długość lasera i oba można zamontować w SCPH-1xxx

... KSM-440ACM i BAM faktycznie mają podobną jeżeli nie tą samą długość lasera i oba można zamontować w SCPH-1xxx
					Ostatnio zmieniony śr 11 sty, 2012 22:07 przez Bartek926, łącznie zmieniany 1 raz.

Bartek926, Po 1. nie czepiam się, a jedynie zwracam uwagę, na twój błąd, który miałby znaczenie.
Co do twojej wiedzy, to Ci mówiłem, że nie znam oznaczeń laserów w 1002 i PSone. Nie mniej jednak taśmy są identycznej długości. Nie mów mi że nie, bo nie jedna osoba przekładała laser z PSone do 1002, bez taśm przedłużających. Wobec czego ja nie popełniłem błędu.

Co do twojej wiedzy, to Ci mówiłem, że nie znam oznaczeń laserów w 1002 i PSone. Nie mniej jednak taśmy są identycznej długości. Nie mów mi że nie, bo nie jedna osoba przekładała laser z PSone do 1002, bez taśm przedłużających. Wobec czego ja nie popełniłem błędu.
SCEE™
						Niestety różnica w jakości jest ogromna... czytałem ostatnio na jakimś forum amerykańskim o tematyce audio/ high-end gdzie testowali PSX'y pod kątem jakości/ wierności/ odwzorowania dźwięku to pierwszy PSX z laserem KSM-440ACM był najlepszy, potem seria SCPH-5xxx z laserem KSM-440ADM a konsole wzwyż to już totalna klapa (oczywiście mówię tu w kontekście Audio). Poza tym na jakość dźwięku miała też wpływ elektronika czyli generalnie płyta główna.
Co do jakości laserów patrząc pod kątem kultury pracy lasera/ jego żywotności to niestety stwierdzam że lasery of serii SCPH-5xxx czyli KSM-440ADM zużywają się najprędzej!
Miałem już bardzo dużo konsol w swoich rękach w tym także sporo SCPH-5xxx i w tej serii lasery były już poważnie zużyte/ chodziły głośno chociaż nie były bardzo dużo używane. Za to w serii SCPH-7xxx i SCPH-9xxx więc KSM-440AEM lasery chodziły bardzo dobrze nawet po dłuższej eksploatacji.
Co do laserów serii SCPH-1xxx to nie będę się wypowiadał ponieważ miałem z nimi najmniejszą styczność a mój PSX SCPH-1002 jest prawie jak nowy więc laser chodzi rewelacyjnie i jest cichy jak komar lub mała pszczółka

Co do jakości laserów patrząc pod kątem kultury pracy lasera/ jego żywotności to niestety stwierdzam że lasery of serii SCPH-5xxx czyli KSM-440ADM zużywają się najprędzej!
Miałem już bardzo dużo konsol w swoich rękach w tym także sporo SCPH-5xxx i w tej serii lasery były już poważnie zużyte/ chodziły głośno chociaż nie były bardzo dużo używane. Za to w serii SCPH-7xxx i SCPH-9xxx więc KSM-440AEM lasery chodziły bardzo dobrze nawet po dłuższej eksploatacji.
Co do laserów serii SCPH-1xxx to nie będę się wypowiadał ponieważ miałem z nimi najmniejszą styczność a mój PSX SCPH-1002 jest prawie jak nowy więc laser chodzi rewelacyjnie i jest cichy jak komar lub mała pszczółka